Motoko Kusanagi je napisao:
Dodao bih i ja svoje iskustvo sa Panexom... pre oko 2 mjeseca odlučim kupiti novi DVD rezač. Odem do njih, raspitam se za modele i cijene i nekako, ne znam ni ja šta mi tačno bi, kupim neki Pioneer model koji su imali trenutno u ponudi. Uredno platim, pokupim račun i dok mi je predavao rezač primjetim da je donja ivica sa zadnje strane uređaja blago ogrebana (kao da ste ga ugrađivali i pri tome lagano zastrugali po limu kućišta). Kontam, aj dobro, možda je to nastalo pri skladištenju i ne prijavim ništa sumnjivo prodavcu. Odem kući, ukopčam rezač, upalim PC, BIOS ga prepozna, windows takođe, uredno se registruje na sistem i sve super. Otvaram My Computer da vidim kakvo je stanje i primjetim novi disk (rezač) i da mu je ime CAVA. Zbunjen time, otvorim ladicu rezača da bih u njemu našao narandžasti DVD sa nazivom "CAVA mp3"...
U roku od 10 minuta sam stigao nazad do Panexa, jedva se suzdržao od psovki i fizičkog kontakta i uzeo svoje pare nazad...
Interesantan detalj: dok sam se premišljao da li da kupim taj model, prodavac mi je pričao kako ima prijatelja koji drže DVD klubove pa od njega tako kupe te rezače, koriste ih po 3 mjeseca pa ih onda prodaju dalje kao polovne... Ne bi me iznenadilo da ih ti isti prijatelji vraćaju njemu nazad pa ih on onda prodaje ponovo kao nove... Što reče V@nja, bježite od Panexa...
Što se tiče crne liste:
Dodajem i KM computers na nju.
Jedina firma sa kojom lično nisam imao problema do sada je HG Spot.
E cova ja sam prije 2 dana kod njih uzeo pioneer 215DBK da nije taj model mozda ?