Teško da je možeš koristiti za iole novije igre koje su iole zahtjevne. Ja sa svojim Radeonom 9600 Pro sa 256 MB već neke vrijeme imam trzanje u igrama, pa smanjujem rezoluciju i detalje. Recimo Oblivion mislim da ni ne podržava ATI 9250, a ne radi sjajno ni sa 6600GT, evo upravo čitam kako je lik koji je gorio od iščekivanja Obliviona morao odustati od igranja jer mu ne radi sjajno, a valjda ima 6800GS. Mada to opet zavisi koliko si spreman na kompromise u smislu obaranja rezolucija, detalja, efekata. Neki na to nisu spremni pa čekaju novi upgrade, a neki će ipak igrati nakon tweakovanja igara i obaranja detalja i rezolucija.
Ja sam računar kupovao prije godinu i po, i tada nisam želio uzimati ništa ispod Radeona 9600, a na njemu ni Doom 3 ni Quake 4 ne rade kako treba na 1024x768. A da ne pominjem Oblivion i ostale igre koje će tek doći. Mada Far Cry radi fenomenalano kod mene, sa svim detaljima na max, a to je vjerovatno najljepša igra koja je dosad izašla, veliko je pitanje da li je Oblivion ljepši, i sa max detaljima.
Mada ako nemaš para za nešto više, a skroman si i spreman na kompromise, i igrao bi nešto starije igre (a među njima ima mnogo dobrih) onda ti možda ni taj ATI 9250 Gamer Edition ne bi bio loš.
Neka i drugi daju svoje komentare.
|