banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Najbolja trgovina je?
Comtrade 5%  5%  [ 2 ]
HG Spot 23%  23%  [ 10 ]
Infocom 37%  37%  [ 16 ]
Panex 5%  5%  [ 2 ]
EastCode 26%  26%  [ 11 ]
MediaMarket 2%  2%  [ 1 ]
Biscom 2%  2%  [ 1 ]
TehnoMarket 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Feb 2012, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Ja zadnje 2-3 godine stalno u Hgpspot i nikada nisam imao problema.

usluzni, ljubazni, izbora ima i to je presudno

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Ne znam da li InfoLINK jos uvije radi, i oni su bili i vise nego korektni svojevremeno.

InfoLINK nažalost više ne radi...

Politika centrale dovela do gašenja ekspoziture.

Ali šta je tu je idemo dalje... ;)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 01:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ne razumijem zašto iko kupuje hardver kod nas, odeš fino u Srbiju i kupiš šta ti treba, uzmeš papire za povrat poreza, ovjeriš ih na izlazu, na ulazu u BiH robu ne prijaviš, i izađe te 50% jeftinije nego ovde, znači za kupovinu neke konfiguracije u iznosu od 600E, sigurno ti 300E ostane u džepu u odnosu da to isto kupuješ ovde, sa tim da to ovde sigurno nećeš naći, nije ni u Srbij neki izbor, naročito kada je napajanje u pitanju ali za nas su svemirski brod.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 01:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
old fashion men je napisao:
Ne razumijem zašto iko kupuje hardver kod nas, odeš fino u Srbiju i kupiš šta ti treba, uzmeš papire za povrat poreza, ovjeriš ih na izlazu, na ulazu u BiH robu ne prijaviš, i izađe te 50% jeftinije nego ovde, znači za kupovinu neke konfiguracije u iznosu od 600E, sigurno ti 300E ostane u džepu u odnosu da to isto kupuješ ovde, sa tim da to ovde sigurno nećeš naći, nije ni u Srbij neki izbor, naročito kada je napajanje u pitanju ali za nas su svemirski brod.

Ti si izgleda bio jako redovan na casovima matematike.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 01:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
уштедићеш само за тај износ ПДВ-а, плус гориво што одеш у Србију и назад, и што још мораш путовати тамо... није баш толико исплативо

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma daj kako nije isplativo, evo pogledaj cijene ovde: http://www.duocom.rs/index.php?c=1010 znači cijene su iste kao na amazon.de, a zatim pogledaj cijene kod ovih naših, na stranu to što kod nas ne moš niš ni naći.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 01:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ko trazi bas nesto odredjeno, da se i poruciti. Ne sve, ali dosta toga. Razlika u cijeni postoji, ali kad se dodaju troskovi puta, pa plus sto rizikujes prenos neprijavljene robe, pa ako ti nesto rikne u garantnom roku, bude veselo kako to vratiti prodavcu, i sl. Kad se podvuce crta, nije to neka razlika. Osim ako bas ides tamo nezavisno o kupovini, pa usput kupis nesto sto je lako za transport, a i za granicu. Laptop npr uvijek mozes isfolirati da je od prije par mjeseci. A maticne ploce, napajanja i procesori po kutijama... Mrka kapa.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakav trošak puta, ja sve odavde završim, naručim, a rođo Otamo ponese busom, torbe nikada ne gledaju, a može se sve složiti i u kućište i ako bude stani pani, šta je to? ma neki stari komp ponio svojima u selo... ko da glupi carinici bilo šta kontaju, a 20E u pasošu liječi sve sumnje.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 08:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Carinici su inače vrlo glupi ljudi, toliko glupi da su ih uspjeli dresirati da naplate i što treba i što ne treba... kao što jednom prije napisah, sve do jednom ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prošle godine kada je bio DebConf mogao sam preko granice prenijeti barem 10 laptopa koliko je čovjek nosio za potrebe DebConf-a ali smo ih uredno prijavili/odjavili uz 100 papira a sve sa ciljem da budemo čisti.

Nikada ne podcjenjujte carinike jer nisu to idoti. Ljudi se školuju, prate tržište...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
mangia je napisao:
Prošle godine kada je bio DebConf mogao sam preko granice prenijeti barem 10 laptopa koliko je čovjek nosio za potrebe DebConf-a ali smo ih uredno prijavili/odjavili uz 100 papira a sve sa ciljem da budemo čisti.

Nikada ne podcjenjujte carinike jer nisu to idoti. Ljudi se školuju, prate tržište...

+ imaju njuh za pare:)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Možda niste čuli, ali u posljednjih 2 mjeseca na Rači su se počeli ponašati kao Gestapo. Pretresaju svako malo pa malo. Kao što neko napisa: "...sve do jednom..." A evo polako došlo to "do jednom". Ako prijaviš povrat PDV-a na srbijanskoj strani, 99% su šanse da će te istresti iz gaća na našoj strani. Naročito ako sa blaženim osmijehom kažeš "Nemam ništa za prijaviti!".

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Kakav trošak puta, ja sve odavde završim, naručim, a rođo Otamo ponese busom, torbe nikada ne gledaju, a može se sve složiti i u kućište i ako bude stani pani, šta je to? ma neki stari komp ponio svojima u selo... ko da glupi carinici bilo šta kontaju, a 20E u pasošu liječi sve sumnje.

Nemaju svi rođaka tamo da im obiđe pola BG skupljajući komponente. Vozaču je min 10 evra da to poveze ovamo (bar je bilo, možda su i poskupili, a zavisi to i od veličine torbe). A ako ću ići sam tamo, lomiti se 6+6 časova u autobusu, oteliti se po BG hodajući i mijenjajući buseve (jer nije taxi baš jeftin) da bih našao sve što mi treba, rizikovao carinski prekršaj i pritom bio spreman puknuti dodatnih 20 evra koje spominješ u pasošu, onda bih stvarno volio da mi pojasniš tu isplativost.

Znam ja da ekonomska (fleksibilna) matematika i ona egzaktna koju sam ja učio kroz sve svoje škole nisu ista stvar, ali nisam znao da je tolika razlika.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 16:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dtb_pro je napisao:
Ako prijaviš povrat PDV-a na srbijanskoj strani, 99% su šanse da će te istresti iz gaća na našoj strani. Naročito ako sa blaženim osmijehom kažeš "Nemam ništa za prijaviti!".

Isto se dešava i u Gradišci ako prijaviš povrat poreza za robu kupljenu u HR. Očigledno da su se uvezali :)

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Ne razumijem zašto iko kupuje hardver kod nas
MuskoBre je napisao:
Ti si izgleda bio jako redovan na casovima matematike
Pa da, sve je stvar matematike. Ako kupuješ vrijedne i rijetke komponente, možeš uštediti. Ako imaš dobar način transporta, možeš više uštediti. Ako imaš još malo sreće, možeš još više uštediti. :)

A ako ćeš kupovati malo vrijedne stvari i trošiti na prevoz i rizikovati, isplativost je mala.

Lično iskustvo: rođak tamo kupio laptop, usput išao ovamo i dovezao ga. Ovdje cijena istog laptopa bila puno veća. Ušteda oko 300-400 KM. :wink: To je jedini put da sam nešto kupio na taj način u Srbiji.

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
onda bih stvarno volio da mi pojasniš tu isplativost.

Pa evo da ja ne dužim čovjek objasnio:
Hard and Heavy je napisao:
Lično iskustvo: rođak tamo kupio laptop, usput išao ovamo i dovezao ga. Ovdje cijena istog laptopa bila puno veća. Ušteda oko 300-400 KM.

Mala li je dnevnica za 12 sati jebavanja po busu, za ove pare bi tri dana proveo u Busu :wink:

A da ne govorim da ako slažem neku AMD konfiguraciju u kuler master kutij i nekim moćnim napajanjem od nekoh 650E u Srbij, znači ista takva ovde minimum 1000E, pa ti vidi, a još ako ubodeš povrat poreza milina..

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Pa da, zavisi šta kupuješ. U tvom slučaju za te pare možeš dosta uštediti. Pogotovo ako ideš usput ili imaš dobar način da prevezeš.

A inače neko voli malo avanture i rizika. :)

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 00:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Hm, da se razumijemo: Srbija je majka. Znači ovako: cijene u Srbiji su daleko niže, jeftinije, i to bezobrazno jeftinije ćete proći čak iako ne vraćate PDV što je sigurnija varijanta. Oni hazarderi, koji su toliko drski da čak i PDV vraćaju mogu profitirati na PDV ali je pametnije imati šemu za to nego brojati krokodilu zube :lol:
Sve se svodi na to da je dtb u pravu. Ako vraćate PDV budite spremni za našu carinu. Ovi su bezobrazni, čak i ako nemate ništa kod sebe (dali ste svoj sadržaj Y osobi da ga prenese a PDV vraćate na svoje ime) carinici vas zadrže i maltretiraju. U tom slučaju ako platite carinu i kaznu izvukli ste deblji kraj. Sve što morate da radite je vjerovali ili ne - da ne platite i ne odgovarate na njihova pitanja. Msm da imaju pravo da vas zadrže 24h, ali kao što oldfashion reče isplati se na veće novčane iznose, zbog kojih i idete u Srbiju. Niko ne ide u Srbiju kupiti stik 1GB.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ti srbijanski carinici ovjere ref 4 obrazac za povrat PDV-a, ne znači da će automatski javiti našim carinicima evo vam ga ide, znači ako si u šemi sigurno im neće javiti, a ta šema te može koštati 20 E, naravno da se to radi sa većim ciframa i ne ide se "grlom u jagode", ali kaem vam ono što bi u Srbij koštalo 650 E ovde kod nas bi koštalo preko 1000 E tako da i bez povrata PDV-a debelo se isplati platiti 40 E za povratnu kartu do BG, a još ako se i povrat završi dobro i jeste.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Prije neki dan uhvatih kraj vijesti, da se treba povezati nasa i pdv uprava Srbije, i rekose na kraju za pravna i fizicka lica. Zna li neko nesto o ovome?

A sad on-topic, sto se mene tice, jedino negativno iskustvo imao s eurospletom. Mada to je tv bio, ali nikad vise s tim govnarima necu imati posla. Neka kao velika firma, a ponizavaju se za 1000 i nesto km.
Ostali, osim cijena sve ok. Jeidno da pohvalim infocom. Uzeo disk od 1,5TB prije godinu i nesto. Pobrljavio, odnesem na reklamaciju. Oduzilo se mjesec dana, al i nije to strasno... zovu da dodjem po disk, kad ono nije vise bilo diskova od 1,5TB, vec mi dadose od 2TB bez ikakve doplate. Znam da to ide od uvoznika, al isto su mi mogli i vratiti novac... i nista ne bih mogao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]