banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 08 Feb 2011, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
koliko jaci procesor a koliko sporiji disk i obratno?:)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
http://www.notebookinfo.de/technische-d ... /00005237/

vs.

http://www.notebookinfo.de/technische-d ... /00004628/

a tu se uglavio i:

http://www.notebookinfo.de/technische-d ... /00003821/

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovaj treci je najbolji. ima dobru grafiku(ako igras igrice to je bitno). kod drugog taj HDD(7200) je ipak malog kapaciteta pa je pitanje koliko je brzi od ovog zadnjeg. procesori su tu negdje. razlika je u max 15ak procenata tako da ne bi to trebao osjetiti. moj je savjet laptop br2 al ipak potrazi jos koji savjet jer dve glave su pametnije od jedne:)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Treci najbolji, a ti savjetujes drugi? Neko je ovde lud :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 00:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

greska u kucanju:) jbg kucam na fonu:) znaci laptop br3 :)

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 09:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali hp ima brzi takt rama i procesora. Ne igram igrice, ponekad isjeckam neki kraci video ili manju fotku.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

razlika u brzini rama je par procenata(do 5) al zato kod modela br3 ima 4GB sto ces da osjetis

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koliko nosi disk?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Jel offtopic da ovde pitam za vrijednost polovnog laptopa ?

HP DV6 1355dx polovan

T6600 2.2Ghz, 4gb rama, sata 500gb hdd, intel graphic 4500MHD, win7 i ovo ostalo klasika

Koliko moze uzeti sad ?

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 21:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2009, 10:07
Gdje u Banjaluci kupiti laptop,a opet najjeftinije proći ?

Internet,Filmovi,Photoshop,dobar ekran (najbitnije od svega) ,poneka igrica (one male igrice i možda se nekad zalomi PES :P ),šta mi preporučujete ? Gdje bi to mogao uzeti ovdje u BL ?

Da li se isplati uzeti u Hrvatskoj,jer sam čuo da je dosta jeftinije ? Kada sam na granici,jel plaćam carinu na to što iznosim iz zemlje ? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Što se tiče carine samo možeš dobiti pare od Hrvata ali moraš raspakovati laptop između granica i prijaviti da imaš laptop čini mi se, na našoj isto ništa ne plaćaš.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2011, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
U Hrvatskoj kad oduzmes PDV cijene su tek tada kao u Srbiji, a kada tamo oduzmes PDV, logicno jos manje.

Zajebana stvar kod laptopa je brend.
Mozes uzeti konfu odlicnu i baciti brdo para i ni kraju, puf, ode za godinu-dvije.
Yahoo je prosle godine radio neku anketu o slabom kvalitetu i "poturi bilo sta, samo nek' se proda" logici proizvodjaca laptopa.
Najveca ljaga je bacena na HP, mada ja znam lika koji ima 5 godina HP laptop jace konfe i sve super radi.

Sad, tu treba malo srece imati ili ici na sigurno, a to je velika garancija.
HP laptopi i kod nas i u Srbiji sto se tice zvanicnih zastupnika su stvarno losi, jer samo zele prodati robu, nista ih drugo ne interesuje, tako da sto se tice garancije su traljavi.

Kupovina u Banjoj Luci bi bila dobra sa Raiffaisen Shopping karticom jer produzuje garanciju, kakve su nuspojave, tj. obracun troskova za njih, nisam upucen.
Info Com takodje ima neke popuste ako uzmes neku karticu, 10-20% popusta dobijas cini mi se.

MSI ima dobre laptope za igre, ali gejmerski su oko 2000km pa nadalje, kontam da su tako i Asusovi, oni gejmerski naravno.

@Ulinsky: Malo detaljnije, koliko si spreman iskesirati, koliko putovati po laptop i sl.?
Kao sto sam rekao, Srbija je dosta jeftinija od Hrv., ja kad sam uzimao laptop nisam se htio zamarati povratom PDVa jer je bio jeftin, a uvijek postoji sansa da te uhvate na granici...
Osim ako ces regularno prijaviti, ali carina bi te odrala za taj isti povrat PDVa, ako ne i vise.

Da ne odugovlacim, par mjeseci sam se lomio oko uzimanja laptopa jer sam htio takav da mi zamjeni desktop PC, sto je tad bilo skoro pa nemoguce za neke normalne pare, ali ipak sam se snasao.
Kao prvo, gledanje filmova (po meni) zahtjeva veci ekran, tako da 17" i vise.
Ako uzmemo u obzir dimenzije takvog laptopa on i nije bas prikladan za nosenje 'vamo-tamo po kaficima i sl. jer je glomazan, vise je za kuci na stolu, u mom slucaju, postolju.
Naravno, jaci CPU i graficka vise zagrijava laptop i samim tim vise trosi bateriju, tako da sa svojim Core2Duo CPUom i grafickom kartom od 1GB DDR3 rama ne mozes zamisljati rad na laptopu vise od sat vremena bez struje...

Znaci 17" za filmove i PS, sto se igara tice, znas svoje potrebe, tu ti nemam sta govoriti.

I na kraju, ponovo, brend...
Najveca dilema kod uzimanja laptopa, kod mene je presudila jeftina cijena u odnosu cijena/kvalitet i garancija pa sam uzeo Toshibu.
Dvije godine garancije u radnji u kojoj sam kupio, registrovanjem na oficijalni sajt sa kodom koji dobijes dobijas 3 godine njihove garancije s tim da je prva godina "no matter what" garancija, znaci pokrivaju fizicke kvarove, tipa polomis ga negdje, kao i kradju.
Godinu ipo imam vec laptop, ne da sam zadovoljan, laptop otkida, pogotovo graficka, sve novije igre sa punim detaljima, sad cekam da vidim kako ce Duke Nukem izgledati kao i Witcher 2, ali s obzirom da sam Dragon Age igrao na ultra high detaljima sa 35-6 fps, kontam da cu i ove moci na high, daj boze.

Elem, puna konfiguracija:
http://us.toshiba.com/computers/laptops ... 550-ST5702

S tim da je kod mene graficka malo jaca, 4650, ostalo je sve isto, naravno i 64-bit Vista koju sam odma' ukinuo...
E sad, ne znam da li ti treba bas ovakva konfa jer je jedna od jacih NEgejmerskih laptopa i da li si spreman da iskesiras ovoliko, ja evo, nakon skoro godinu ipo dana stipendijom placam kredit :D
1400km me izasla tada, sada se moze naci i jeftinije.
Nadam se da sam ti pomogao, ako nisam, daj mi jos detalja pa cemo naci nesto...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Toshiba u BiH kupovinom do 31.03. daje "No Matter What Guarantee"sto je odlicna stvar,garancija i u slucaju kradje,fizickog ostecenja,gubitka posla...shopping raiffeisen sa uniqua osiguranjem ima produzene garancije na tehnicku robu sto je takodje odlicna stvar...Comtrade radi i sa ovom karticom a prodajemo i toshibe :)a usput,imamo i nekih "rasprodaja" ovih dana :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Ummm, Toshiba to radi stalno, samo je potrebno registrovati laptop na njihov sajt...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2009, 20:47
Ja takođe imam Toshibu, kupio sam je početkom jula i do sada stvarno nikakvih problema nemam. Radi se o modelu L670-15Q http://www.toshiba.rs/satellite-l670-15 ... 2-view.htm
Ja sam uzeo u Beogradu i platio sam je 300 KM manje nego što sam mogao nabaviti u BiH i to preko prijatelja koji drži radnju bez ikakve njegove marže. Ne preporučujem traženje povrata PDV-a iz Srbije jer su mene klepili na granici i morao sam taj sav povrat i još malo dati cariniku da zažmiri :)
Stvarno preporuke za Toshibu, moja jedina zamjerka na ovaj laptop je spor hard disk, ostalo je sve ok.

Treba samo napomenuti da ova garancija važi samo za krađu koja je policijski evidentirana.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Citam ovo sto ste pisali. Danas sam bila u Com Trade-u. Vidjeh to za Toshibine laptope... Al dzaba nemam povjerenja u njih. Ne znam zasto. U fazi sam trazenja laptopa. I voljela bih da bude Acer-ov. E sad, kod mene je jedina dilema, da li je pametnije da ga kupim ovdje u BiH ili da ga kupim u Njemackoj???

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
nemas povjerenja u toshibu? lol. to je kao da neko kaze da nema povjerenje u audija ili mercedesa, a da mu je yugo kraj svijeta :)
kupi u njemackoj.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 22:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brat, bratu ali od svih jeftinijih verzija Toshibine na oko ne ulijevaju neko povjerenje. Druga je prica kvalitet i dugotrajnost, komentar se odnosi na tzv. prvi utisak obicnog i jadnog kupca.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ako je kvalitet prioritet onda po mojoj procjeni je lenov no. 1. Doduše lično sam vlasnik fujitsu siemens-a koji je čista suprotnost.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
The_new_Statesman je napisao:
Brat, bratu ali od svih jeftinijih verzija Toshibine na oko ne ulijevaju neko povjerenje. Druga je prica kvalitet i dugotrajnost, komentar se odnosi na tzv. prvi utisak obicnog i jadnog kupca.

Imam ja dvije na servisu... crkla matična na obe Toshibe....

Ako nekom treba za otpada...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]