U Hrvatskoj kad oduzmes PDV cijene su tek tada kao u Srbiji, a kada tamo oduzmes PDV, logicno jos manje.
Zajebana stvar kod laptopa je brend.
Mozes uzeti konfu odlicnu i baciti brdo para i ni kraju, puf, ode za godinu-dvije.
Yahoo je prosle godine radio neku anketu o slabom kvalitetu i "poturi bilo sta, samo nek' se proda" logici proizvodjaca laptopa.
Najveca ljaga je bacena na HP, mada ja znam lika koji ima 5 godina HP laptop jace konfe i sve super radi.
Sad, tu treba malo srece imati ili ici na sigurno, a to je velika garancija.
HP laptopi i kod nas i u Srbiji sto se tice zvanicnih zastupnika su stvarno losi, jer samo zele prodati robu, nista ih drugo ne interesuje, tako da sto se tice garancije su traljavi.
Kupovina u Banjoj Luci bi bila dobra sa Raiffaisen Shopping karticom jer produzuje garanciju, kakve su nuspojave, tj. obracun troskova za njih, nisam upucen.
Info Com takodje ima neke popuste ako uzmes neku karticu, 10-20% popusta dobijas cini mi se.
MSI ima dobre laptope za igre, ali gejmerski su oko 2000km pa nadalje, kontam da su tako i Asusovi, oni gejmerski naravno.
@Ulinsky: Malo detaljnije, koliko si spreman iskesirati, koliko putovati po laptop i sl.?
Kao sto sam rekao, Srbija je dosta jeftinija od Hrv., ja kad sam uzimao laptop nisam se htio zamarati povratom PDVa jer je bio jeftin, a uvijek postoji sansa da te uhvate na granici...
Osim ako ces regularno prijaviti, ali carina bi te odrala za taj isti povrat PDVa, ako ne i vise.
Da ne odugovlacim, par mjeseci sam se lomio oko uzimanja laptopa jer sam htio takav da mi zamjeni desktop PC, sto je tad bilo skoro pa nemoguce za neke normalne pare, ali ipak sam se snasao.
Kao prvo, gledanje filmova (po meni) zahtjeva veci ekran, tako da 17" i vise.
Ako uzmemo u obzir dimenzije takvog laptopa on i nije bas prikladan za nosenje 'vamo-tamo po kaficima i sl. jer je glomazan, vise je za kuci na stolu, u mom slucaju, postolju.
Naravno, jaci CPU i graficka vise zagrijava laptop i samim tim vise trosi bateriju, tako da sa svojim Core2Duo CPUom i grafickom kartom od 1GB DDR3 rama ne mozes zamisljati rad na laptopu vise od sat vremena bez struje...
Znaci 17" za filmove i PS, sto se igara tice, znas svoje potrebe, tu ti nemam sta govoriti.
I na kraju, ponovo, brend...
Najveca dilema kod uzimanja laptopa, kod mene je presudila jeftina cijena u odnosu cijena/kvalitet i garancija pa sam uzeo Toshibu.
Dvije godine garancije u radnji u kojoj sam kupio, registrovanjem na oficijalni sajt sa kodom koji dobijes dobijas 3 godine njihove garancije s tim da je prva godina "no matter what" garancija, znaci pokrivaju fizicke kvarove, tipa polomis ga negdje, kao i kradju.
Godinu ipo imam vec laptop, ne da sam zadovoljan, laptop otkida, pogotovo graficka, sve novije igre sa punim detaljima, sad cekam da vidim kako ce Duke Nukem izgledati kao i Witcher 2, ali s obzirom da sam Dragon Age igrao na ultra high detaljima sa 35-6 fps, kontam da cu i ove moci na high, daj boze.
Elem, puna konfiguracija:
http://us.toshiba.com/computers/laptops ... 550-ST5702S tim da je kod mene graficka malo jaca, 4650, ostalo je sve isto, naravno i 64-bit Vista koju sam odma' ukinuo...
E sad, ne znam da li ti treba bas ovakva konfa jer je jedna od jacih NEgejmerskih laptopa i da li si spreman da iskesiras ovoliko, ja evo, nakon skoro godinu ipo dana stipendijom placam kredit

1400km me izasla tada, sada se moze naci i jeftinije.
Nadam se da sam ti pomogao, ako nisam, daj mi jos detalja pa cemo naci nesto...