banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Najbolja trgovina je?
Comtrade 5%  5%  [ 2 ]
HG Spot 23%  23%  [ 10 ]
Infocom 37%  37%  [ 16 ]
Panex 5%  5%  [ 2 ]
EastCode 26%  26%  [ 11 ]
MediaMarket 2%  2%  [ 1 ]
Biscom 2%  2%  [ 1 ]
TehnoMarket 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Feb 2012, 09:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste, ali isti taj trgovac može da odgovori na upit mailom da je nemoguće nabaviti robu. Ignorisanje je najgore što može uraditi, a naši to redovno rade... a da su neljubazni - jesu. To što su oni isfrustrirani malom platom, poslom, životom mene ne zanima, ja sam kupac koji je spreman izvaditi svoje pare, a njegovo je da ih na što ljepši način (po mene) uzme od mene. Zadovoljna mušterija se uvijek vraća, nezadovoljan nikad.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
<Enter_name> je napisao:
Jeste, ali isti taj trgovac može da odgovori na upit mailom da je nemoguće nabaviti robu. Ignorisanje je najgore što može uraditi, a naši to redovno rade... a da su neljubazni - jesu. To što su oni isfrustrirani malom platom, poslom, životom mene ne zanima, ja sam kupac koji je spreman izvaditi svoje pare, a njegovo je da ih na što ljepši način (po mene) uzme od mene. Zadovoljna mušterija se uvijek vraća, nezadovoljan nikad.

пошто сам радио овакав посао питаћу те зашто је моја дужност да се ја увлачим теби у пак и покушавам ти продат газдину робу од чега ја немам ништа него радим за фиксну плату? прво ми реци да ли би ти? ако си дошао да купиш купићеш јер си дошао по робу, ниси дошао да ти се ја смјешкам и да те наговарам што је по мени цинично. имаш очи, имаш мозак, погледај, распитај се и ако хоћеш купи ако нећеш паљба.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovo je upravo stav o kojem sam pričao. Otiđi u susjednu nam državu Hrvatsku pa pogledaj kako ti se prodavači, citiram, uvlače u pak... I sam radim posao gdje dolazim u kontakt s ljudima, i to s ljudima koji plaćaju mojoj firmi za uslugu i nikad mi nije palo na pamet da budem drzak, čak štoviše moram saslušati i istrpiti sve što korisnik kaže... i to sve za fiksnu platu. Ako ti se ne radi posao koji radiš, niko te ne tjera na to, a ako se ti sam ne možeš natjerati da ga radiš - bolje nemoj.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
немој да доводиш у питање пристојност и рађење свог посла са циничним смјешкањем, охрабривањем и ставом "муштерија је увијек у праву" пошто људи код нас сматрају да тако треба да се обавља посао трговца. муштерија није увијек у праву, тачније, у већини случајева није у праву него је само надобудан и безобразан, поготово кад се ради о техници и рачунарима јер сам се наслушао толико глупости да бих могао књигу да напишем.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 13:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ništa onda, izdaj knjigu, možda te bude bolje išlo kao pisca nego kao trgovca ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
<Enter_name> je napisao:

Sto je najgore, i kad pricas sa vlasnikom doticnih radnji stvari izadju na isto. u ******* sam cekao odgovor od gazde za odredjene artikle i nikad nije javio nista

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
АЛЕКСАНДАР je napisao:
<Enter_name> je napisao:

пошто сам радио овакав посао питаћу те зашто је моја дужност да се ја увлачим теби у пак и покушавам ти продат газдину робу од чега ја немам ништа него радим за фиксну плату? прво ми реци да ли би ти? ако си дошао да купиш купићеш јер си дошао по робу, ниси дошао да ти се ја смјешкам и да те наговарам што је по мени цинично. имаш очи, имаш мозак, погледај, распитај се и ако хоћеш купи ако нећеш паљба.

radio sam i ja ovakav posao i nije mi jasan tvoj stav. Ne znam zasto obican kontakt sa musterijom smatras uvlacenjem u pak? tvoje je da predocis potencijalnim kupcima sta imas u prodaji, a njihov je izbor hoce li oni to kupiti ili ne. Isto vrijedi i za informaciju o nekom artiklu o kojem se neko raspitivao. Neces vjerovati, ali ljudi cijene usluznost i ljubaznost, sto vodi ka kupovini, pa cak i ostavljanju baksisa. Tvoj stav vodi samo ka odbijanju potencijalnih musterija.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 18:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 13:42
ferdinand je napisao:
Prosle godine uzimao externi disk. Nazovem infocom i zaposleno djevojce mi kaze da imaju na stanju. Odem nakon 20 min i ona kaze da nemaju?! Posto su rekli da mogu imati za tri dana ja porucim...javice kad stigne. Nakon 8 dana ponovo ja zovem da bi mi lik rekao da oni taj disk nece vise nabavljati...ccc

Koliko ja znam u Infocomu u prodaji rade samo momci, zadnje žensko(i to ljepotica) je radila u Biscomu prije par godina.... :love9: :love9: :love9:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2012, 20:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Jedna žena/cura radi u MediaMarketu... par puta sam kupovao neke kablove i adaptere i kada sam joj objašnjavao šta tražim blijedo me gledala i bezuspješno poušavala da nađe... dok su oni momci pored nje našli u istoj sekundi kad su joj pritekli u pomoć. :lol:

Auto i kompjuter nisu za žene (čast izuzecima). :D

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Hard and Heavy je napisao:
Jedna žena/cura radi u MediaMarketu... par puta sam kupovao neke kablove i adaptere i kada sam joj objašnjavao šta tražim blijedo me gledala i bezuspješno poušavala da nađe... dok su oni momci pored nje našli u istoj sekundi kad su joj pritekli u pomoć. :lol:

Auto i kompjuter nisu za žene (čast izuzecima). :D

ajd za auto,volan bih drage volje prepustila nekom drugom,ali ima forumasica koje bi te odrobijale za ovo :lol: ali za kompjutere...hmmm...da,balkan...koliko puta ljudi prodju pored mene kao pored turskog groblja i cekaju 20 min da neko od kolega bude slobodan jer su istog misljenja kao i ti... a zamisli,desi se i meni da mi neko kaze da sam objasnila kako nije vecina momaka po shopovima :
a ta teta u MM se bavi ugl administracijom pa vjerovatno uleti u ispomoc.. a da nas nema mnogo koje radimo taj posao,pa i nema ,ta teta u Infocomu isto radi kao i teta u MM,a Marija iz Biscoma vec 3-4 g ne radi taj posao...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 07:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
U Infocomu sam najcesce kupovao komponente za PC ( nesto sam i sa ebaya uzimao ), sasvim ok radnja i cijene su ok za nase trziste.
U HG Spotu sam uzimao G25 volan, 1 lcd tv i jos neke sitnice ali se ne sjecam :D, vrlo susretljivi radnici i solidno opremljena radnja, steta sto ne suradjuju vise sa Hrvatskim kolegama...
U Biscommu sam kupio jednom kuciste, dvd-ove sam kupovao tu, neke slusalice...Ugl, slabo su opremljeni sto se tice komponenti koliko sam vidio.
U Comtradeu sam skoro kupio jako dobar stampac/kopir/skener/fax uredjaj za 240 KM, jedina zamjerka je slaba informisanost radnika, znaci natjerali su me da kupim USB kabl za printer jer su mi rekli da u paketu ne dolazi jedan takav, a posto sam od prije imao samo prastari Canon LPB-800 laserski stampac koji radi na serial portu morao sam kupiti taj kabl i platio ga dodatnih 5 KM, da bih kasnije kada sam otpakivao stampac nasao jedan USB kabl u kutiji...bzvz bacio 5 KM, ali dobro jbga ;D
Uglavnom, najvise mrzim u nasim IT radnjama sto kada nesto dodjem da kupim, ladno samo donesu kutiju iz skladista i utrpaju uredjaj koji stoji na policama tu vec danima, ako ne i mjesecima, to je najgore za laptope, koliko puta dodju ljudi i isprobaju ga tako, da ne pricam o mobitelima...Prava je milina kada vani nesto kupujete i donesu vam fino uredjaj zapakovan u kutiji, nikada ne otvaran, ali sta je tu je.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2012, 09:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
ajd za auto,volan bih drage volje prepustila nekom drugom,ali ima forumasica koje bi te odrobijale za ovo :lol: ali za kompjutere...hmmm...da,balkan...koliko puta ljudi prodju pored mene kao pored turskog groblja i cekaju 20 min da neko od kolega bude slobodan jer su istog misljenja kao i ti...

Dobro, zo ovo pod kompjuteri sam mislio na uopštenu kućnu upotrebu i gledajući globalno... i uopšte sve mašine i uređaji, žene nisu prirodno nadarene za tehniku i mašineriju. Ali napisao sam čast izuzecima i pritom sam mislio na tebe, jer sam pretpostavljao da ćeš ovo pročitati. Znam da se ti razumiješ u tematiku i svaka ti čast. ;)

A avo za aute, opet ima izuzetaka, ali gledajući globalno, ženama lošije ide volan. Kada recimo ugledam neku glupost tj. glupi postupak za volanom, kod parkiranja, vožnje, skretanja, pa čak i paljenja auta, u većini slučajeva je žena u autu. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2012, 08:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Dec 2011, 09:50
Skoro sam kupio monitor u ComTrade-u. Na mail su mi odgovorili za pola sata i rekli da nemaju trenutno taj monitor u BL ali da mogu nabaviti za par dana. Dao sam im br.telefona, nazvali su me i sve smo dogovorili. Kad je monitor stigao javili su mi i to je to. Ja zadovoljan uslugom. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 20:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skyzeR je napisao:
.
U Comtradeu sam skoro kupio jako dobar stampac/kopir/skener/fax uredjaj za 240 KM, jedina zamjerka je slaba informisanost radnika, znaci natjerali su me da kupim USB kabl za printer jer su mi rekli da u paketu ne dolazi jedan takav, a posto sam od prije imao samo prastari Canon LPB-800 laserski stampac koji radi na serial portu morao sam kupiti taj kabl i platio ga dodatnih 5 KM, da bih kasnije kada sam otpakivao stampac nasao jedan USB kabl u kutiji...bzvz bacio 5 KM, ali dobro jbga ;D
Uglavnom, najvise mrzim u nasim IT radnjama sto kada nesto dodjem da kupim, ladno samo donesu kutiju iz skladista i utrpaju uredjaj koji stoji na policama tu vec danima, ako ne i mjesecima, to je najgore za laptope, koliko puta dodju ljudi i isprobaju ga tako, da ne pricam o mobitelima...Prava je milina kada vani nesto kupujete i donesu vam fino uredjaj zapakovan u kutiji, nikada ne otvaran, ali sta je tu je.

ne znam kako te je neko mogao natjerati da kupis USB kabel, ali znam da svi stampaci koji dolaze budu bez kabela u pakovanju
mogao si da ga vratis, bar to nije problem

sto se tice drugog dijela posta...klasika naseg naroda, sve bi da vide, opipaju, isprobaju i onda da mu doneses nesto sto je jos zapakovano, pa cak iako si otpakovao nesto pred njim samo da mu pokazes :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ja licno najvise volim kad izaberem nesto da to odmah otvorim i da provjerim jel radi

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 00:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ne znam kako te je neko mogao natjerati da kupis USB kabel

Bukvalan si. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 01:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hard and Heavy je napisao:
BSE je napisao:
ne znam kako te je neko mogao natjerati da kupis USB kabel

Bukvalan si. :lol:

uvijek bio :)

goxon je napisao:
ja licno najvise volim kad izaberem nesto da to odmah otvorim i da provjerim jel radi

i ja isto, tako bar znam da ono sto je prodano radi kako treba :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
<Enter_name> je napisao:

Jedan od razloga zasto sam svoj glas dao HG Spotu.
Kad god sam dosao, osoblje je bilo i vise nego ljubazno, a buduci da je vecina firmi 'u 5 deka' po pitanju cijena i dobavljivosti komponenata, ovo je faktor koji po meni licno odlucuje.
U InfoCom i Pan-Ex (pisao sam ranije o razlozima na jednoj slicnoj temi) necu da idem iz principa.
Ne znam da li InfoLINK jos uvije radi, i oni su bili i vise nego korektni svojevremeno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Izgleda da Infocom nije najjeftinije mjesto za diskove. Znate li gdje je najjeftinije pakovanje od 10 ili još bolje od 25 Verbatim DVD-ova? Ili nekih drugih, ''boljih''.

U PC Max-u je bilo pakovanje od 10 Maxell-a za samo 3,70 KM, ali bez one ''konzerve'', diskovi samo su poredani na nekoj plastici...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Čini mi se da je u Media Marketu Verbatim od 25 komada - 13 KM. Gdje vi kupujete?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]