Tiki the Boyler je napisao:
Ako zaista misliš slušati muziku na njima (a ne gledati filmove), moja topla preporuka ti je da batališ te x.1 sisteme; jer je glavna namjena tih sistema da impresioniraju slušaoca, tj. bubaju k'o ludi, a zvuk (naročito u srednjem području) je smuljan i takoreći katastrofalan.
Ja znam da većina ljudi ide na te sisteme zato što dobiju najviše buke za najmanje para, ali ako želiš riješiti problem na nešto duže staze pogledaj neku kvalitetnu mini liniju sa dobrim drvenim dvosistemcima. Sad ih ima dosta. Za nešto više para od 5.1 sistema dobijaš stand-alone rad, radio, daljinski

i prije svega dobar zvuk...
Hehe, ja sam na subwoofer nakacio zvucnike sa omanje linije, drvene kutije, 30x15x20 i puno je bolje zvucalo od onih bjeda satelita sto sam dobio fabricki uz 2.1. Na satelitima je "old skul" zvuk, nesto kao kad bih slusao radio prije tridesetak godina, dok su kutije od linije dale otvoreniji zvuk, manje mijesanja visokih i srednjih kad se pojaca, i neuporedivo vishe pravog basa. To nije lose rjesenje, ako imas liniju koja nista ne radi (mp3, mp3...) vecina linija se da skopcati na komp, ili aux kablom ili jos jednostavnija opcija, ako ima audi izlaz mala banana- mala banana direkt (muski muski kabl).