Od ovih što sam nabrojao HP, Lenovo i Asus daju garanciju 1 godinu. Acer daje 2 godine.
Dakle modeli koje sam ja pogledao, vjerovatno ne svi.
Ovaj HP reklamiraju da može biti 11 sati na bateriji. Nek je to i 7 sati realnog nekog rada, to je ok...
Procesore gledaj po serijama, najnovija generacija je 8. Obično izlazi serija svake godine. Velika je razlika između 7. i 8. generacije.
Što se grafičke kartice tiče, tebi je vjerovatno svejedno koja je. Ako je Intelova, to znači da je integrisana i slabija od namjenskih kartica koje proizvode Nvidia i AMD.
Kao što rekoh, ako ne igraš igrice, nećeš imati nikakvih problema. Vjerovatno i sa Intelovom možeš ponešto igrati.
Druge ti laptope nisam preporučivao jer imaju jedan slot sa 8GB memorije, pa kad budeš htio da dodaš još, tu staru ćeš morati izvaditi i staviti na primjer 16GB.
Ili neki imaju 4GB zalemljeno na ploči i još dodatno 4GB u slotu. Pa onda izvadiš 4GB i staviš 8GB i imaš ukupno 12GB.
Kod ovog laptopa imaš 2 slota, a u jednom je 8GB. Kad budeš htio da proširiš memoriju kupiš 8GB i imaš ukupno 16GB.
Da li ti je bitna težina i veličina? Ako hoćeš bez DVD-a, to je onda obično 14" laptop, a oni su malo skuplji nego 15".
Evo ti jedan za 1250KM:
https://www.mylemon.at/artikel/hewlett_ ... ng-35.htmlTu dobiješ dodatno 1TB hard disk i posebnu grafičku...