Mr.Speed je napisao:
mara- je napisao:
Мени Ryzen 7 5800X држи 57-60 у празном ходу, још сам га подешавао у биосу, сваку језгру појединачно, да смањим темп, иначе убише вентилатори, хаха.
Ja sam bio smanjio na nekih 35 i odradim update BIOS-a i sada opet moram čačkati. Nisam ni vidjeo da se vratilo, dok nisam procitao tvoj komentar

Хаха, ето, сад се опет играј.
Aikus je napisao:
Iskreno ne prodajem veliki značaj tome. Ryzen je uparen sa rx 6550t i vodenim hlađenjem. Nisam nešto primjetio preveliku buku ventilatora. Doduše, vjerovatno može bolje, ali nisam nešto za to da čačkam po podešavanjima
5800x је једноставно такав процесор, и није само проблем вентилатор, него што кад дође до 90 чини ми се, почне да се успорава, да смањује фреквенцију да се не би прегијао. Ryzen има одличну могућност да подесиш криву сваке језгру, од -30 до плус 30. То је однос волтаже и фреквенције. Што бољи минус можеш постићи да не крешира рачунар, то је боље, хладнији буде и онда може увијек да оствари пуне перформансе. Твој процесор можда нема са тим проблем, 5800x је познат по томе, да се хоће лако и брзо угријати.