banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Okt 2011, 10:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ako nemaš šteta...lagano u servis :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
dovlatheking je napisao:
skenirao sam sa HD tune i sad ne kontam sta dalje???

idi na tab Health i vidi ima li kakav error

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2011, 21:02
nema ERROR...evo zadnja dva paljenja radi normalno ja sam par stvari odradio nznm dal je moguce da odjednom radi kak treba...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
moguce je. mene je mucio sata kabl jedno vrijeme. malo radi malo ne. i onda je letio van i od tada radi kao sat. ti za svaki slucaj napravi backup vaznih podataka

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
Evo jedno pitanje od nas za vas:
Imam hard disk seagate pipeline od 320GB SATA II. HD Tune je pronašao 23 loša sektora na njemu, nako čega sam to ispravio HDD Regeneratorom. Nakon 3 dana HD Tune pronađe novih 7 loših sektora, HDD regenerator pronađe 3 i regeneriše ih. Restart računara i skeniranje HD Tuneom - nema loših sektora. Hard disk se ponaša problematično sa lošim sektorima ali nakon regeneracije radi dobro, međutim, loši sektori se brzo vraćaju. Disk je pod garancijom, međutim ako odnesem na servis, čisto sumnjam da ću dobiti drugi disk, skoro izvjesno je da ću dobiti pare nazad, jer je svojevremno plaćen ~45KM. Takav disk sad košta ~160KM. Garancija ističe za mjesec ili dva. Opet, bolje je da dobijem nazad bilo šta ali me interesuje da li postoji siguran način za spašavanje hard diska - mislim da ne ali nisam siguran pa zato pitam vas.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Nisi trebao raditi reparaciju bad sektora jer se onda oni više ne vide pa će ti i tamo gdje si ga kupio odraditi samo repair, odnosno ubaciti HDD Regenerator i pokušati iščupati sa novoštećenih sektora šta ima i reći ti da je to - to.
Ali nije to - to. Svi dosadašnji bad sektori su i dalje oštećeni, ali su da tako kažem precrtani, i izuzeti su iz daljnje upotrebe. Tvoj problem je što se ti loši sektori šire i disk je pred sigurnim izumiranjem. Kad disk ima 1-3 bad sektora i odradiš njihovu regeneraciju, to može držati tako i par godina bez problema (ne mora biti tako, ali vrlo često bude), ali kad disk ima 20+ (kao što si ti naveo), onda regenracija bukvalno služi da bi se samo uspio podići sistem ponovo i da se iščupaju bitni podaci i to je to.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
kratko pitanje da ne otvaram novu temu:

gasi mi se laptop i to kad je baterija u njemu. To je već 2 baterija koja mi je riknula. Kad izvadim bateriju radi normalno (uz sve to prije pola godine prominjen disk)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koji model, koji OS, ... Nemoj toliko skraćivati pitanje.
Mada, nisi ni postavio pitanje. To je najkraće moguće pitanje. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2010, 21:33
dtb_pro je napisao:
Nisi trebao raditi reparaciju bad sektora jer se onda oni više ne vide pa će ti i tamo gdje si ga kupio odraditi samo repair, odnosno ubaciti HDD Regenerator i pokušati iščupati sa novoštećenih sektora šta ima i reći ti da je to - to.
Ali nije to - to. Svi dosadašnji bad sektori su i dalje oštećeni, ali su da tako kažem precrtani, i izuzeti su iz daljnje upotrebe. Tvoj problem je što se ti loši sektori šire i disk je pred sigurnim izumiranjem. Kad disk ima 1-3 bad sektora i odradiš njihovu regeneraciju, to može držati tako i par godina bez problema (ne mora biti tako, ali vrlo često bude), ali kad disk ima 20+ (kao što si ti naveo), onda regenracija bukvalno služi da bi se samo uspio podići sistem ponovo i da se iščupaju bitni podaci i to je to.

Ma to me interesuje: odnijeti disk na reklamaciju i uzeti šta mi daju.

Ne zaboravi nas.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Koji model, koji OS, ... Nemoj toliko skraćivati pitanje.
Mada, nisi ni postavio pitanje. To je najkraće moguće pitanje. :)

HP 4510s, core2duo, swin7. Čim je izašao iz garancije rikne disk, tad su krenuli i problemi sa baterijom, nabavio drugu ubrzo i ona otkaže.
Zna da je ta serija HP smeće al mu je tek godinu i po a raspada se ko najgora kanta.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima li novi firmware za laptop. Pokazalo se je Win7 sa baterijama na Vi.

Ali nije samo do HP serije, nego do HP-a :)

Evo zanimljivog grafikona.

Može bitii reklama, ali sam i prije viđao sličan podatke nekih firmi koje se bave prodajom različitih proizvođača. Pa su davali podatke koliko ih je vraćano u toku garancije...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisu puno slagali ovo mi je najgori laptop dosad. Čitao sam da im čim izađu iz garancije otkazuju disk, baterija ili matična (ili sve zajedno) Kažem već sam mjenjao disk i bateriju ali mi je čudno da DVE riknu za tako kratko vrijeme. Može li laički rečeno nešto u laptopu zeznuti baterije, ili je ko što kažeš možda problem sa windowsom 7. I kako to okriti, a da ne nosim u servis?

Edit: a evo i rezultata HD tune:

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda za početak nova verzija BIOS-a.
Zadnja je:
F.18 11 Jan 2011

Imaš ovdje neke preporuke u vezi baterije:

Citiraj:
Attention when use your new HP ProBook 4510s battery pack
Do you want your laptop run well at any mobile place ? The Follow suggestions will help you protect your laptop battery life.

Here's How:
1. Before using the new battery, Please read the HP ProBook 4510s battery maintain parts of the user manual carefully.
2. When charge your battery first time, Please fully charge 12 hours. The new battery need three times charge/discharge cycles before achieving maximum capacity.
3. If a long time (three weeks or longer) without using a laptop or find the battery charge/discharge time become shorter than before, You should fully discharg the battery before charging next time.
4. When charge the HP ProBook 4510s battery, Please keep the laptop power off. Don't unplugged the power on the battery charge half-way. It is best time to use your laptop after full charged 30 minz later.
5. Dont put battery exposure, damp and erosion some chemical liquids. Avoid contact with metal stuff to make battery short-circuit and so on.

Seven tips to Prolong your HP ProBook 4510s laptop battery life
1. Do recharge your notbook battery when battery rundown.
2. Try Li-ion HP ProBook 4510s battery for your laptop. It can work long time than Non Li-Ion one.
3. Keep your laptop defragmentation regularly to prolong the laptop battery life.
4. Use some hard drive and optical drive spin-down software to reduce the power consumpition of laptop.
5. When long time without using laptop, Keep it in standby or sleep mode. It can both save the power and extend the HP ProBook 4510s notebook battery life.
6. Store your battery in a cool and dry place when don't use.
7. If you usually keep your laptop plugged in fixed power or rarely use it. Please take down your battery. If not, it will hurt the battery life.

Ali ako kažeš da se to počelo dešavati nakon promjene hard diska, ne znam kakav su stavili. Možda neki koji previše povuče struje kada pokuša zavrtiti magnetnu ploču. Sa više obrtaja...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

gašenje se dešavalo i prije promjene diska.

i znaš li šta mi prijavljuje za taj calibration eror?

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovu sliku si ubacio dok sam kucao prethodni post :)

The Calibration retry count is the number of times it's had to recalibrate itself to aligning the heads with the tracks so it can read data appropriately...

Što znači da možda ima nekih fizičkih problema sa hard diskom. Ali možda HD Tune nešto petlja sa Samsung-ovim hard diskovima. Možda da ga testiraš sa nekim drugim programom... da budeš siguran da ima problema.

http://majorgeeks.com/Samsung_Drive_Dia ... d5769.html

Ovaj tvoj hard disk max povuče struju od 1A. A kako se HP nije i u jednostavnim stvarima što se tiče projektovanja proslavio, možda zbog njihovog ENERGY STAR bla bla bla poboljšavanja, ne isporuči dovoljno struje pa bude problema sa tom kalibracijom.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012, 20:12
E ovakom,nije do HDa,nego do toga sto imas neki od Windows OSa,koji su uglavnom sranje.
Uzimaju mnogo RAMa,CPUa,a ne daju nista za uzvrat...sta reci,našteli to sranje u 3 pm...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2012, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eh da je samo do OS-a, a da nije i do toga što se pravi laptopi tako da bi i mijenjali... ali to je cijena koja se plaća za brže, bolje i jače :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2012, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Imam problem sa jednim diskom (Maxtor, 120 GB) na kojem nije instaliran nikakav OS, već služi samo kao backup disk (skladište).
Od juče, Windows ga ne prepoznaje, a iz samog diska se čuje samo kuckanje (tik-tak), prilično glasno.
Probao sam disk na dva kompjutera, sa dva različita OS (XP nije htio ni da startuje a W7 startuje ali ga nema na listi diskova). Nema ga ni u BIOS-u.
Ima li mu pomoći ili da se posvetim saniranju štete?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2012, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Disk je otišao. Eventalno bi možda promjena elektronike (ali sa identičnog diska) pomogla da se izvuku podaci, ali jako je teško naći zamjensku elektroniku. Nažalost, bojim se da je kasno za saniranje štete...

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2012, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Hvala na odgovoru. Znači, magnet pa otpad.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]