banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 22:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Krajnji sateliti
PostPoslato: 25 Nov 2009, 21:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Svedno sam mislio kupovat drugi.Ako ti nije tesko objasni ti meni kako da namjestim ovaj lako cu se ja prebaciti na drugi resiver samo da vidim kako to fukcionise.Moram se malo i namuciti ako mislim nauciti nesto.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 14:28 
Veteran
Veteran

@laka
Ima li gdje spisak frekfrencija za analogne resivere na Astri.Skontao sam da treba da stavim h-22 ili v-22 zavisno od frekfrencije ali posto ovaj resiver ima samo 4 cifre za unjet frekfrenciju a lnb mi je univerzalni 0.6dB LO 9.75/10.60 pa naprimjer ako imam frekfrenciju 12591-10600=1991 a ako je u donjem pojasu da oduzmem sa 9750. Sta je donji pojas?I ostao mi je nerazjasnjeno jos jedna stavka na resiveru pise kao 5.7.04 i to se moze mjenjati samo je 5. fiksirano.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Spisak frekvencija analognih kanala na Astri možeš naći na: www.flysat.com/analog.php (nadam se da će moderatori dozvoliti ovaj link). Na Flysat možeš, osim toga, naći i spisak digitalnih frekvencija za skoro sve najvažnije satelite.
Pošto lista analognih kanala nije velika, moći ćeš da pronađeš sve kanale (uglavnom su njemački). Čini mi se da je moj stari imao Morgan prije nekih 15 godina i sjećam se da postoji funkcija da pritisneš neko dugme ( + ili kanal+) kad kreneš da tražiš kanale, i pri tome možeš da pretražiš cijelo frekventno područje i kako koji kanal iskrsne, da ga memorišeš. Ovo je nešto što ni u ludilu ne bih preporučio za digitalni prijemnik ali pošto analognih kanala ima možda 20-30, valjda i neće biti neki problem, jer ne bi trebalo da oduzme više od 20 minuta. Ali, sve ovo po uslovom da si pronašao pravi položaj ili da imaš memorisan bar jedan kanal sa Astre, pa da po njemu traziš najbolju poziciju.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 03:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
AlexM je napisao:
@laka
Ima li gdje spisak frekfrencija za analogne resivere na Astri.Skontao sam da treba da stavim h-22 ili v-22 zavisno od frekfrencije ali posto ovaj resiver ima samo 4 cifre za unjet frekfrenciju a lnb mi je univerzalni 0.6dB LO 9.75/10.60 pa naprimjer ako imam frekfrenciju 12591-10600=1991 a ako je u donjem pojasu da oduzmem sa 9750. Sta je donji pojas?I ostao mi je nerazjasnjeno jos jedna stavka na resiveru pise kao 5.7.04 i to se moze mjenjati samo je 5. fiksirano.

@civi je dao link za frekvencije.
A sto se tice upisivanja frekvencija, ili tako kako si napisao ili se upisuje direktno frekvencija, samo bez prve cifre. Znaci u slucaju da se direktno upisuje, za DSF bi trebao unijeti 1523 i H za polarizaciju (horizontalna).
Mada mi se cini da se u taj risiver upisuje tako kako si opisao. Tad je za DSF 11523 MHz - 9750 MHz L.O. = 1773 MHz.
Nizi frekvencijski prijemni pojas je od 10700 do 11700 MHz, a visi od 11700 do 12750 MHz.
Ovo 5.7.04 je, cini mi se, za podesavanje tona.
Nisam radio sa analognim risiverima ima 5 godina, pa sam malo zaboravio kako ide. A imam isti takav Morgan's u garazi, skuplja prasinu.
Frekvencije mozes i pretrazivati (ili strelicama ili na +,- na daljinskom, ne sjecam se vise).

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 11:26 
Veteran
Veteran

Pre svega Hvala na odgovorima i linkovima koje ste poslali pomoglo je.
Uspjeo sam namjestit analogni resiver (Denver II) ako nekom bude potrebno nek zna da unos frekfrencija je ipak onako kako sam rekao ako si u donjem pojasu frekfreciju kanala oduzimas sa 9750 ako si u gornjem sa 10600 ovo zavisi od LNB-a. jer je moj L.O. 9750/10600.

E sad namjestio sam tako sto sam od kolege uzeo digitalni resiver pa trazio signal. Uspjeo sam da uhvatim 19.2E Astru, 16.0E Eutelsat W2 i 13.0E Hot Bird 6, 8, 9 ali 0.8W Thor 3, 5 nisam uspjeo da nadjem. Koliki je ugao pada signala na antenu sa 0.8W Thor posto imam neku zgradu ispred sebe pa mi mozda ona smeta.

Drugo pitanje je koji bi ste mi resiver preporucili da uzmem. Citao sam da vecina hvali DreamBox, ima li nesto slicno uzeti za manje para a moze da obavlja fukcije kao DreamBox ili barem priblizno,i da ima dobru podrsku?

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Препорука DREAMBOX.. дефинитивно.
Ја сам исто тако као и ти, пар мјесеци контао, шта како, пуно пара, ово оно.. и на крају се ипак одлучим за њега..
Имаш разне јефтиније клонове DM-a али их је тешко код нас наћи итд..
Радије сачекај који мјесец, скупи пара ал` узми DM...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Pitanje jel ima opcija kod db-a slika u slici i vremensko paljenje, i da li potoji jos neka firma osim onih antena shop u novoj varosi hvala.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Слика у слици, слагаћу ти, тј, немој ме узет за 100 %, али мислим да сам прочитао негде да има неки плугин за то..
Сад не знам да ли зависи од модела..

Ја не знам ни за једну другу фирму.. Питао сам и ја прије.. Ја сам га купио код "дилера" за 160 КМ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 01:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Postoji plugin za PIP na DM 500, ali mozes gledati samo kanale na istom transpoderu. Za pravi PIP potreban je risiver sa dva tunera (DM 7025, DM 8000).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]