banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 19:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ne treba mi nesto nabrijano, samo mislim da je pretjerana cijena te Abit ploce. Vjerovatno je to do prodavaca, a ne do Abita. Kazem ti da su ove ostale oko 150, a vjerovatno su jednako dobre. Inace meni ne treba nova ploca, cisto me zanimalo gdje ima da kupi Abit u BL.
Ne valja ti link, to je neka socket A ploca sa AGP 4X slotom. Mislim da znam sta ti imas, Abit ima po jednu verziju ploce za svaki chipset za s 754.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 06:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Ako je u pitanju AMD nipošto 939 ili 754. AMD je prije tri mjeseca prešao na novi socket (AM2) sa istim cijenama procesora i ploča, i prestao proizvoditi 939 i754. Ako kod nas još neko ima 939 i drži cijene on računa na poslovičnu neinformisanost našeg kupca.
Ako je u pitanju INTEL, 945 ploča i neki D 920 jede malu djecu za 600KM ostalo dodaj po želji. Ako želiš da budeš spreman za Conroe razmisli o 965 chipsetu.
Krajem ljeta će doći do većeg pada cijena procesora, pa bi ja na tvom mjestu pričekao ako ti nije hitno.
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 13:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2006, 13:40
Nastavljam ovu temu jer ne zelim da postavljam novu. Dakle kupujem novi racunar, a ne razumijem se pretjerano u racunare. Treba mi za kucnu upotrebu, djeci i meni za igrice, za malo office-a i povremeno AutoCad, Corel...

Zelio bih neki solidan TFT monitor. Neku plocu koja bi omogucila nadgradnju u buduce. Molio bih preporuku sta (konfiguracija) i gdje u BL (radnja) pogledati i kupiti.

Pare nisu problem. Para nema. Ali eto neka bude sve do negdje 1300KM maksimalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 14:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
kazes povremenao autocad i corel? heh...intel dual core 805 + 775 ploca sa 945 chipsetom + 2x512 rama, 200 ili cak 250 gb disk (najpovoljniji odnos cijena - gigabajti), grafika zavisi oces li da samo pokusas igrati igrice ili da igras igrice: gforce 6200 ~ 100, 7300 ~ 150, 7600 gs ~270 (samo ova posljednja je za igranje igrica ;)...ostatak klasika,uzmi neko bolje napajanje i mozda ups. preporucivali smo milion firmi, tako da ti fino idi od jedne do druge i vidi koja ti je "najjeftinija" ili koja ima najbolje garancije. sto se tice monitora, u tu cijenu bi se mogao uklopiti neka 17"...cini mi se da je Deklan ili tako neka firma (u krugu Cajevca) imala neke Acere za 350 km, ali nisam siguran koji je model i kvalitet isplati ti se istraziti (mislim da je bila reklama u malim oglasima). Eto nadam se da sam barem malo pomogao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2006, 23:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2006, 09:30
ja bih ti predlozio AMD masinu,Athlon 64 3000+ 939 ,ili neki novi AM2 socket,nisu skupi,nisu nesto puno bolji od 939 socketa (AMD-u ne lezi DDR 2 memorija zbog visokih latencija),ploca zavisi od procesora ako bi isao 939 ja bih predlozio asus A8N5X,ali ako bi isao AM2 onda nemas bas neki veliki izbor...za hard disk se slazem sa DIAB10-m,sto je veci to je bolji,za tvoje potrebe bi mogla proci i X550, ovo ostalo je standardno...memorija 1GB naravno nemoj uzeti manje od toga...ja bih ti predlozio da dodjes u EAST CODE,bices fino docekan i usluzen,znam iz licnog iskustva,sto su ostali spominjali da roba kasni,to nije do same firme EAST CODE vec do dobavljaca,a garancija mozda jeste godinu dana,ali to je zbog niskih cena,u svakom slucaju navrati u EAST CODE neces se pokajati...pozzz

-priest

Poslednji put menjao priest1988 dana 23 Avg 2006, 08:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 06:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2006, 13:40
Kako ovo izgleda?

Ploca: Albatron K8NF4X Sck939, Procesor: AMD Athlon 64 3000+ BOX Sck939, Graficka: Albatron 6600Q2,PCIe256MB DDR2, ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2006, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hostler je napisao:
Kako ovo izgleda?

Ploca: Albatron K8NF4X Sck939, Procesor: AMD Athlon 64 3000+ BOX Sck939, Graficka: Albatron 6600Q2,PCIe256MB DDR2, ...

A zašto kupovati proc i ploču sa socket-om koji se više ne proizvodi. Nemojte nasjedati na čišćenja skaldišta.
Onaj koji sada kupi 939 neće moći ništa apgrejdovati novim komponentama već za nekoliko mjeseci (čak i DDR ide u EOL).

Poslednji put menjao ned123 dana 27 Avg 2006, 18:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 08:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako ces vec raditi u CAD-u preporucujem ti minimum 19" monitor jer ce ti inace oci stradati ili ces se napatiti scrollujuci

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
samo da se oglasim u vezi sa samsungom....
NE KUPOVATI samsunga sa dyna flat cijevi! stara tema ima ovde... kad su se tek pojavili ti modeli 3mjeseca sam se zajebavao sa dilerom zbog jebene moire koju oni nisu smatrali kvarom. sto je najgore samsung ih je tad picio kao ispravne. samsung samo u NF verziji... 959NF, to je pro monitor i vrijedi svake pare!

a moiru sam pokusao svim i svacim da uklonim i nula bodova. mislim cak i da su izmislili taj magic bright (MB) samo da izbace oznaku DF sa monitora.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Šta je moira?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 13:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kefalo je napisao:
samsung samo u NF verziji... 959NF, to je pro monitor i vrijedi svake pare!

To je tačno ali Samsung je odavno prestao proizvoditi NF seriju (Mitsubishi Diamondtron cijevi), tako da je dotične monitore moguće naći jedino kao polovne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 13:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
ned123 je napisao:
hostler je napisao:
Kako ovo izgleda?

A zašto kupovati proc i ploču sa socket-om koji se više ne proizvodi. Nemojte nasjedati na čišćenja skaldišta.
Onaj koji sada kupi 939 neće moći ništa apgrejdovati novim komponentama već za nekoliko mjeseci (čak i DDR ide u EOL).

To je tačno ali Samsung je odavno prestao proizvoditi NF seriju (Mitsubishi Diamondtron cijevi), tako da je dotične monitore moguće naći jedino kao polovne.

komentar:( jel ti stavrno mislis da ljudi mogu ici u korak sa novom tehnologijom).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 13:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

chova iz kingstona je napisao:
ned123 je napisao:
komentar:( jel ti stavrno mislis da ljudi mogu ici u korak sa novom tehnologijom).

O čemu mi ovdje govorimo, AM2 ploče i procesori su potpuno jednake cijene kao 939. Kad uzmemo u obzir da je ddr2 533 memorija nešto jeftinija od ddr400, računica je jasna. Kupovina 939-ke je čišćenje skladišta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 14:17 
Veteran
Veteran

kefalo je napisao:
samo da se oglasim u vezi sa samsungom....
NE KUPOVATI samsunga sa dyna flat cijevi! stara tema ima ovde... kad su se tek pojavili ti modeli 3mjeseca sam se zajebavao sa dilerom zbog jebene moire koju oni nisu smatrali kvarom. sto je najgore samsung ih je tad picio kao ispravne. samsung samo u NF verziji... 959NF, to je pro monitor i vrijedi svake pare!

a moiru sam pokusao svim i svacim da uklonim i nula bodova. mislim cak i da su izmislili taj magic bright (MB) samo da izbace oznaku DF sa monitora.

Nema ovdje izbora kada se kupuje CRT, samo Samsung i LG. Vrijedi pogledati i Proview kineske, cini se da neki modeli nisu losi.
ned123 je napisao:
O čemu mi ovdje govorimo, AM2 ploče i procesori su potpuno jednake cijene kao 939. Kad uzmemo u obzir da je ddr2 533 memorija nešto jeftinija od ddr400, računica je jasna. Kupovina 939-ke je čišćenje skladišta.

To je vecinom stvar love. Recimo ja zelim da predjem na AM2 a imam malo love. Onda cu odabrati 939 jer mogu koristiti svoju staru memoriju, a sa AM2 ne mogu. A AM2 nije donio nikakav znacajniji napredak u odnosu na 939, nego je samo standardizovano novo leziste za sve AMD procesore i nove DDR2 memorije. A AM2 procesori bi trebali biti jeftiniji od s939, samo je malen izbor ploca i preskupe su.

Poslednji put menjao fantomacan dana 30 Avg 2006, 01:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

fantomacan je napisao:
To je vecinom stvar love. Recimo ja zelim da predjem na AM2 a imam malo love. Onda cu odabrati 939 jer mogu koristiti svoju staru memoriju, a sa AM2 ne mogu. A AM2 nije donio nikakav znacajniji napredak u odnosu na 939, nego je samo standardizovano novo leziste za sve AMD procesore i nove DDR2 memorije.

Misliš da je memorija opravdan razlog za kupovinu ploče i procesora koji se ne proizvode već mjesecima? Rješenje uvijek postoji, većina firmi koje posjeduju servis će ti rado zamijeniti ddr 400 za ddr2 533, ako kod njih kupiš proc i ploču. Trenutno je 512MB-ni stick ddr 400 oko 100KM a ddr2 533 oko 80KM svuda u svijetu. Ta razlika će postajati sve veća i veća (pogledajte samo SDRAM koji je, ako ga možete naći, oko 100KM za 256MB), tako da će nadogradnja DDR memorije postati vrlo brzo neisplativa.
Citiraj:
A AM2 procesori bi trebali biti jeftiniji od s939, samo je malen izbor ploca i preskupe su.

To je ono što vam govorim, naši prodavci neće uvoziti AM2 ploče u većem izboru dok ne prodaju zalihe 939 ploča. Naše je da na to ne pristanemo.
Pogledajte šta se dešava na prosvijećenijim tržištima:
http://www.links.hr/index.php?option=ka ... dd375cc5ec

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 16:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
@ned123
pa koliko sam skontao ovde je rijec i bila o polovnim monitorima!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 16:36 
Veteran
Veteran

ned123 je napisao:
Misliš da je memorija opravdan razlog za kupovinu ploče i procesora koji se ne proizvode već mjesecima? Rješenje uvijek postoji, većina firmi koje posjeduju servis će ti rado zamijeniti ddr 400 za ddr2 533, ako kod njih kupiš proc i ploču. Trenutno je 512MB-ni stick ddr 400 oko 100KM a ddr2 533 oko 80KM svuda u svijetu. Ta razlika će postajati sve veća i veća (pogledajte samo SDRAM koji je, ako ga možete naći, oko 100KM za 256MB), tako da će nadogradnja DDR memorije postati vrlo brzo neisplativa.

Kad ima para onda se lako odluciti. Kad nema onda se mora dovijati na razne nacine. U pravu si da je DDR skuplji od DDR2, mada ce se moci kupiti DDR jos dosta vremena (makar polovna), pogotovo kod nas. Vidis da se sad mogu naci SDRAM memorije. NIsam znao da se mogu mijenjati DDR za DDR2 memorije u ovim lokalnim prodavnicama. U takvoj situaciji bi se odlucio za AM2, iako po pitanju performansi nije nista znacajnije promijenio u odnosu na s939.

Poslednji put menjao fantomacan dana 30 Avg 2006, 01:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Odluci se za AM2. Ako treba stedi na necemu drugom, ali nemoj na ploci. Kad kupis dobru plocu sa mogucnosti da se nadogradjuju nove komponete moces postepeno nadogradjivati. Ja sad imam maticnu 754 i kad budem recimo za godinu dana htjeo kupiti graficku mora cu mjenjati maticnu (jer su sad sve novije graf. PCI-E), pa onda procesor za novo jezgro, memoriju, izace ko nova konfiguracija, a sve to samo radi graficke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
ned123 je napisao:
fantomacan je napisao:
To je vecinom stvar love. Recimo ja zelim da predjem na AM2 a imam malo love. Onda cu odabrati 939 jer mogu koristiti svoju staru memoriju, a sa AM2 ne mogu. A AM2 nije donio nikakav znacajniji napredak u odnosu na 939, nego je samo standardizovano novo leziste za sve AMD procesore i nove DDR2 memorije.

Citiraj:
A AM2 procesori bi trebali biti jeftiniji od s939, samo je malen izbor ploca i preskupe su.

To je ono što vam govorim, naši prodavci neće uvoziti AM2 ploče u većem izboru dok ne prodaju zalihe 939 ploča. Naše je da na to ne pristanemo.
Pogledajte šta se dešava na prosvijećenijim tržištima:
http://www.links.hr/index.php?option=ka ... dd375cc5ec

Memorija i nije tako skupa, ali maticna AM2 je znatno skuplja od maticne 939. Procesori AM2 su skoro iste cijene kako 939 sa istim perfomansama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 00:40 
Veteran
Veteran

Mikula je napisao:
Odluci se za AM2. Ako treba stedi na necemu drugom, ali nemoj na ploci. Kad kupis dobru plocu sa mogucnosti da se nadogradjuju nove komponete moces postepeno nadogradjivati. Ja sad imam maticnu 754 i kad budem recimo za godinu dana htjeo kupiti graficku mora cu mjenjati maticnu (jer su sad sve novije graf. PCI-E), pa onda procesor za novo jezgro, memoriju, izace ko nova konfiguracija, a sve to samo radi graficke.

To je bila samo hipotetska situacija, ne planiram uskoro upgrade, mada ko zna. I ja sam na s754. Bice jos AGP grafickih kod nas, ne brini, mada polako izumiru. Problem je sto su skuplje od PCI-Ex.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]