points je napisao:
Opet trebam jedan TV, ali ovog puta konacno za mene, ovdje u Rimu.
S obzirom da sad pocinju snizenja, htio bih to da iskoristim i odmah mi je upao u oko sljedeci model:
https://www.mediaworld.it/product/p-129 ... 3q60tauxzt - Samsung QLED QE4360TAUXZT
Trenutno kosta 529 EUR umjesto 699.
Iskreno, nemam pojma ni sta je QLED, opet neki marketinski fazon? Vidim da OLED imaju ogromne cijene tako da sam njih odmah odbacio. Meni je bitno da ima ugradjen DVB-T2 receiver (sto sad svi naravno imaju) jer Italija prelazi na taj standard, a necu da imam poseban box. Svakako mi je bilo vrijeme za novi TV i ovaj je 32" sto mi je postalo malo.
Dakle, sta mislite o ovom modelu i sta mislite o cijeni? Meni se cini da je ponuda odlicna. Kolika je cijena tog modela u BL?
Mozete slobodno i da ponudite alternative u tom rangu. Bitno je da je dijagonala 43" (necu manji niti veci) i da je Samsung, Panasonic ili jos neki od preostalih 2-3 relevantna proizvodjaca.
Kupio sam TV. Cekao sam 7 dana da im stigne, nisu ga imali na stanju. Prvi zajeb - prevelik je za moju komodu
Jesam mjerio dimenzije i znao sam da ce malo izvirati s obe strane komode (po 8 cm), ali mi nije palo na pamet da izmjerim koliko su nogice udaljene od ivice televizora. Nazalost, malo su udaljene, odnosno neobicno su razmaknute, realno su mogle biti i malo blize jedna drugoj, za nas koji necemo opet da kupujemo novu komodu! (Kupio sam je prije par mjeseci.)
Vjesanje na zid nije opcija.
Drugi utisak, jako me nervira daljinski, ne samo sto nema brojeve, nego nema nista. Do svega je jako tesko doci, bilo koje opcije u meniju. Ili cu se navici, ili cu negdje kupiti normalni samsung daljinski koji ce, nadam se, raditi na ovom TV-u.
Slika mi se cini odlicna, ali trenutno TV bukvalno stoji na podu pa ga ni ne gledam.