banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 20:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2010, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Slika

"Dodjite da vidite nasu najnoviju kreaciju" - je slogan predstojeceg Apple desavanja
koje ce se dogoditi 27. januara u San Francisku. Znamo koliko Apple voli da se poigrava sa
recima.

Cime ce nas Apple ovoga puta iznenaditi. Najvise se spekulise o iTablet-u. Slika bledo moze
sugerisati na lakocu stvaranja na novom uredjaju.

Pored toga, kruze price da ce nam predstaviti novi iPhone OS 4.0.

Do tada ostaje da se ceka 27. januar a posle toga da se odusevljavamo Apple-ovim
inovacijama.

evo neke vijesti koje nagadjaju a iTablet-u

http://news.cnet.com/8301-31021_3-10437623-260.html

http://www.mikro.rs/main/index.php?q=ve ... 665&mail=1

evo nekih slika i videa o iTabletu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ghPkhnCJYw4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yIGd4aBzhTU[/youtube]

Slika

nema sta ljudi imaju stvarno dobru politiku i marketing, ovo sad je bilo u fazonu: Dodjite da vidite nesto al necemo da vam kazemo sta!

Ipak to je prekosutra, sacekacemo pa da vidimo sta ce se dogoditi tacno da ne spekulisemo.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Evo ga, AppleiPad danas prvi put ugledao svijetlo dana (primjeticete da je display u boji, koristena je IPS tehnologija):

Slika

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... puter.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UhdjCdaoIig[/youtube]

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
http://www.apple.com/ipad/

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

iPad Technical Specifications

iPad Features

Ovako nešto je i očekivano, multifunkcionalni uređaj koji samo što još ne usisava kuću i ne pere suđe. Ostalo radi.

Djeluje fino ali ovako nešto mi ne treba, ne mogu mu zamisliti ulogu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Ovaj pad izgleda super...

Samo zna li iko kolika mu je cijena???

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Nasao...

Cijena je 500$ u Americi....Znaci kod nas 1000$...

Super...Sad mogu gledati slike sasvim opusteno...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pretjerano fensi, skup, uredjaj bez kojeg se, realno, itekako moze - kao i svi Apple uredjaji - i ja ga opet zelim :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mene fascinira kako covjek 'ladno izadje pred cijeli svijet u patikama i farmericama da predstavi novi proizvod, pa pomislim na nase masne direktEre i njihove fitilje i odijela ...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
Bijesno !!
Za njihov standard i nije skupo, za nas :-? :-? ...

cekamo nove generacije sa boljim procesorima ^^

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 01:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovakva spravica je od prave koristi samo osobama koje se puno kreću, jako puno, a da pri tome moraju često ići na internet, gledati i slati mailove i pri tome ne mogu bez slušanja muzike i gledanja fotografija, a tu i tamo će gledati filmove. Dakle za poslovne ljude koji se dosta kreću a pri tome moraju biti u kontaktu sa svima i koji ne rade bez muzike u pozadini i bez filma u pauzi, ili za studente koji imaju slične potrebe. U svim ostalim slučajevima ova igračkica služi samo za fenseraj, što je razlog zbog kojeg će je većina kupiti, posebno na zapadu jer oni više padaju na ovakve stvari a imaju i veće finansijske mogućnosti. Mnogi kupuju ovakve spravice samo zašto što one postoje i što su fensi a ne zato što im baš baš trebaju.

Inače što se cijene tiče ako je kod njih $500 onda bi ovde trebalo biti oko 500€.

Koliko sad vidim biće više verzija

The iPad models are priced at:

WiFi models at $499, $599, and $699. Available around March 27th, 2010.
WiFi+3G models at $629, $729, and $829

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 02:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Stvari zbog kojih iPad ne valja
Lansiranje iPada u svakom je slučaju dogačaj godine u IT-u, no čini se kako prvi korisnici nisu previše zadovoljni. Ben Patterson s Yahoo!a tvrdi kako se radi samo o jednom velikom iPhoneu, a s njime se slaže i Joystiq koji je analizirao uređaj iz gaming perspektive. Najglasniji je bio Adam Frucci s Gizmoda koji je pobrojao 11 stvari zbog kojih iPad ne valja, od kojih su neke iznimno važne, poput nepostojanja multitaskinga i nepodržavanja flash tehnologije što su kronični nedostaci za uređaj koji bi trebao zamijeniti netbookove.

20 things i already know about Apple iTablet / iSlate

Zanimljiva mi je ova rečenica koju sam pročitao:

Tablet računala postoje već desetak godina ali dosad nisu bila pretjerano uspješna. Jobs je priznao da će se Apple morati potruditi uvjeriti potrošače koji već imaju laptope i pametne mobitele u to da im ovaj uređaj treba.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Appleov iPad dočekan s vicevima o ženskoj higijeni
Novi Appleov gadget iPad, koji je u srijedu ponosno predstavio karizmatični čelnik tvrtke Steve Jobs, zbog nespretno je odabranog naziva 'pad' koji znači tampon, uložak, odmah izazvao poplavu duhovitih reakcija u američkoj blogosferi

'Ruganja idu u stilu: Da, iPad je mali, lagan i tanak. Ali možete li plivati s time?', piše Los Angeles Times u tehničkom blogu.

Termin iTampon - koji aludira na činjenicu da iPad može zvučati više kao 'maxipad' nego dopadljivo novo računalo, bio je treća najkomentiranija tema na Twitteru u srijedu navečer, navodi CNN.

Neke blogerice su pisale kako izgleda da Apple nema ni jednu ženu u svom timu za marketing.

'Obzirom da je 'iTampon' brzo isplivao kao vodeća tema na Twitteru, posve je vjerojatno da su se mnoge žene prestrašeno pitale 'Radi li ijedna žena u Appleu?'', napisala je Annie Colbert na blogu 'Holy Kaw'.

IT zajednica mjesecima je raspravljala o imenu za Appleovo novo tablet računalo s 'touch screen' tipkovnicom, a među imenima koja su spominjana bilo je je iSlate (pločica, crijep od škriljevca).

Andy Ihnatko, tehno kolumnist Chicago Sun-Timesa, kazao je da bi Apple mogao svoj novi 'gadget' nazvati 'izmrcvarena patkica' i ljudi bi ga i dalje kupovali, jer je Apple seksi, a iPad je dobar proizvod.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 13:43 
Pad ulozad...nisam to znao. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 14:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Vader je napisao:
U svim ostalim slučajevima ova igračkica služi samo za fenseraj, što je razlog zbog kojeg će je većina kupiti, posebno na zapadu jer oni više padaju na ovakve stvari a imaju i veće finansijske mogućnosti. Mnogi kupuju ovakve spravice samo zašto što one postoje i što su fensi a ne zato što im baš baš trebaju.

Jebi ga, ne možeš ga izvaditi iz džepa i kurčiti se po kafiću u centru, kao što neki pokušavaju sa telefonima.
Ili možeš? Al' pitanje je ko će skužiti o čemu se radi...

A i za tu cijenu možeš dobiti punokrvni laptop, tako da pravdanje za studente ne pije vode.

Citiraj:
Andy Ihnatko, tehno kolumnist Chicago Sun-Timesa, kazao je da bi Apple mogao svoj novi 'gadget' nazvati 'izmrcvarena patkica' i ljudi bi ga i dalje kupovali, jer je Apple seksi, a iPad je dobar proizvod.

:lol:
A to ime i priča oko značenja pad je možda marketinški potez jer za kratko vrijeme svi u SAD-u pričaju o iPad-u, a SAD je, ipak, primarno Apple-ovo tržište...

Lijep, skup i totalno nepotreban = SOLD :D

Još ako sa prodajom krenu u ograničenim količinama (kao za neke druge proizvode), onda će ga mnogi još više željeti = sold :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
http://gizmodo.com/5458382/8-things-that-suck-about-the-ipad?skyline=true&s=i

Opra ih Gizmodo ko mlade majmune. A izgleda da su i zasluzili.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Apple je sexy :)

uvijek je i bio, ali s obzirom da imaju nevjerovatnu marketinsku podrsku, ali bas nevjervatnu, vjerujem da ce i Ipad uspjeti uvaliti milionima ljudi sirom sveta, jednostavno sta god ljudi naprave postane hit, makar isto postojalo vec dugo godina, koliko znam Amazon je prosle godine izumio tablet za citanje knjiga sa nekoliko hiljada ebooka, cak se listaju identivno kao sto to vidimo na IPadu a opet ne sjecam se da se nesto posebno pisalo o tome...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Jedino se ne mogu pomiriti sa ovim da ljudi traze da ova sprava ima kameru, pa na sta bi to licilo kad pokusavas uslikati nesto, vrtis plocu od po` metra da uslikas nesto....

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kineska kopija iPada na tržištu je već šest mjeseci
Apple je svoj iPad držao u tajnosti i javnosti predstavio ovaj tjedan, no kinesko tržište napravilo je varijantu ovog uređaja još prije pola godine. Kineski portali raspisali su se o nevjerojatno sličnome proizvodu koji je na njihovu tržištu dostupan već šest mjeseci. Proizvođač Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co., čiji model P88 nalikuje predimenzioniranom iPhonu, optužuje Apple da je kopirao njega. Teži i deblji od iPada, kineski model ima veći ekran, više memorije i USB ulaze.

http://en.hkjulong.com/Product-34.html

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sta je ovo, kosta 0$? Koliko je to eura? :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 22:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2007, 21:17
Vader je napisao:
Zanimljiva mi je ova rečenica koju sam pročitao:

Tablet računala postoje već desetak godina ali dosad nisu bila pretjerano uspješna. Jobs je priznao da će se Apple morati potruditi uvjeriti potrošače koji već imaju laptope i pametne mobitele u to da im ovaj uređaj treba.

Tacno tako prije 6, 7 godina sam prvi put vidio slican Tablet racunar koji je lenovo izbacio al nije dozivio neku preveliku popularnost, zatim sam pre 3-4 godine vidio isto tako neki tablet koji se preklopi ko knjiga (nesto slicno kao laptop) al sluzi samo za citanje PDF dokumenata sa par GB memorije i eto sad na kraju apple izbaci "nesto tako slicno kao i lenovo" al apple je apple prodace se iPad-a par miliona komada al ne vjerujem da ce stici iPhone (34 miliona prodatih komada) sve u svemu za neke je to odlicna stvar za neke nije i isto se slazem sa tezom da je to samo veliki iPhone.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]