banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 14:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2010, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Ne kontam sta je konfuzno, covjek klokovao procesor na nforce 3 ploci,poslije nekog vremena uradio reset biosa zbog ram-a(javljao je gresku,zaprljali se konektori od prasine)-znaci ne vezano za overclock!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 00:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2009, 13:55
mr.montana je napisao:
Ne kontam sta je konfuzno, covjek klokovao procesor na nforce 3 ploci,poslije nekog vremena uradio reset biosa zbog ram-a(javljao je gresku,zaprljali se konektori od prasine)-znaci ne vezano za overclock!!!

konfuzno je ono sto sam ti boldovao, pogledaj jos jednom...
A sto se tice dalje price,evo citiracu tebe sa pocetka teme: "Ako ti je klokovan procesor radio lupam 3,4 mjeseca to nece biti isto kao i da je na stock-u bio.
Klokovanjem procesora stvara se veci rizik(potencijalna opasnost od zapalenja) i kasnije kad se vrati na stock frekvenciju gubi se na performansama u odnosu na onaj kojem nije nikada podizana frekv."!

Poenta mojih postova je da ti zelim pokazati da grijesis u ovim tvrdnjama, cisto da ne dajes vise takve info ljudima, iz jednog jedinog razloga - jer su apsolutno netacne!!!
Poz i no hard feelings

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
to je nesto bilo do biosa

procesor jedino mozes ubiti OC-om ako modujes plocu da pusta veci napon
i ne hladis procesor dobro ...

stize mi sutra 4200+ pa cemo da vidimo ima li poboljsanja

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 11:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Boldovao si:
mickey84 je napisao:
(mislim da su bile nforce3 ploce za ram nemoj me pitati nemam pojma)

Poslije dijela recenice nforce3 ploce sam zaboravio staviti zapetu (",") pa bi recenica trebala izgledati ovako:(mislim da su bile nforce3 ploce, za ram nemoj me pitati nemam pojma)

Boldovao si i dio recenice "dobro je isao": odnosi se na procesor a ne na ono u zagradi!

Dalje:boldovao si dio recenice gdje se ram zaprljao.Ti upalis racunar, kad on nece da se startuje(cuje se onaj biper).
Ti ga iskljucis resetujes bios u nadi da ce proraditi,ali opet isto.Ti izvadis ram ocistis konektore vratis ram,kad ono,racunar se startuje i sve je u redu.Tad dolazis do zakljucka da se ram zaprljao. :) Jel sad jasnije

Ja ti govorim svoje iskustvo koje sam imao sa nekoliko tih procesora u kombinaciji sa nforce3 plocama!!! Sto se tice revizije biosa, do danas nije izdata nova revizija zato sto su stare ploce.

ps:Mozda i grijesim al objasnite mi sta moze drugo biti?

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Clear CMOS odradis i nema da nece da se bootuje ;)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 21:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2009, 13:55
@montana

razumio sam ja sta si sve napisao, cisto te napominjem da pripazis malo kad pises za one koji se ne razumiju u ovu tematiku ;)!
i ponavljam, nisam postovao na ovoj temi zato jer nisam razumio sta si pisao (u prethodnoj recenici sam objasnio), vec zato sto si tvrdio: "Ako ti je klokovan procesor radio lupam 3,4 mjeseca to nece biti isto kao i da je na stock-u bio.
Klokovanjem procesora stvara se veci rizik(potencijalna opasnost od zapalenja) i kasnije kad se vrati na stock frekvenciju gubi se na performansama u odnosu na onaj kojem nije nikada podizana frekv."
da ne ulazim sad u dalju polemiku kakve posljedice po cpu ima overclock istog (jer je to off od teme), ponavljam jos jednom: konkretno ove tvrdnje nisu tacne, i to je to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]