banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 23:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2009, 14:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Mar 2009, 11:22
A šta se kvaliteta izrade zaboravila? Ili je to možda samo meni važno?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Kako mislis kvalitet izrade. Ako mislis na izdrzljivost toga ti bas i nema. Zavisi na sta potrefis. Jedan govnar je imao igraonu i sve maticne bile asrock i nikad im se nista nije dogodilo, a platio ih po 50-60 km. Drugi opet uzeo jednog asusa i drekne mu. JBG. Svi ti danas fushare. Sad sam uzeo dfi lanparty, valjda je dobra maticna. Fazon je da ona izdrzi do garancije. Dalje se moli bogu.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 09:46 
Početnik
Početnik

Na to sam mislio (izdržljivost).
Slažem se.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vidio sam nekog asrocka od 200 km. Jebi ga, ja ga sebi nikad ne bi uzeo, al ima dobar cipset amd 790gx, i na slikama se vidi da ima solid kondenzatore samo pitanje je kaki je elektrolit u njima. Jedan drug neki core 2 duo klokovo na asrocku, kondenzatori su se nakon 2 dana bukvalno ugljenisali. Ali bez klokovanja asrock moze izdrzati da ne povjerujes. Razlika i jeste u tome sto na drugim maticnim plocama klokovo ili ne ona ce jednako izdrzati, drekne jedino ako ima fabricka greska.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nadji slike ovih maticnih ploca:
1 TA790GX
2 A780FULLHD
3 ECS A780GM-A
4 ECS P43T-A2
Onako kako pise zvuci dobro, pa cak i izgled, a jeftine su. Al na njima je klokovanje zakonom zabranjeno. U suprotnom kazna trajno oduzimanje maticne ploce ( drzi protivpozarni aparat u blizini).

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 08:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2009, 10:01
moja "skromna zelja"

Slika

:lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 08:10 
Početnik
Početnik

Mislim da bi se trebalo platiti najviše do oko 2000 km za najbolju konfiguraciju. Zato što će za oko dvije godine ona biti sporija (na testovima, neznam u stvarnosti) od one koja košta 1/4 te cijene. I ja sam imao kojekakve želje koje graniče sa zdravom pameti, ali mislim da je bolje uzeti najpovoljniju nego najbolju. Najbolju bi trebalo uzeti kada bude isplativa, tj. ako se radi na tom računaru. Još je važnije da si namjestiš os i programe ovisno o tvojim potrebama, tada će ti računar brže raditi nego najnoviji nenaštimani. Npr. jedan poznanik preserator si je kupio jako skup računar koji mu služi samo za igranje (preko 10 000 km), uzeo je dijelove koje sam ja htio kupiti (ali nisam jer su bili preskupi i ti dijelovi nisu imali namjenu za igranje nego za rad) da mi poprkosi i stavio grafičku za igranje (oni koji se razumiju u računare znaju da svi hardveri nisu kompaktibilni iako to piše na papiru) i sad mu je računar sporiji nego je to bio njegov prošli model.
Igre su svakim danom sve zahtjevnije u hardveru (i sve lošije), pa ćeš jeftinije proći ako si odabereš napovoljniji računar, a ne najbolji.

p.s. ovo ti nisam odgovorio zbog ljubomore, nego da jeftinije prođeš.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Najvazniji dio racunara je maticna, ali na nasem trzistu je MALO teze naci dobru maticnu (odnos cijene i performansi) a da te ne za*ebu! Stavljaju svasta pogotovo onima koji dodju npr. u Media market i kazu dajte mi ovaj PIV (cijena 399 km)!!! :lol:
Mogu samo da zamislim sta je unutar kucista!

Evo ja za pocetak planiram kupiti dobru maticnu: odlucio sam se za ovu: GA-MA790GP-UD4H (300km)
mislim da je odlicna ploca za tu lovu!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Po mom licnom misljenu maticna je najmanje vazna,sem ako nije neki bas neki krs.Za malo para danas moze da se kupi sasvim solidna ploca,a da ne zaostaje mnogo za perfomansama dosta skupljih.Uzmimo za primjer Gigabyte GA-M720-US3 koja kosta manje od 140 KM.Jest da je ploca zasnovana na 720D nForce chipsetu koji je nesto losijih perfomansi od AMD rijesenja,ali ploca ima sve sto prosjecnom korisniku treba:napajanje procesora rijeseno u 4+1 fazi,podrska za AM3 i 140 W-atne procesore,FireWare,RAID kontrolor...Najbolje od svega je sto ploca podrzava otkljucavanje zakljucanih jezgara i kesha kod AMD procesora kod kojih je to moguce,a i odlican je overclocker.
Svojevremeno sam kupio Asus DeLuxe plocu (A7N8X DeLuxe) koja je tada kostala 450 KM,vise nego duplo skuplje od obicne verzije te ploce.Nikad nisam koristio njene krajnje mogucnosti (overclock),a i da jesam nebi bilo neke znacajne razlike u odnosu na ovu jeftiniju plocu.Pogotovo kad uporedis odnos cijena-perfomanse.Danas kad bi je prodavao,mogu dobiti eventualno 10 KM vise u odnosu na ovu jeftiniju.
Sta hocu da kazem: ova ploca + Radeon 4770 je samo malo skuplje od te GA-MA790GP-UD4H.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa ne bi se bas slozio s tobom da maticna nije vazna, za prosjecnog korisnika (uz ovu maticnu i odlican cipset) ti ne treba graficka (radeon integrisan). A ako si zahtjevniji korisnik sa nadogradnjom neces imati problema naredne 3 godine!!!!

Ne kazem da ta tvoja nije dobra, cak mislim da je odlicna za tu lovu (s obzirom na ostale maticne na nasem trzistu)!!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Ova ploca i Radeon 4770 kostaju zajedno oko 340 KM,a visestruko su brzi od te ploce sa njenom integrisanom grafikom.A podrzava sve AM3 procesore kao i ta znatno skuplja,o tome pricam.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2009, 14:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Naveo sam za prosjecnog korisnika (integracija i chipset), a pod prosjecnim podrazumjevam komp. za multimediu i ofice!

Hocu da kazem da bi se ova odlicno uklopila za zahtjevnije korisnike (strastvene gamere)!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ako se neko nafurava na najbolje naka razmisli o ovoj kanti

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... %26otn%3D1

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nije lose.Odes fino na site www.alienware.com i tamo lagano paris oci :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]