banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 18:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2008, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Naime....
Racunar se najnormalnije upali.....sve radi ok, cijeli dan se radi na njemu i sve je ok....ali ako ostavim racunar pola sata da nista ne radi pali se screensaver a zatim i odlazi u stand by mode....to ne bi bilo nista cudno medjutim poslije toga racunar se vise ne moze vratit nazad...jednostavno ga zaledi i ne mozes mu nista...jedino restart....onda ja iskljucim sve te sreensavere i standby modove (znaci podesim sve da racunar nikad nista ne gasi ma koliko vremena proveo u idle modu)....ali onda mi se racunar poslije 25-30 min jednostavno zaledi....mjenjao sam sata kabl i nista...cistio prasinu u kucistu i opet nista....formatirao sistem nekoliko puta nista (XP SP2 i XP SP3)....
konfiguracija je:
AMD Athlon 64 3600 X2
ASUS M2N-E
HDD 320GB
ODD DVD-RW
ATI HD2600XT 256GDDR4
ATX 550W MS

Aj sad fino pomagajte da ne bi napucao V@nju na vas.... :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2008, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Mislim da su dva moguća problema

Jedan je HDD
a drugi napajanje.

Ako imaš još jedan HDD pokušaj promjeniti pa testiraj

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 06:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Ovo gotovo sigurno nije hardverski problem. Prvo pokušaj podići comp u safe modu i apdejtuj sve drajvere na najnovije verzije.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2008, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
ned123 je napisao:
Ovo gotovo sigurno nije hardverski problem. Prvo pokušaj podići comp u safe modu i apdejtuj sve drajvere na najnovije verzije.

nemoj da budeš 100% siguran.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Problem se rijesio relativno sam od sebe....
Prvo sam pomislio da je virus (bio sam skoro ubijedjen)....medjutim nikako nisam uspijevao da ga uklonim, i u tim silnim restartovanjima kompa u jednom momentu vise nije htio da se upali, krene da se pali i samo u momentu kad treba ucitat bios ugasi se....ja se pocnem nadat da je napajanje i ujutro kod likova na posao po novo...donesem kuci, ubacim, isti problem....vec sam poceo pizdit jer sam znao da je ili proc ili maticna....komp pod ruku i na posao (kod kuce bas nemam aparaturu potrebnu za ispitivanje svega)...zamjenim proc, isti problem...kolega sa posla kaze "polako ga kreni ceprkat, imas citav dan..." a meni nema nista mrze nego mjenjat maticnu....i ja da pokusam jos jedan fazon...izvadim bateriju sa ploce tj resetujem bios na fabricka podesavanja....i za divno cudo radi, a ja se konj za divno cudo nisam toga sjetio ranije....a najzanimljivije je da sad sve radi ok....

U svakom slucaju hvala ljudi....

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2008, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Ja sam imao relativno sličan problem, i jedno vrijeme mi je radilo ono sa vađenjem baterije ili jumpera "reset cmos",sve do jednom. Kasnije sam utvrdio da se je problem u ploči. Tako da nemoj se previše nadati da je to vađenje baterije trajno rješenje, al eto sad bar znaš od čega sljedeći put početi,ako ti se desi isto.

poz 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Da nisi overklokovao nesto? Tvoji simptomi mogu biti i od pregrijavanja neke komponente! A resetom cmosa bi se taktovi vratili na default!

?>

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam nista overklokovao...da barem jesam znao bi sta je problem....al ovako mi je bio samo upitnik nad glavom....sad sve radi ok....nista se ne gasi, nista ne ledi....vidjecemo sta ce bit dalje.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]