banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 17:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2008, 21:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Francuz je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Moguće je da imaš switch koji je uboden u ruter :D Dakle, ako se hoće spojiti više računara na jedan Canopy, pošto se koristi PPPoE konekcija, potreban je ruter (ili kompjuter s dve mrežne karte) koji će kreirati konekciju i dijeliti je dalje. Pošto svi moderni ruteri u sebi imaju makar 4-portni switch (u slučaju compa treba odraditi ICS i priključiti ga na switch), to nije nikakav problem. Ako se hoće sa laptopa wirelessom pristupati netu - wireless ruter. Bilo koji ruter sa podrškom za PPPoE će odraditi posao; ja imam pozitivna iskustva s Linksysom (ali to zadovoljstvo košta).

Jadniceee pogledaj malo http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=479 ja prikopcao kabl od modema direktno u switch bez tvog blebetanjskog rutera i sve radiiiiiiiiii.................

1. Nećemo se vrijeđati;
2. Kakav modem? Govorimo o WADSL-u (Motorola Canopy);
3. Ovo govorim iz ličnog iskustva, ako spojiš canopy u switch nećeš moći istovremeno koristiti net na više računara, a dokazano je da veza puca kada se canopy priključi direktno u switch.

Over and out.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2008, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
I ne zelim da se vrijedjamo.

Puca veza zato sto je Blic obicno sranje eto to je cist odgovor od mene...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2008, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Enter name iz ličnog iskustva ti kažem da kod mene već mjesecima (čitaj od kad je počelo sa WADSL-om) radi tako da je Canopy uređaj spojen na SWITCH.

I to radi bez ikakvih problema.

Veza puca zbog preopterećenosti AP-a!!!!

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2008, 08:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Francuz je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Moguće je da imaš switch koji je uboden u ruter :D Dakle, ako se hoće spojiti više računara na jedan Canopy, pošto se koristi PPPoE konekcija, potreban je ruter (ili kompjuter s dve mrežne karte) koji će kreirati konekciju i dijeliti je dalje. Pošto svi moderni ruteri u sebi imaju makar 4-portni switch (u slučaju compa treba odraditi ICS i priključiti ga na switch), to nije nikakav problem. Ako se hoće sa laptopa wirelessom pristupati netu - wireless ruter. Bilo koji ruter sa podrškom za PPPoE će odraditi posao; ja imam pozitivna iskustva s Linksysom (ali to zadovoljstvo košta).

Jadniceee pogledaj malo http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=479 ja prikopcao kabl od modema direktno u switch bez tvog blebetanjskog rutera i sve radiiiiiiiiii.................

Posto spominjes modem vjerovatno se radi o adsl modemu koji je istovremeno i ruter. On ima podrsku za PPP, odnosno modem/router se PPP-om uloguje i ostvari konekciju i on je stalno upaljen. Na njega mozes spojiti svitch i dalje dijeliti vezu kako hoces.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 20:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Usput, pri koristenju switcha, ne bi bilo lose na routeru/modemu postaviti da koristi samo sopstvenu mac adresu.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Usput, pri koristenju switcha, ne bi bilo lose na routeru/modemu postaviti da koristi samo sopstvenu mac adresu.

Mislim da se i veže na tu MAC adresu (switcha,routera, LAN kartice) Flat paketi

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
DELLBOY je napisao:
Enter name iz ličnog iskustva ti kažem da kod mene već mjesecima (čitaj od kad je počelo sa WADSL-om) radi tako da je Canopy uređaj spojen na SWITCH.

Znaci ti imas switch koji podrzava pppoe, sto ne mora biti slucaj sa svakim switchem... koji tacno imas?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 22:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
epek je napisao:
DELLBOY je napisao:

Znaci ti imas switch koji podrzava pppoe, sto ne mora biti slucaj sa svakim switchem... koji tacno imas?

Switch koji podržava PPPoE?!? :-?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
epek je napisao:
DELLBOY je napisao:

Switch koji podržava PPPoE?!? :-?

Pa tako ispade.... ili druga opcija: blic dozvoljava vise konekcija na isto korisnicko ime i sa vise mac adresa (ovo drugo sigurno nije tacno)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Potpisujem .. Blic je sranje firma koja je u raspadu .... i svi trebamo da ih izjebemo sto nas varaju svakodnevno!

Da su posteni rekli bi fino da imaju probleme i da nemaju trenutno rjesenje i da se snalazimo. Imaju obraza slati racune ljudima! Katastrofa....

Ej, mojoj staroj (zeni od 62 godine) prijete da ce joj ukiniti pretplatu na dial upu ako ne uplati jos 10 KM!!! Zena se prepala da ce joj se desiti ne znam ni ja sta! Zena se dopisuje sa cerkom u inostranstvu preko outlooka jer je i to jedva naucila kako treba, a sta sada treba je tjerati da ide na you tube da bi blic bio sretan. Ne mogu vjerovati!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2008, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja otišao da platim i pitam ja njega (jednog od onih momaka koji rade na uplatnom mjestu u tržnom centru Vidović) zašto mi se dešava da mi puca veza, i kako to da mi se ponekad desi da sam konaktovan, ali da nemam protoka uopšte.

On onako nonšalantno izvuče nekakav upitnik da popunim pa će ekipa da dođe.

Kažem ja njemu, nema potrebe, bili su već milion puta. Okretali na stadion, okretali na neboder... i radi dan dva bez problema a onda truba.
i na kraju kažem ja njemu, po ugovoru uzeo sam paket SOLO2 (768/192 kbps FLAT) ali da mi upload ne prelazi 60-70 kbps.
Kaže on pa dobro bitan je download. :roll: :roll: :roll: :roll:
j.beni mail od 1,5MB ne mogu da pošaljem, a on meni da je bitan download.

I glavni im je fazon: resetuj Canopy.
Ma neću više da resetujem, odoh na ADSL

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2008, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E momci..... OT.... eno vam internet servisa i siemensa pa opletite po blicu, pingu i uploadu :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]