banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2008, 00:42 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Broj Jedan je napisao:
Mislim da je Dell najbolji izbor za nositi vani (jest da si mi konkurencija, al sto jest, jest), pogotovo sto sam iz blize okoline slusao kako imaju super servis i podrsku vani.
Tamo ne nosis masinu na popravku, serviser dolazi tebi u stan. Jos ako si u mogucnosti doplatiti za 3-godisnju garnciju bilo bi odlicno.

Da li se ta garancija moze naknadno uzeti?
Kakva se garancija isporucuje po defaultu, tj. bez doplacivanja prilikom narucivanja? Ja imam neku jednogodisnju, ali ne znam bas u sta spada, a ne da mi se traziti papire da provjerim. :oops:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 01:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
FLASH je napisao:
Broj Jedan je napisao:
Mislim da je Dell najbolji izbor za nositi vani (jest da si mi konkurencija, al sto jest, jest), pogotovo sto sam iz blize okoline slusao kako imaju super servis i podrsku vani.
Tamo ne nosis masinu na popravku, serviser dolazi tebi u stan. Jos ako si u mogucnosti doplatiti za 3-godisnju garnciju bilo bi odlicno.

Da li se ta garancija moze naknadno uzeti?
Kakva se garancija isporucuje po defaultu, tj. bez doplacivanja prilikom narucivanja? Ja imam neku jednogodisnju, ali ne znam bas u sta spada, a ne da mi se traziti papire da provjerim. :oops:

zavisi,mislim da svi iole noviji modeli imaju 3 a moguca je doplata do 5,konkretno znam za modele inspiron 15
25 i xps,to znam jer sam ih imala u radnji ali pitaj dellboya sve za dell ,ako on ne zna,ne zna niko:wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Za inspirone je garancija godinu dana, doplata je 90 eura za garanciju 2 godine...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

epek je napisao:
Za inspirone je garancija godinu dana, doplata je 90 eura za garanciju 2 godine...

1525 bez obzira na konfiguraciju,u IT-u i Infolinku 3 god....a mozes doplatiti jos 2 god garancije

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
epek je napisao:

1525 bez obzira na konfiguraciju,u IT-u i Infolinku 3 god....a mozes doplatiti jos 2 god garancije

Covjek je kupio laptop u austriji, na dell.at stoji ta informacija, odakle ih ovi nasi indijanci nabavljaju ne znam...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

firma iz bg,zastupnik za dell,infolink radi za njih a it preko infolinka :) eto kako,ali i dalje je garancija 3 god i nije bez razloga...samo jos odredjene serije lenovo imaju 3g garancije koliko sam ja upucena...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 07:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Svi "pravi" poslovni laptopi dolaze sa 3 godine garancije (Dell Latitude i Precision, Thinkpad Txx, Toshiba Tecra, HP "p" i "w", FSC Lifebook i Celsius...). Ovaj Inspiron je u stvari izuzetak jer kućne serije u pravilu dolaze sa jednom godinom. Ovo je jedna od mjera kojom se Dell misli vratiti na poziciju koju su izgubili u posljednje 3 godine, Na tržištima na kojima su nepopularni zbog previsoke cijene u odnosu na konkurenciju, nastupaju sa "integrisanom" (u cijenu) garancijom od 3 godine. Ovo, čini mi se, radi i Toshiba

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2008, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Svi ''pravi''?

Mi kao firma koja je diler za DELL-a možemo prilikom nabavke laptopa od DELLa da tražimo koliko hoćemo garanciju.
Svi Inspironi dolaze sa standardnom garancijom od 1 godine.
XPS i LAtitude klasa dolaze sa klasično 3 godine.

Mi npr. za sve laptope sa C2D procesorima dajemo 3 godine garancije. (sa mogućnošću doplate na 5 godina kao što reče aždajica) Celerno i AMD procesori- 1 godina. I kod njih se može doplatiti garancija.

Garancija se odnosi samo na hardware. Ako je nešto crklo u garantnom roku se može zamjeniti bez ikakvih troškova (naravno ako je kupljen kod nas- postoji i procedura prebacivanja garancije ako je laptop kupljen kod drugog dobavljača)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 06:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
DELLBOY je napisao:
Svi ''pravi''?

Kad već započinješ diskusiju...
Inspiron nije poslovni laptop, Latitude, Precision i neki XPS modeli jesu. Ono "pravi" se odnosilo na npr Lenovo R61, koji je po svemu osim po garanciji čisti poslovni model.
DELLBOY je napisao:
Mi kao firma koja je diler za DELL-a možemo prilikom nabavke laptopa od DELLa da tražimo koliko hoćemo garanciju.

Da ali tu garaciju plaćate, kao i svaku drugu robu.
DELLBOY je napisao:
U BL (bar kod mene) DELL koji u Irskoj (odakle ga nabavljamo) košta 500 Evra, kod nas košta cca 1300 KM

To je taman razlika koja se na zapadu plaća za doplatu garancije od 3 godine (čak i nešto preko toga).

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ned123 nisam nigdje pročitao da je neko pomenuo poslovne laptope (osim tebe). Pričalo se ''o laptopima''

Kao što sam ti objasnio, DELL za Inspiron modele po default-u daje 1 godinu.
Mi za svaki model koji ima u sebi C2D procesor odmah uzimamo 3 godine garancije, tako da je to eto prednost u odnosu ne druge.

Kao što si rekao postoje Home entertainment (u koje spada Inspiron 1525, čak i XPSM1730) i Business klasa (Latitude) kao i professional klasa (Precision Mobile workstation)

U svakom lsučaju mislim da smo kolegi forumašu sve objasnili.
Do sad je vjerovatno i kupio laptop.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 16:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Avg 2008, 15:59
Tema je bila kupovina laptopa u Banjaluci. Dve stranice su ispisane, a nije se nista reklo o ovoj temi. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

qwertz je napisao:
Tema je bila kupovina laptopa u Banjaluci. Dve stranice su ispisane, a nije se nista reklo o ovoj temi. :roll:

Tako to obicno biva na ovom forumu :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

qwertz je napisao:

QWERTZ

Imaš milion firmi gdje možeš kupiti laptop (It Computer Laptop shop, Eurosplet, Biscomm, Lanaco, Credo, pa čak i kod mene :D ), ako te interesuje laptop koji će samo da radi. I kad se pokvari da čekaš i po mjesec dana popravak. ili da ga baciš.

Prvo skontaj za šta ti treba laptop.
-Ako ti treba office laptop, to možeš da kupiš svagdje (Celeron ili Amd procesor, sa 512MB ili 1GB rama, HDD 80GB, VGA integrisana, DVD/RW, Lan, Wireless) Cijene od 900KM pa naviše.
-Home entertainment laptop (DualCore ili C2D, sa min 1GB RAMA, HDD min 120GB, DVD/RW, Wireless, Bluetooth, Čitač kartica, WEBCam, *Dell Direct Media Player :D :D :D ) To ne možeš baš u svakoj radnji da kupiš. Cijene od 1300KM pa naviše.
-Business Laptop (C2D sa min 1GB RAM, HDD min 120GB, DVD/RW, Wireless, Bluetooth, Čitač kartica, min 4x USB, LPT, COMM port, IR, Port za D-port replicator garancija minimalno 3 godine) To možeš da nabaviš samo u par kvalitetnih shop-ova. Cijena od 1800-2000 KM pa naviše
-Ultimate Gamer Preporuka DELL XPS 1730 cijena 6000KM :wink: :D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2008, 01:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
DELLBOY je napisao:
Kao što sam ti objasnio, DELL za Inspiron modele po default-u daje 1 godinu.

Ja samo nisam skontao onu posebnu garanciju, dok sam narucivao, a ne mislim na produzenje postojece jedogodisnje - da li je to garancija za isporuku, tj. da ti garantuju da ce ga isporuciti ispravnog? Zar to ne bi trebalo biti ukljuceno u postojecu? :-?

Nije bas da mi treba ova info, jer je moj lapis stigao siguran iz Austrije, ali me cisto zanima sta bi bilo da nije, a da nisam imao tu garanciju. Vjerovatno bi posta bila kriva, a na racun kupca. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa naravno da ti garantuju da ce ti ga isporuciti ispravnog... sta bi drugo, oni na zapadu i nemaju drugog nacina prodaje osim preko interneta tako da im je isporucivanje robe u ispravnom stanju do krajnjeg kupca najbitnije u cijelom poslovanju :)

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 09:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
OT:

DELLBOY je napisao:
-Business Laptop (C2D sa min 1GB RAM, HDD min 120GB, DVD/RW, Wireless, Bluetooth, Čitač kartica, min 4x USB, LPT, COMM port, IR, Port za D-port replicator garancija minimalno 3 godine) To možeš da nabaviš samo u par kvalitetnih shop-ova. Cijena od 1800-2000 KM pa naviše

Zar se LPT i dalje ugradjuje?
Com sam i vidjao, ali ovaj drugi ne sjecam se kada posljendji put..

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2008, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Na većini business laptopa se još uvjek ugrađuje.

Ali i tzv D-Port za replikator.
I na tom replikatoru imaju i LPT i COMM, i 2x PS/2....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]