banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 16:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Mar 2008, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Da li je neko imao iskustva sa ovim modelom laptopa ili uopšte sa serijom A200? Preporuke? Pogrde? Postoji li bolje riješenje za 2000(+/-30)KM bez PDV? Kupovina mora biti obavljena u BiH.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ja sam se igrao malo sa pro verzijom, kupljena u BL, east code. Sta da kazem, jako brza masinica ali je dizajn meni bas ruzan, iznenadjujuce. Baterija je ok za neki office rad, ali ako se malo optereti brzo nestane sto je i za ocekivati. Memorije dosta, hd isto tako, mislim da je imao i ugradjen webcam. Kvalitet izrade za svaku pohvalu. Da nije tog nesretnog dizajna i ogromnih toshiba slova na poklopcu jos bi i prosao :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 02:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pro verzija? Jesi li siguran? Nisam našao na njihovom sajtu podatke o Pro verziji... Zapravo, cjenovnik u HG-Spotu ga i navodi kao Satellite Pro ali pošto nisam našao potvrdu na sajtu, izbacio sam taj "pro" iz naslova teme. Koliko je koštao taj model i možeš li provjeriti tačan naziv modela?
Da ne otvaram novu temu, isto pitanje bih postavio i za model Tecra A9-12T od istog proizvođača. Iskustva/pogrde/pohvale? Gde kupiti i po kojoj cijeni?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste bila pro verzija, i nije je bilo na net-u jer je bas svjez model. Na deklaraciji je pisalo da je uvoznik neko iz HR. Ne znam ko je tamo generalni za Toshibu. Sada sam gledao na net-u i to je ovaj model:

http://de.computers.toshiba-europe.com/ ... _ID=129372

Mislim, to kuciste, ostalo je relativno :) Kazem ti, ako ti se svidja dizajn ne mozes mnogo da omanes, jedino mi je tih 2000 km malo mnogo. Doduse pricamo o BL :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 11:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Mislim da ste nešto pobrkali. Postoji Satelite Pro serija, a bojim se da "Satellite Pro A200-1SJ" ne postoji:
http://www.google.com/search?hl=en&q=%2 ... tnG=Search
Tecra modele (poslovna kategorija) ne treba stavljati u isti razgovor sa Satelite i Satelite Pro modelima, mada se kvaliteta Tecra-i (kao i laptopa uopšte) u posljednje vrijeme nešto smanjila.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 13:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da, svjestan sam razlike između Tecra i Satellite/Pro serija. Tecru sam naveo jer mi je taj model prvi zapao za oko ali je cijena tog modela debelo preko 2000KM...
Naravno, ako se ne kupuje u BiH to je druga priča ali ograničen sam na BiH pa mi to ništa ne znači.
Inače, upravo sračunah da sa povratom PDV-a, cijena ove Tecre u Hg-Spotu u Hrvatskoj izađe oko 1895KM.
Radije bih uzeo malo slabiji (sudeći po grafičkoj kartici, koja mi ionako nije bitna) ali pouzdan laptop kvalitetne izrade koji će me služiti u jednom komadu i nakon tri godine nego ove nabildane ali škriputave modele, sa tastaturama koje se uvijaju, slabim šarkama itd...
Pretraga koju si naveo ipak izbacuje Pro modele ali isključivo na stranicama prodavača. Zbunjujuće... Da nije u pitanju neka odbačena serija sa defektom?
Kakva su vaša iskustva po pitanju kvaliteta izrade i sklapanja ovih Satellite i Satellite Pro serija? Koja je razlika između običnih i Pro?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma modeli su im od trzista do trzista. Na ovom poljskom link-u ima taj tvoj

http://toshiba.satellite.pro.a200-1sj.m ... Notebook,2

Ako mozes da se ispruzis za tu tecr-u uzmi nju, ioak je to heavy duty laptop. A i davali su neke opake garancije
tipa ako vam crkne mi vam ga popravimo i jos vam damo drugi, nov. Valjda to nesto govori.
poz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]