banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 06:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Acer Aspire 7720G
PostPoslato: 18 Okt 2007, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pomažite ako Boga znate.

Imam jedno veeeeeeeeeeeeeeeeeeeliko sranje od laptopa. ACER :puke: :puke:
Znači Acer Aspire 7720G.

Na njemu je Vista Home premium i lik hoće da mu se uradi downgrade na XP. Ali problem je što je ta Vista na njemEčkom. Znači htio sam da reinstaliram XP.

Problem broj 1. Nema drivera. Jedva nađem drivere za XP.
Problem broj 2. Među driverima (koje se jedva mogu naći na ACERovoj najglupljoj support stranici) nema drivera za SATA diskove, bez kojeg se, a gle čuda, ne može instalirati XP, jer su kreteni u Aceru naravno napravili laptop sa starim SATA kontrolerom.

Dakle+M,

Ako iko zna gdje mogu da skinem driver za SATA kontroler, jako bi mu bio zahvalan ( par piva i tako to, zavisno od para koje dobijem za reinstalaciju :wink: :D :D :D )

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 13:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Pa koji je čipset? Potraži na stranicama nekog drugog proizvođača, ako je recimo nVidia čipset trebali bi pasati neki generički drajveri od drugog proizvođača. A na kraju imaš i one windowse sa integrisanim drajverima, mada ja bi to ostavio kao zadnju soluciju, lakše je skinuti par stotina kb nego cijeli instalacioni disk.
Evo nađoh uz pomoć Gugla da možda upali ako uradiš disable SATA u Biosu. A ovdje imaš uputstvo kako da integrišeš drajvere u XP instalaciju. http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=165319

Poslednji put menjao fantomacan dana 18 Okt 2007, 14:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Pa koji je čipset? Potraži na stranicama nekog drugog proizvođača, ako je recimo nVidia čipset trebali bi pasati neki generički drajveri od drugog proizvođača. A na kraju imaš i one windowse sa integrisanim drajverima, mada ja bi to ostavio kao zadnju soluciju, lakše je skinuti par stotina kb nego cijeli instalacioni disk.

E hvala fantome.

To pokušavam da uradim. pa vidjećemo šta će biti.

Inače sam po raznim forumima čuo da se XP ne može instalirati na ovo sranje

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 14:08 
Veteran
Veteran

Može sigurno kad integrišeš drajvere u XP cd. To bi trebali biti ovi drajveri http://downloadcenter.intel.com/Product ... uctID=2101 . Sve bi bilo lako da taj laptop ima flopi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A postoji drugo rješenje.
Sad sam se čuo sa tehničkom podrškom Acera u Bih. Kaže čovjek da trebam uraditi update Bios-a i da neću imati tih problema.

Sad će mi poslati pa čekam da dobijem taj update. Ne znam zašto ali ja ne mogu da otvorim taj update sa svog računara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 15:13 
Veteran
Veteran

Onda vjerovatno trebaš setovati SATA mode u BIOSU. Sam BIOS sigurno ne sadrži drajvere. Šta ne možeš otvoriti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]