bojan.zoric je napisao:
fino je komentarisati tuđe radove, jer autori na osnovu komentara i kritika drugih ljudi, popravljaju sebe i ispravljaju svoje radove. Hvala što si me pomenuo kao autora Web prezentacije Tonrad.com, i što iznosiš svoje mišljenje, ali...
pozdrav prijatelju stari. potpuno sam zaboravio da si ti radio taj sajt no kad se si se vec uvrijedio zbog mog komentara mogu da ti se izvinim ako sam ispao previse ostar.
Citiraj:
Kad neko bez izgrađenog kredibiliteta, neko ko se ne bavi profesionalno Web dizajnom i ko nema iza sebe kvalitetne radove koji bi govorili za njega, pokušava "biti pametan" i naći neke zamjerke, ja to ne uzimam za ozbiljno, naprotiv...
ajde ti mi molim te objasni kako se gradi kredibilitet. mozda pravljenjem sajtova kao sto je tonradov? kliktanjem u dreamweaveru i kopiranjem tudjih sajtova?
web dizajnom se ne bavim uopste a kamoli profesionalno i taj "moj' sajt koji spominjes sam uradio na silu da ne bi placao "web dizajnerima" i nisam imao potrebu, volju, vrijeme a tada ni znanja ( u pitanju je februar 2003.) da pravim ista bolje, skuplje, reprezentativnije jer je to sajt na koji naleti jedan posletilac svakih 15 dana. a osim toga nisam ni siguran da bi imao zivaca a ni volje da sjedim i nekome kao sto je moj otac (koji se bavi felugama) ispunjavam zelje. ali mogu da ti kazem da sa ovo znanja koliko posjedujem o web dizajnu sigurno ne bih stavio pozadinu da se ponavlja kako ne treba.
Citiraj:
Istina je da sam radio sajt za Tonrad i napravio ga prema njihovim željama uz konstantno prisustvo njihove neodlučnosti tokom izrade (nećemo cjenovnik, hoćemo cjenovnik, ubaci ovo, izbaci ovo...), postavio sajt na Internet i mislio da ću ga i održavati, ali... Zbog niže cijene održavanja, ili da budem precizniji: da bi ih održavanje izašlo potpuno džabe,
Tonrad sam održava svoj sajt! I sve tvoje zamjerke po pitanju "Vuka", riječi i neodlučnosti u pisanju - uputio si na pogrešnu adresu...
Odlicno. Ako ih vidis prije mene prenesi im da poprave greske. I da sto se tice tonrada sajt u potpunosti odgovara njima, njihovom poslovanju i odnosima prema musterijama. osim toga na sajtu je tvoj potpis i sve greske koje su prikazane na sajtu upucuju na tebe. neko ko hoce da vidi sta ste u stanju napraviti nece se raspitivati ko je prckao po sajtu nego ce da se okrene i ode.
Citiraj:
Malo sam istraživao po Internetu da vidim ko si ti, šta radiš, čim se baviš... i otkrio da se poznajemo još iz srednje škole. Zatim sam otkrio i tvoje "remek djelo" u oblasti Web dizajna:
http://www.servisfeluga.tk. Mislim da kao autor ovakve prezentacije nisi dovoljno "veliki" da daješ komentare iz kojih bi se moglo nešto poučno izvući, ali i pored svega, hvala što se trudiš... Možda jednog dana i bude nešto od tebe!

eto kao sto vidis svijet je malen i ispade da se svi poznaju. kad si se vec zakacio za taj servis feluga ja da sam htio da se takmicim u web dizajnu sa tim sajtom prvo bi ga stavio na normalan hosting a ne na free hostinge i kupio bi domen kao normalan covjek a ne preusmjeravao sa nekog prdeza od ostrva. takodje posvetio bi mu malo vise paznje sto se tice dizajna i reklamirao bi ga prije svega. ovako nemoj misliti da se smatram bojlim dizajnerom od tebe ili tvojih prijatelja sa kojima radis ali smatram da imam pravo da napomenem neku gresku ako nadjem na sajtovima koje drugi rade jer bi i ja sam volio da mi neko ukaze na gresku koju ja nacinim. ja bi mu se zahvalio a ne bi rovio po internetu i raspitivao se ko je i sta je jeo za dorucak. dakle ja nikada necu biti web dizajner i tako da mozes preskociti svoja ocekivanja da ce nesto biti od mene. stavise posao kojim se sada bavim radim sasvim solidno i BEZ reklamacija a ti istrazi sta je to.
ako iz onog komentara kojeg sam tamo postavio ne izvuces pouku ostaces gladan baveci se dizajnom. kao osoba koja nema pojma o web dizajnu mogu ti reci sa sigurnoscu da jedna ozbiljna IT firma sigurno sebi ne bi dovolila luksuz poput onoga na
http://www.tonrad.com no kako oni sve jesu osim ozbiljne IT firme to ih nece puno uzdrmati.
opet ima ona stara poslovica koja kaze "Svaka budala moze dati primjedbu!" pa tako i nas dvojica mozemo biti budale koje dajemo jedan drugome primjedbe.
Pozdrav