banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 16:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2004, 20:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Its me again :(
Ok paj` sad `vako, skontao sam da si od svog halfa svercera nabavim komp prije NG, tj prije nego sto bude nabavljao novu robu sa PDV-om i glupostima , komp ce biti za svrhu - razno, prvenstveno DTP, rad u Korelu, Fotoshopu, rad sa tifovima, i kojekakvim slicicama i slicurinama, dakle mlatimudija, i ako ponekad ufatim vremena da poigram neku igricu ko sto je KOTOR (varos) itd.. Interesuju me vasi komentari i iskustva, nemam bas love da se razbacujem, dakle promjena za svaku stavku oko 10, 20 maraka dolazi u obzir, vise neeee....(nisam ja ko neki sto kupuju po dvije EN6600GT graficke kartice a djeca za evrokrema nemaju :wink: )

Procesor: AMD Sampron 2.4 (kazu da su ovi na 2.6, 2.8 osjetno skuplji, a da nema neke velike razlike u realnim preformansama)

Ploca Elite N2U400 - A, NForce 2 cipset - nikad cuo, ali taj prijatelj koji je opremio nekoliko igraonica (nije mu svrha da me zajebe, znamo se dugo :wink: ) kaze da je imao dosta problema sa Asusovim plocama, koje su dosta skuplje, a ova se pokazala kao great...?

1 GB Rama - neka je hmmm znj marka, nije no name, takodje se pokazala dobro (2x512MB) from SHvabija..interesuje me ako je ram 400mhz i ploca 400mhz, a ovaj procesor nije (neam pojma mozda i jeste?) isplati li se uopste kupiti ovu brzu memoriju i koliko je eventualno mem na 333mhz???

Hard-drajv - 120 GB - Hitachi ili Maxtor (ima i Western Digital, ali su oni malo poskuplji), i da li neko zna kolika je razlika pare/preformasne ako trazim onaj sa 8MB kesa.

Graficka - (naj-zbunj kategorija) simpaticne su mi fx5500 128 i FX5700 Ultra 128, znam da je ova zadnja "bolja" ali me interesuje koliko je skuplja i koliko cu realno osjetiti njen kvalitet. welcome other prijedlozi u ovom novcanom opsegu. koliko extra kosta Tv In?

Drajvovi - DVD RW Pioneer i CD RS LG (not negotiable:)

Ostalo - muzicka neka cmi8738, ne treba mi kucno kino, bice neki "polu srednji" zvucnici, nisam Betoven,standard flopi, modem, Logitech tastatura, op(t)icki mis i eventalno neki Samsungov polovan (sa garancijom) 17" ili 19" monjitor

Thats all folks, awaiting for you`r oppinions...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Moj predlog ...

1) Bjezi od Semprona .. sve sto nije punokrvni Athlon (isto to vazi i za Intela .. Celeron = 0 bambija) se ne isplati uzimati. IMHO

2) Ram - ni u kom slucaju nemoj stediti na ovom dijelu PC-a, znaci 400mHz definitivno

3) Fx5500 .. bjezi od djavla. nVidia je puno eksperimentisala sa FX serijalom, malo koji experiment je uspio, vecinom su to bili oni iz "jace" klase (mada je ATI i u tom dijelu trzista bio manje vise uspjesniji:), znaci moj predlog je FX5700U (ako vec planiras da uzmes nesto od te 2 kartice) ..

4)C-media sound card ... eh :) To sam imao na starom PC-u, nista extra ali tambura dovoljno za tvoje potrebe :)

Ovo je moje misljenje .. ako si pak bas extra limitiran sa novcem, ne znam sta bi ti rekao :) Ovo sto sam ti ja nazovi predlozio je skuplje nekih 200 - 250 KM, mozda koju zericu vise ali daleko isplatnije i dugorocnije rijesenje ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 22:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Bjezi od semprona ,ko djavo od krsta.Uzmi bilo sta drugo sem toga i Celerona.Uzmi neki athonxp,al to nikako.Drug mi je neki dan uzeo sempron 2.6 i nakon 3-4 dana ga zamijenio.
A grafica,ma uzmi 5700ultra i eto,nesto u tvom opsegu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Eh izgleda da ce ipak biti sempron, jer bartona i atlona vise nema ko ni lanjskog snijega.
Uzecu vjerovatno samo dvd rezac i dvd citac, isplatnije mi izadje nego dva rezaca, jedan ce biti za drndanje i gledanje, drugi samo za rezanje.
najveca dilema mi je oko grafickih kartica, najvise sto nase firme nemaju veliki izbor, pa se ne mogu informisati o cijeni....koliko otpirlike kostaju FX5700 Ultra 128 MB i Radeon 9600 Pro 128MB?
konfiguracijska je tuga pregolema :cry: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
DIAB10 je napisao:
Uzecu vjerovatno samo dvd rezac i dvd citac, isplatnije mi izadje nego dva rezaca, jedan ce biti za drndanje i gledanje, drugi samo za rezanje

To bih ti i ja savjetovao. DVD čitač koristiš za čitanje CD i DVD medija da ne opterećuješ rezač sa tim, a DVD rezač koristiš za narezivanja.

Ne znam koliko je cijena tih grafičkih kartica, ali znam da kod nas firme imaju uglavnom samo slabije grafičke kartice dok bolje nabavljaju samo po narudžbi, tako su mi rekli u "Planet Computers" kad sam pitao za radeon 9600 Pro, nju nemaju nego se naručuje ako baš nju hoćeš, ili neku u toj klasi kao FX5700.

Pravi XP ti je bolji od Semprona kao što su ti i ostali rekli, mada već više nema ili je teško nabaviti XP 2500+ i XP 2600+, zato sam ja kupio XP 2800+, njih bi trebalo da ima. A koliko sam gledao Sempron 3100 je jači od XP 2500, ali je i skuplji.

1 GB RAMA-a je dobro.

Za tu ploču koju si naveo nisam ništa čuo.

Hard Disk ne bih preporučio ispod 120 GB, razlika u cijeni između 2 i 8 MB keša je varirala 15-30 KM, mada je za WD diskove pala kad sam ja kupovao disk, nije bila velika, preporučujem sa 8 MB ako razlika nije prevelika.

Sad ja imam pitanje: za koliko se može kod nas kupiti DVD rezač, recimo baš taj Pioner 108D?

Eto ukratko, žurim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]