Its me again
Ok paj` sad `vako, skontao sam da si od svog halfa svercera nabavim komp prije NG, tj prije nego sto bude nabavljao novu robu sa PDV-om i glupostima , komp ce biti za svrhu - razno, prvenstveno DTP, rad u Korelu, Fotoshopu, rad sa tifovima, i kojekakvim slicicama i slicurinama, dakle mlatimudija, i ako ponekad ufatim vremena da poigram neku igricu ko sto je KOTOR (varos) itd.. Interesuju me vasi komentari i iskustva, nemam bas love da se razbacujem, dakle promjena za svaku stavku oko 10, 20 maraka dolazi u obzir, vise neeee....(nisam ja ko neki sto kupuju po dvije EN6600GT graficke kartice a djeca za evrokrema nemaju

)
Procesor: AMD Sampron 2.4 (kazu da su ovi na 2.6, 2.8 osjetno skuplji, a da nema neke velike razlike u realnim preformansama)
Ploca Elite N2U400 - A, NForce 2 cipset - nikad cuo, ali taj prijatelj koji je opremio nekoliko igraonica (nije mu svrha da me zajebe, znamo se dugo

) kaze da je imao dosta problema sa Asusovim plocama, koje su dosta skuplje, a ova se pokazala kao great...?
1 GB Rama - neka je hmmm znj marka, nije no name, takodje se pokazala dobro (2x512MB) from SHvabija..interesuje me ako je ram 400mhz i ploca 400mhz, a ovaj procesor nije (neam pojma mozda i jeste?) isplati li se uopste kupiti ovu brzu memoriju i koliko je eventualno mem na 333mhz???
Hard-drajv - 120 GB - Hitachi ili Maxtor (ima i Western Digital, ali su oni malo poskuplji), i da li neko zna kolika je razlika pare/preformasne ako trazim onaj sa 8MB kesa.
Graficka - (naj-zbunj kategorija) simpaticne su mi fx5500 128 i FX5700 Ultra 128, znam da je ova zadnja "bolja" ali me interesuje koliko je skuplja i koliko cu realno osjetiti njen kvalitet. welcome other prijedlozi u ovom novcanom opsegu. koliko extra kosta Tv In?
Drajvovi - DVD RW Pioneer i CD RS LG (not negotiable:)
Ostalo - muzicka neka cmi8738, ne treba mi kucno kino, bice neki "polu srednji" zvucnici, nisam Betoven,standard flopi, modem, Logitech tastatura, op(t)icki mis i eventalno neki Samsungov polovan (sa garancijom) 17" ili 19" monjitor
Thats all folks, awaiting for you`r oppinions...