BSE je napisao:
kako moze biti do pogresnih drajvera, kad je formatirao hdd i uradio clean install win7?
prije komentarisanja bilo bi pozeljno da procitate sta je napisano
AIV je napisao:
Znaci, kad se pojavi onaj logo Windows-a i kad se boot-uje Windows, kompjuter se iznenada restartuje i opet tako ispocetka. Pokusao sam i uci u Safe Mode, ali ista stvar se desava, takodje sam pokusao i Startup Repair, ali kaze da ne moze automatski da popravi problem. Ovo mi se desava otkad sam formatirao Hard Disk i clean instalirao Windows 7. Nije do Hard Diska jer savrseno radi u drugom racunaru. Molim pomoc!!!
Nigdje nije rekao na kojem je računaru odradio taj "clean install", a svi znamo da od AIV-a možeš svašta nešto očekivati. Nije isključeno da je podigao sistem na drugom računaru gdje mu disk radi "savršeno" pa ga onda želi premjestiti u drugi komp gdje mu se sistem ruši.
Ali ako uzmemo da je ipak podizao sistem kako treba sa diskom u mašini koja mu stvara problem, onda je najvjerovatnije problem sa memorijom u pitanju. Mada ne znam kako mu je prošao full install, a tek se onda krenuo rušiti sistem. Zato i ja sumnjam da je upravo onako kako je Forty Two napisao: Formatirao je disk u drugom kompu i tamo na njega spustio sistem, a zatim uzeo disk i prebacio ga u drugu mašinu. Nije da to ne prolazi ponekad pa se sistem podigne i "doinstalira novi hardware", ali ako je prevelika razlika u komponentama (naročito ako je razlika u kontroleru za HDD) od takvog prebacivanja nema ništa.