banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 18:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2025, 16:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jun 2023, 22:35
Pozdrav, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim, kazu da su internet do 220/50 Mb/s, hocu da testiram , koristio bi samo za racunar spojio bi taj ruter lan kablom , da li je to stabilno npr ako hocu da igram neke igre online i za ostale stvari, donijece mi za par dana na kucnu adresu posto vec imam msat tv, imam takodje i mtel iptv internet u paketu ali je uzas, u sustini na dobroj sam lokaciji izvan grada na visini i imam cist pogled sto se tice signala sa svih strana. Uglavnom samo da mi neko odgovori ako koristi ovaj internet, kakav je koliko moze dostici brzinu i da li je stabilan , da li puca itd ako u nekom slucaju cak i igra neke igre.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2025, 16:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Gaming i mobilni internet ne idu u istu rečenicu, makar ne sa trenutnim tehnologijama.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Enter je upravu. Možda starlink kad dodje ali i to je pitanje. Po meni je za online igranje važnije upload od download-a. Nadovezujem se na BiH i pakete ovde i nikad mi nije jasno zasto je upload manji od download-a, kada Optika može ladno ići istom brzinom UP & DW. Ja sam na 200/100 i FIFA online zna ponekad izbaciti u gornjem dijelu ekrana žuto za vezu. Ali rjetko. Dok sam na koalsijalcu bio bilo je skoro pa standard.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 18:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2022, 01:48
Ako hoćeš da vidiš kako će otprilike raditi, uzmi telefon, upali mobilne podatke i poveži telefon na računar preko USB-kabla (USB Tethering).

Neće biti ni blizu tog protoka koji piše jer je to samo teoretski, ne u stvarnim mrežnim uslovima, ali uđi u šta te zanima i vidi kako fercera.
Kao što reče Enter, ne vjerujem da se može išta "ozbiljnije", "real-time" igrati online, ali probaj pa vidi.

Бенџи je napisao:
Nadovezujem se na BiH i pakete ovde i nikad mi nije jasno zasto je upload manji od download-a, kada Optika može ladno ići istom brzinom UP & DW. Ja sam na 200/100 i FIFA online zna ponekad izbaciti u gornjem dijelu ekrana žuto za vezu. Ali rjetko. Dok sam na koalsijalcu bio bilo je skoro pa standard.

Pa, mts je nedavno uveo simetične pakete, možda i kod nas bude za jedno 5–10 godina, polako.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2025, 19:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Postoji i kod nas na m:telu simetrija ali bolje da ne znaš koliko košta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Ja sam zadovoljan brzinom, ali ping i nije neki, nećeš se usrećiti sa igranjem.

Pucanja nisu česta, ali kad zapada snijeg pozdravi se sa netom.

Doduše, ruter mi je dnevnoj, povezan sam wifi-om na računar, možda bi uštinuo malo više sa kablom, ali neko već reče: mobilni net i gejming - slaba kombinacija.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 14:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jun 2023, 22:35
<Enter_name> je napisao:
Gaming i mobilni internet ne idu u istu rečenicu, makar ne sa trenutnim tehnologijama.

Imam vec 5 dana ovaj internet brzina mi je 55/9mb , ping 20 , nijednom mi nije skocio ping u CS2 ili nekim drugim igrama online, skida 5,5mb po sekundi dok mi je kucni internet u open trio paketu 10/1mb uzas, tako da za sada i dok je ovaj snijeg padao nije omeo signal mobilni jer je ovo ipak 4g ruter koji hvata bolji signal nego na telefonu *unutra je sim kartica , imam 400gb mjesecno kojih ne mogu potrositi inace trosim oko 200 gb sa ovim netom kucnim tako da i ako hocu nesto da skinem sa neta film ili igru samo ukopcao ovaj net kucni lan kabal i skinem da ne bih od ovih 400gb skidao. tako da ova tvoja recenica gaming i mobilni internet ne idu u istu recenicu barem za ovih 5 dana prvih se pokazala netacna.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 14:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako je tako - super, uživaj... LTE po dizajnu nije napravljen da ima malen i konstantan odziv; 5G je druga priča.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
tesfaye je napisao:
<Enter_name> je napisao:

Imam vec 5 dana ovaj internet brzina mi je 55/9mb , ping 20 , nijednom mi nije skocio ping u CS2 ili nekim drugim igrama online, skida 5,5mb po sekundi dok mi je kucni internet u open trio paketu 10/1mb uzas, tako da za sada i dok je ovaj snijeg padao nije omeo signal mobilni jer je ovo ipak 4g ruter koji hvata bolji signal nego na telefonu *unutra je sim kartica , imam 400gb mjesecno kojih ne mogu potrositi inace trosim oko 200 gb sa ovim netom kucnim tako da i ako hocu nesto da skinem sa neta film ili igru samo ukopcao ovaj net kucni lan kabal i skinem da ne bih od ovih 400gb skidao. tako da ova tvoja recenica gaming i mobilni internet ne idu u istu recenicu barem za ovih 5 dana prvih se pokazala netacna.
Ne igram nešto online igre ali mi se baš često zaustavi reprodukcija streaming sadržaja.
Brzine uglavnom 120/35 ping oko 30.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Koristim USB sim modem 4G (kupio u mtelu) i NOVOTEL SIM karticu. Sve radi perfektno, video ide normalo, u LOLu ping 50ak.
Dopunjavam 10KM mjesečno, ma ponuda boli glava.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]