banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 22:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2007, 09:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
NACRT PRAVILA O PRENOSIVOSTI TELEFONSKIH BROJEVA UPUĆEN NA JAVNE KONSULTACIJE

Na sjednici održanoj 27.09.2007. godine, Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije je utvrdilo Nacrt Pravila o prenosivosti telefonskih brojeva i isti uputilo u proceduru javnih konsultacija.

Regulisanjem ove oblasti novim operatorima se omogućava lakši ulazak na tržište, a korisniku se otvara mogućnost izbora operatora prema želji, kroz brzu i jednostavnu proceduru, zavisno od kvaliteta i cijene telekomunikacionih usluga.

Primjena Pravila o prenosivosti telefonskih brojeva omogučiće svakom pretplatniku, u skladu sa raspoloživim javnim telefonskim uslugama, da promjenom lokacije, operatora ili servisa upotrebljava isti telefonski broj. Ovom uslugom nije omogućen prenos broja iz fiksne u mobilnu mrežu i obratno.

Javne konsultacije će trajati do 27.11.2007. godine.

Pravilo je dostupno zainteresiranim putem web stranice Agencije http://www.rak.ba

Početak primjene Pravila će biti određen odlukom koju će donijeti Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

-kraj-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
ovo bi bilo FENOMENALNO!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ali ce sigurno ubaciti broj ispred, jer sta ako neko zeli da se prebaci na drugu mrezu, a njegov broj vec koristi neko na toj mrezi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Info je napisao:
sta ako neko zeli da se prebaci na drugu mrezu, a njegov broj vec koristi neko na toj mrezi

Mislim da je ovde riječ o tome da zadržiš svoj broj u kompletu sa 065, samo što plaćaš pretplatu ili dopune drugom operateru!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma ne verujem, znam da je u Hrvatskoj isti fazon al ti ubace jedan broj ispred tvog. Tako bi se sve izmesalo, ne mozes ti imati poizivni od jedne mreze, a biti na drugoj. Nema logike :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Ma ne verujem, znam da je u Hrvatskoj isti fazon al ti ubace jedan broj ispred tvog. Tako bi se sve izmesalo, ne mozes ti imati poizivni od jedne mreze, a biti na drugoj. Nema logike :)

Ima ima, to je na zapadu odavno moguce. Prebacis se sa mreze na mrezu a broj ti ostaje identican. Crnogorci to uvode od prvog januara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

the_grunf je napisao:
Ima ima, to je na zapadu odavno moguce.

Gde??? :-? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2007, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Info je napisao:

ima ima, u slovackoj to funkcionise vec oko dvije godine... zadrzavas svoj cijeli broj ... bez ikakvog ubacivanja bilo cega...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Funkcionise savrseno u cijeloj evropi....samo daj boze da bude i kod nas, da nas ne zajebu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2007, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Šta imam od toga? Da zadržim ovaj broj, a plaćam talibanima ili šokcima???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 18:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jul 2007, 22:49
To vec odavno postoji u Njemackoj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Info je napisao:

Ima logike jer u inostranstvu mreze nemaju svoje pozivne brojeve nego svi imaju sve pozivne brjeve. Vjerovatn ce se onda mijesati i pozivni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Sondri je napisao:
Šta imam od toga? Da zadržim ovaj broj, a plaćam talibanima ili šokcima???

Pa manje im placas nego "svojima"... tu i umjereno inteligentan covjek vidi neku korist ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
To ima ovdje već 100 god. Ostaje ti identičan broj... Evo ja baš sad hoću da pređem na Vodafone i daju ti neku bezze karticu 7 dana da je koristiš dok ti ne aktiviraju tvoj broj na svojoj mreži.
Citiraj:
Ma ne verujem, znam da je u Hrvatskoj isti fazon al ti ubace jedan broj ispred tvog. Tako bi se sve izmesalo, ne mozes ti imati poizivni od jedne mreze, a biti na drugoj. Nema logike

Da, pozivni može zavarat... ti nazoveš u nadi da je na tvojoj mreži, a onda ti se javi sekretarica od druge mreže ako je neko nedostupan i onda spoznaš suštinu... Kad je već gotovo... :lol:
Al meni je to super. Stalno mijenjaš mrežu kad god neka druga ima bolju ponudu... Broj ti ostaje isti, a ti od svake uzimaš pomalo :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 22:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Jul 2007, 22:49
To bi bilo dobro zbog stvaranja konkurecije.Niko se nece libiti da predje na povoljnijeg operatera,a da mu ne psuju majku izdajnicku.To je realnost,zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2007, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

crni bombarder je napisao:
To bi bilo dobro zbog stvaranja konkurecije.Niko se nece libiti da predje na povoljnijeg operatera,a da mu ne psuju majku izdajnicku.To je realnost,zar ne?

WORD, necemo morati prelaziti, sam pritisak mogucnosti promjene ce uciniti svoje i sniziti cijene. Vjerujte mi, logicno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 07:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Da pojasnim nema ubacivanja koda ispred pa onda to ne bi bilo zadrzavanje istog broja vec ostaje ti recimo 065 a mozes se prebaciti na bh mobile ili eronet.Ta usluga nece kostati vise od 30KM.
Tako je u Hrvatskoj isto i isto se naplacuje jer u suprotnom ljudi bi stalno mjenjali.Sustina je u tome da bude prava konkurencija a ne ovo do sad,jer sigurno da je to jedan od ogranicavajucih faktora.
I nece zavarati kod jer ce prije uspostavljanja poziva biti govorni automat koji ce reci korisnik nije vise na toj mrezi ili da se prebacio.Svejedno samom tom odlukom operateri ce krenuti uvoditi jednake cijene poyiva prema svim mrezama kao u hr

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Tako je u Hrvatskoj isto i isto se naplacuje jer u suprotnom ljudi bi stalno mjenjali.

Upravo. Ovdje se ne naplaćuje i ljudi stalno mijenjaju. Al i dalje svi operateri imaju posla jer se stalno takmiče ko ima nešto jeftinije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hvala bogu da cemo i mi to imati...ako to bude tresce se gace mobisu (osim ako ne promijene cijene) jer znam XX likova koji bi ODMAH presli na drugu mrezu samo da im ostane broj isti. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2007, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i ja bih to prva uradila da se moglo kod nas... Eh eh, nek im je kučkama... :lol: :iconbiggrin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]