banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 08:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Data Cable C55
PostPoslato: 30 Apr 2003, 19:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Feb 2003, 19:36
Evo kupih taj data cable lijepo umotan i tako to i šta sad? Kako ga staviti u funkciju? Gdje naću drajvere ili neki program?
Probao sam na Add new hardware ali on ga gleda kao mousa i prijavljuje da ne može da naće drivere za taj tip miša (što i je logično pošto je to data cable)..
Jel ima neko iskustva?
Na simensovom sajtu ga hvale, ali nemaju drajvere!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2003, 23:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Maj 2003, 22:40
A ovako, ako je data kabl orginalan siemens (u sta cisto sumnjam, jel takav nisam vidio jos ovdje) sa njim mozes da ubacujes melodije, slicice, organizujes imenik, kucas poruke preko tastature i slicno.
Sve sto ti je potrebno je neki od programa kao sto je GSM control, najpopularniji na ovim prostorima, posto je hr projekla i namjenjen siemens telefonima, ili imas i npr. vissie, al u principu sve je to isto.
A sad, ako imas tzv home made data kabl, sto je vjerovatno, s njim mozes i da otkljucas pristup javi preko data kabl-a. Sa ovim mozes da ubacujes razne igrice i aplikacije na mob. Sam ovaj postupak je prilicno jednostavan, ima program "java activator by skylord" mislim da se tako zove. Kad to uradis, onda skines data excange software za siemense serije slxx, ne znam tacno dal su svi odgovarajuci, al skines za sl45i, provjereno radi, nadjes midlete za sl45 na netu, i mozes da ih uabcujes u tel. Mali problem je sto se ne vidi zadnja linija na nekim igricama (posto sl45 ima liniju vise na ekranu) al sve funkcionise perfektno, i sam sam to uradio za svoj mt50, al sve to vazi i za c55 i m50.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2003, 16:39 
Početnik
Početnik

Frap, skinuo sam onaj hrvatski program i kada ga pokrenem iako je kabel spojen sa telefonom i kompjuterom javlja mi ovo: Greska kod spajanja na COM2, ne mogu se spojiti na seriski port! Provjerite da li je izabran ispravan seriski port pa pokusajte ponovo!

A kabel je orginalni Simens, nije home made...30 kermi covjece! S tim bi moglo biti problema jel tako? Shta savjetujes?
A kod onog skylordovog programa mi javlja da mi nedostaje neka komponenta. Poznato?

Jel ima ko da otkupljuje telefone? Ako ko zna kako da prodam ovaj c55 nek mi javi na private pliz!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2003, 21:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Maj 2003, 22:40
Pa pogledaj dali ti je kabl spojen na COM2 ili COM1 port. Mozes da promjenis u opcijama programa COM1 i COM2 port, koji da provjerava. Takodje ti preporucujem da iskljucis i hardversku i softversku kontrolu podataka, meni je to stvaralo samo probleme pod windows-om xp.

A sto se tice java aktivatora, moras da nabavis fajl mscomm32.ocx , u pitanju je basic neki fajl, nije ga problem naci na netu za download, samo malo potrazi...
E sad, ja preko orginal kabla nisam to pokusao otkljucati, al kazu da ne moze, mada, ne mogu napamet pricati...
inace sam proces, treba da pokrenes programi pritisnes start na programu i dugme za ukljucivanje telefona (al samo na sekund) u isto vrijeme. Telefon treba naravno da bude iskljucen. Sam proces traje nekoliko sekundi, ako ti se oduzi, slobodno iskljuci, i pokusaj ponovo, jel mora bas u isto vrijeme biti pritisnuto.
Pogledaj ovaj forum, ima dosta pametnih stvari http://www.elitesecurity.org/
Inace, koliko ti traje baterija na c55? kad ubacis igrice nove, racunaj da ce ti trajati bar duplo manje :( :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 13:08 
Početnik
Početnik

Који телефон имаш? Тамо пише да нема подршку за Siemens C55....а онај Vissie ми каже да није уреду фајл и ако сам га скинуо са нета да пробам опет.
Јел имаш још који сличан програм?

Хвала ти што ми помажеш!

Jel ima ko da otkupljuje telefone? Ako ko zna kako da prodam ovaj c55 nek mi javi na private pliz!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
proleter je napisao:
A kabel je orginalni Simens, nije home made...30 kermi covjece! S tim bi moglo biti problema jel tako? Shta savjetujes?

Hm, ja sam za NOKIA MBUS-5 kabl platio 100DM :) Ali bas na njemu
pishe Made in Finland :)

Pitanje koliki je original;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2003, 18:20 
Početnik
Početnik

Pa veeliki orginal :D A jel bi ko kupio ovaj moj C55 sa data kablom, futrolom i 2 maske? Ovo je nuzda jer nemam vise zivaca da se zajebavam s njim... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]