banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 21:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2009, 17:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 08 Jul 2009, 14:37
Naslov sve kaze.E ovako znaci sada imam Sony Ericsson K850i i dvoumim se sad izmedju ova dva telefona(LG i Samsung).Cijena nije bitna zato sto telefon uzimam polovan.Izanima me da li je u Viewty-a bluetooth 1.2(20kb/s)??Molim ako neko ima iskustva sa ova dva telefona da ostavi svoje misljenje.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Da, KU990 ima 1.2 sa a2dp, bar po specifikacijama. G810 ima, kao i većina danas, 2.0+A2DP.

Porediti G810 i KU990 je smiješno, jer nisu "iz istog filma".

990 je šmiknerski telefončić, kom je pored izgleda i TS-a (koji nisu nešto "pozitivno" već stvar ukusa, iliti mode) jedini adut kamera. Mada, ista kamera, je, koliko znam, u KC550 Orsay, i u praksi, iako 5MP i Schneider-Krezunach zvuči "cool", se pokazalo da je jedva nešto bolja od 3.2MP telefona. Dok G810 ima vjerovatno najbolju kameru i 5Mp klasi, i jedini je (koliko se sjećam) sa optičkim zumom, koji je nenadoknadiv.

G810 je S60 Symbian smartphone, koji usput ima i najbolju 5Mp kameru u klasi. Kvalitet izrade je na Samsungovom nivou - viša klasa, dok još nisam sreo LG, a dosta sam ih sreo, da nije bar malo krckao, škripao... Ista stvar je sa softverom - LG ima najgori nakon Siemensa (koji se srećom više ne radi), dok G810 ima standardni S60 3.2 s 9.3 kernelom...(Symbianom tj.) koji možeš sresti na većini novih "N-series" Nokija - N95, N96, N82... etc...
Doduše, zna se zblesirati i zaštopati (pogotovo ako si pametan kao ja pa mu uvališ 8GB karticu a fino kaže da ide max 4... mada i 8 mi je progutao i sem malo duže pauze pri otvaranju galerije sve odlično radi. I pazi da bude neke "prave" firme, (kod mene je Kingston,) jer su kineske kopije svega i svačega smeće, bolje plati 10km skuplje nego kupuj novu za 10 dana) ali nije ništa strašno.

Dakle, sve u svemu, zavisi šta hoćeš:
Ako želiš fin telefon koji ćeš moći ponosno staviti na stol, na kafi u centru, pa da svi zure u... uzmi LG. Ali imaj u vidu da ćeš ga nasamo šutati kad otkažu živci (često! bez obzira koliko bio smiren inače) i rjetko biti dostupan.

Ako želiš "zvijer od telefona", najbolji i najjeftiniji u klasi, uzmi G810 ali imaj u vidu da će ti se svi smijati, izmicati i pitati "imaš li ti građevinsku dozvolu/oružani list za to?".

I, da... 990, kao i Cookie je "in", te je jako tražen, tako da je cjena prilično visoka i za polovan.
Ja sam se raspitivao kod nekih koji rade sa polovnjacima, da svoj G810 dam i doplatim malo za i8510, ali sam odustao, jer mi niko nije za G810 htio dati više od 300KM (bez ogrebotina, ništa čačkano po softveru, navigacija, etc...), "jer je glomazan i relativno nepoznat, pa ga je jako teško prodati, a tako nešto mi ne treba u radnji", kako rekoše... Tako da je cjena, možda, na strani G810, ne pratim LG, pa ne znam koliko je nov 990, te stoga ni polovan, ali znam da nije puno jeftiniji, iz navedenih razloga. Dok je G810, koji je, kad sam ga kupio, bio 600KM (ja sam uzeo preko mtela za 350), sad je oko 450 (jer ga ne mogu prodati nikome, takođe iz navedenih razloga) a tek nešto više od pola se može dobiti za odličan primjerak.

I, da, iz prve ruke je za G810, imam ga od februara i nemam primjedbi, a i LG mi je prošao tu i tamo kroz ruke, i 990 i ostali koji su 96% slični.

To je to, ako te još nešto interesuje, slobodno pitaj.

Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]