banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 21:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Mtel postpaid paketi
PostPoslato: 19 Jul 2009, 13:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jul 2009, 13:04
Pozz svima,
Novi sam na forumu, priključio sam se u nadi da ću saznati nešto više o Mtel-ovim postpaid paketima. Naime, htio bih uzeti paket na 24 mjeseca uz pretplatu od 20 KM. Recimo, uzeo bih telefon K850i za marku. I, sad, ja ne trošim puno. Pošto imam svoj prepaid broj, njega bih koristio a ovu postpaid karticu bih zadržao u starom telefonu. Samo bih koristio taj bonus od 100 poruka i one minute razgovora. Ne bih prelazio dalje, tj. ne bih trošio više, jer mi se ne isplati plaćati više od 20 KM. Sad, interesuje me, da li mogu ići na ovaj način, da li postoji mogućnost da me oderu iako budem pazio na prekoračenje?

I, da li bih mogao u taj telefon staviti svoj prepaid mtel broj, ili je kodiran samo na postpaid? Gledam malo na njihovom sajtu modele i iznenađen sam malim izborom. Ja sam htio k850i ili eventualno k810i a tamo nema nijedan od ta dva. U tom slučaju, najbliži sam LG kukiju..

Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 13:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Ja mislim da je u stvarnosti ponuda mnogo bolja, ja sam uzeo postpaid poslovni korisnici na sajtu svega nekoliko telefona, kada smo donjeli papir iz mtela ponuda odlična,zato ti je najbolje otići u mtel i viditi...
I moje mišljenje je da ti je glupo zadržati prepaid pa isto ti ako plaćao 20 KM postpaid + 10-20 prepaid ili samo 30-40 postpaid :D ....Ko će nosati 2 telefona odjednom :D
I mislim da prepaid kartica radi u tim telefonima, ja sam bratu dao jedan telefon i radi sve ok

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 13:31 
Voajer
Voajer

markonato je napisao:
Ja mislim da je u stvarnosti ponuda mnogo bolja, ja sam uzeo postpaid poslovni korisnici na sajtu svega nekoliko telefona, kada smo donjeli papir iz mtela ponuda odlična,zato ti je najbolje otići u mtel i viditi...
I moje mišljenje je da ti je glupo zadržati prepaid pa isto ti ako plaćao 20 KM postpaid + 10-20 prepaid ili samo 30-40 postpaid :D ....Ko će nosati 2 telefona odjednom :D
I mislim da prepaid kartica radi u tim telefonima, ja sam bratu dao jedan telefon i radi sve ok

Zapravo, ja i neću koristiti postpaid karticu, već samo telefon. Zato namjeravam koristiti svoj prepaid broj a postpaid će biti kod staraca. I, pošto nisu zahtjevni i uglavnom koriste fixni tel. brine ih da neće doći visok račun. Zato me najviše interesuje da li se može koristiti samo bonus od 100 poruka,60 min, razgovora itd i paziti na prekoračenje.

Ovo prvenstveno uzimam zbog povoljnih telefona a, i ovaj bonus koji nude izgleda primamljivo. Naravno, manje ću trošiti prepaid jer imam 100 besplatnih poruka ( nisam veliki potrošač i uglavnom tipkam ).

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Mustafa YJM je napisao:
Zapravo, ja i neću koristiti postpaid karticu, već samo telefon. Zato namjeravam koristiti svoj prepaid broj a postpaid će biti kod staraca. I, pošto nisu zahtjevni i uglavnom koriste fixni tel. brine ih da neće doći visok račun. Zato me najviše interesuje da li se može koristiti samo bonus od 100 poruka,60 min, razgovora itd i paziti na prekoračenje.

Ovo prvenstveno uzimam zbog povoljnih telefona a, i ovaj bonus koji nude izgleda primamljivo. Naravno, manje ću trošiti prepaid jer imam 100 besplatnih poruka ( nisam veliki potrošač i uglavnom tipkam ).

Naravno, ako ne prekoracis doci ce ti 20KM+PDV i nista vise

poz.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 14:50 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2005, 06:26
Moj prijedlog ti je prebacis svoj broj na postpaid (besplatno), tj. ostaje ti isti broj samo ces biti postpaid (izaberes L paket), dobijas novi pin kod. Posto nema u ponudi SE k850, najslicniji njemu je LG KC550 (5mpix kamera) i njega dobijas za 1KM na L tarifnom modelu.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Pritom mu (osim besplatnih minuta koje bi uludo propadale ako ne koristi karticu)
cijena poruka i telefoniranja na L-u pada skoro dvostruko u odnosu na prepaid.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 15:31 
Voajer
Voajer

Hvala vam na odgovorima...

Iskoristio bih ja sve bonuse, ali više od toga ne. :)

E sad, prije je bio dosta bolji izbor, sada je bezveze. Nadam se da je u stvarnosti mnogo bolja ponuda, i morat ću otići da vidim.

Pozzz

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 23:04 
Voajer
Voajer

Hvala vam na savjetima....odlučio sam da mi se baš i ne isplati postpaid, tako da ću uzeti mob u prodavnici. Danas sam malo obišao shop, i zaprepastio se od cijena. Navešću neke od modela:

SE K800i - 155 eura
SE C902 - 260 eura
LG cookie - 160 eura

Ja mislim da je ovo preskupo, a uređaji su vjerovatno skidani s mreže. Ovo je pljačka..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Wtf???

Gdje ti živiš??

Ovdje K800i ne može biti preko 260KM nigdje, ni teoretski. Znam da sam gledao da uzmem staroj da je bio nekih 310KM, prije skoro godinu dana.... Poskupiti nije mogao... Kasnije sam gledao cjene, oko 280, ali i do 250 ima....

Isto, ni Cookie ne bi trebao biti preko 300KM, nov je, "šminx" je, ali proizvodna cjena mu je daleeeko od toga... I smeće je, u principu, pa ako možeš kako, zaobiđi... Tokom iduće godie će ti doći koliko hoćeš TS telefoa, ovo su tek prvi, sačekaj malo, isplatiće se... ;)

A SE C902 ti i inače dođe oko 250€... Ne računaj da ćeš naći ispod 220, a i to ako budeš imao sreće... Od ova 3 koja si naveo, preporučio bih ti ovaj. Ako ti je do kamere, fensi interfejsa, dobre izrade i to....

K800 je sad već samo izdržljiv telefon za razgovora. Ako hoćeš nešto "moćno" radije pričekaj, može ti stari telefo još izdržati, ili uzmi neki za 40KM na prepaid... A ako ti je za razgovor, dakle, da ti je bitna jaka baterija, čitak ekran, provjere (čitaj:stabilan) soft, onda uzmi k800.

Reci, šta tačo hožeš od telefona, možrmo ti sigurno preporučiti neku alternativu ovima, možda i bolje, a vjerovatno za manje para... ;)

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2009, 15:08 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2009, 14:39
Ja imam jedno pitanje!!
Ja sam prije 2 god kupio u M;Tel-u tel neku Nokiu za 49 KM
Ali to je Moj tata REsio jer on ima Br. NapRetplatu
Kada sam dobio taj tel dobio sam i Br. na koji je stizalo mjesecno 5KM Dopune
E sada dali opet nako 2 godineima slicnih ponudi na isti taj fazon i koji su telefoni u ponudi
Dali moze ODG na PP

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne razumijem....
Tata ti je dao tel. koji je uzeo na pretplatu, i uz njega dobio broj sa 5KM dopunama?? Wtf??
I, hajde, boga ti, piši normalnim slovima...

Imaš kupiti tel. na prepaid ("dopunu") za nekih 35-150KM (zavisi od telefona, ali svi su "oni najjeftiniji") i dobiješ 5-10KM na računi u svaki mjesec 5KM, AKO redovno dopunjavaš (ako ti istekne račun, ne uplaćuju) i tako narednih, bješe, 12 mjeseci...

Ako je to to što te interesovalo... Pošto zaista nisam razumio post, jedva sam odgonetnuo pola riječi...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 18:07 
Voajer
Voajer

Živim u Doboju, ovdje deru kako stignu...

Evo, sad sam izbor suzio na dva modela, C702 i K850i. Prvi je 350KM, a drugi 390. Treba mi dobra kamera, jer mislim dosta slikati, i danju i noću ( koncerti, izlasci itd.). Sad, C702 je jako dobar i izdržljiv, međutim, nema xenon, i noću ne bih mogao slikati...s druge strane, K850i je samo 40 KM skuplji, i za mene bolji izbor što se tiče kamere...sad, vidim da ga ljudi po forumima pljuju, pa sam u nedoumici...ali ipak, vjerovatno će to biti K850i, vrijedi riskirati...

Kupio bih ja možda K800/810 da košta realno, tj. oko 250 KM, a ne ovoliko...LG ne dolazi u obzir, uživo izgleda prejeftino i preplastično..

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj savjet, kupi 6220 classic i bices zadovoljan. Ima slike u rangu k850, xenon blic, snima VGA video u 30FPS, symbian, ima GPS... e sada, pitanje je i tu sta ces dobiti jer se neki zale na kvalitet maske, ali to izgleda zavisi od toga za koje je trziste radjen telefon. Ja sam kupio t-comov model za njemacko trziste i nema nikakvog skripanja i uvijanja, sve radi besprijekorno. Cijena je u radnjama malo veca, ali se u oglasima nov zapakovan moze naci za 340-350km. Ako ti treba kontakt javi mi na pp..

poz.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Mustafa YJM je napisao:
Živim u Doboju, ovdje deru kako stignu...

Evo, sad sam izbor suzio na dva modela, C702 i K850i. Prvi je 350KM, a drugi 390. Treba mi dobra kamera, jer mislim dosta slikati, i danju i noću ( koncerti, izlasci itd.). Sad, C702 je jako dobar i izdržljiv, međutim, nema xenon, i noću ne bih mogao slikati...s druge strane, K850i je samo 40 KM skuplji, i za mene bolji izbor što se tiče kamere...sad, vidim da ga ljudi po forumima pljuju, pa sam u nedoumici...ali ipak, vjerovatno će to biti K850i, vrijedi riskirati...

Kupio bih ja možda K800/810 da košta realno, tj. oko 250 KM, a ne ovoliko...LG ne dolazi u obzir, uživo izgleda prejeftino i preplastično..

A da razmisliš o kupovini digitalnog fotoaparata?

Za 150 do 200 KM možeš dobiti fotkice od 8.0 Megapixela pa više (stvarnih!), optički zum!, pravi blic (koji ima domet obično do 4m), mnogo modova i još pizdarija.
Ono što je bitno - moći ćeš ga staviti u džep (bolje je kupiti cool torbicu).
Za ovo što si napisao, možda bi ti to bio odličan izbor. :wink:
Proći ćeš jeftinije, a bićeš zadovoljniji fotkama...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Za 150 do 200 KM možeš dobiti fotkice od 8.0 Megapixela pa više (stvarnih!), optički zum!, pravi blic (koji ima domet obično do 4m), mnogo modova i još pizdarija.
Ono što je bitno - moći ćeš ga staviti u džep (bolje je kupiti cool torbicu).
Za ovo što si napisao, možda bi ti to bio odličan izbor. :wink:
Proći ćeš jeftinije, a bićeš zadovoljniji fotkama...

Ma, teorija je jedno a praksa drugo :) Imam ja aparat pa me mrzi da ga vucem kad izlazim. Te novcanik, kljucevi jedni, kljucevi drugi, telefon... Naravno da slike na telefonu nisu kao one sa aparata, pogotovo vecernje, ali telefon je 99% vremena u dzepu pa jos ako ima dobru kameru eto veselja.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
the_grunf je napisao:
Naravno da slike na telefonu nisu kao one sa aparata, pogotovo vecernje, ali telefon je 99% vremena u dzepu pa jos ako ima dobru kameru eto veselja.

Ovo podebljano sve govori :wink:
Telefon NIJE fotoaparat! :D

A stvarno sada ima ovih trendy/fensi/šljaštećih/smile shutter/tankih/stane u džep :D fotoaparata za pristojnu cijenu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jeste, ALI... Kako Grunf reče...
Zato ja imam Samsung G810, vjerovatno najbolji u 5M klasi. I IMA optički zum.

6220c kažu da joj je ekstremno brz soft. A nije tako nakinđuren kao N serija, a ima sve kao i one, što je definitivno veeliki plus.
Jedino, nema WLAN, a, po meni, ne vrijedi kupovati novi telefo te klase bez WLAN-a. Razlog zašto je nisam uzeo. Opet, ako si 100% sigura da ti WLAN neće trebati, topla preporuka.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 07:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam razmisljao za WLAN, to mu navode i kao jedinu manu, ali ostalo, sve je i bolje nego na recimo N95 8G... brzi, manji, feature pack 2, xenon blic, jedino ono sto sam rekao, treba obratii paznju da ne bude mada in china zbog maske, mene skripa maske pod prstima na telefonima izludjuje. Zbog nje sam odustao od HTC touch Diamond, cudno ali istinito :)

poz.

Alternativa bi bila N82 ili N79, ali je to dosta skuplje a ne toliko bolje, plus 82-ojka je dosta veca pa nije toliko prakticna za vucaranje.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:28 
Voajer
Voajer

Hvala vam na savjetima....Sad sam malo gledao na netu o 6220, super mob. Dobro, nije lijep ali je možda najisplativiji za ono što meni treba. Jeftiniji je od K850i. Samo mogu kupiti u Doboju, nigdje drugo. Starci neće, zbog garancije. Svejedno, ima jedna radnja koja daje relativno povoljne cijene ( već su K800/810 izbacili iz prodaje zbog starosti, dok u ostalim radnjama koštaju kao jedan C702 ) Da budem iskren, ne znam ni šta je Wlan, i sigurno mi neće trebati. Od moba želim samo kvalitetnu kameru i noću i danju, da mogu slušati muziku, pogledati koji video i nekad igrati igrice....ovo ostalo manje više. Koristim već dvije godine K510i, i više sam nego zadovoljan. Radi kao nov, od kad je izašao iz radnje. Samo što je izgreban.

Potražiću ovu Njoku, nadam se da ću ga piknuti.

Btw, nisam ljubitelj digitalaca, iz više razloga......ne volim vući dosta uređaja sa sobom, uvijek želim nešto fotkat u bilo koje doba. Usto, digitalci žderu baterije. Meni je i više nego dovoljna kamera s moba, čak bi uzeo i K800 da košta koliko bi trebalo...valjda su nabili cijenu zato što je dosta tražen model itd..

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2009, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WLAn ti je bežiči internet. Možeš se besplatno zakačiti na net gdje god ima signala. To ti je onaj net od kompjutera...
Samo, pitanje je koliko toga ima u DO, pa...

Ako ti je za to tel., pogledaj tu Njoku, nećeš se pokajati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]