Nazovem u petak oko 16h 066101010 i kažem: dobar dan, htio bih naručiti taj i taj tel. taj i taj paket (konkretno nokia 3500 + L) ljubazan glas s druge strane žice kaže nema problema, kako se zovete... itd, "nazvaće vas neko iz mtel-a u toku dana, da uzme podatke lične karte itd." Prođe petak, subota, nedjelja, ponedjeljak 16h zovem ja opet, "Zvao sam u petak, dao ime i prezime, naručio to i to, niko me nije nazvao..." - "kako se vi zovete?" opet ja ono svoje... "budite u blizini fiksnog telefona, nazvaćemo vas za 30-35 minuta" (koji k... imam vasu SIM-karticu kad moram trčati kući do fiksnog, al dobro) Prođe 65 minuta niko ne zove...nazovem ja i kažem opet ono svoje, operater broj #$%& pita: "kako se vi zovete?" ...opet ja ono svoje..."nazvaćemo vas za pet minuta"
Nakon 5 min, stvarno ZVONI! Dam ja podatke iz lične karte, friend brojevi, i sve super i pitam kad će stići, tj. jel može do petka, pošto idem na ljetovanje u CG..."nema šanse, kad se vraćate?" ..."Pa ostaću tamo 7-8 dana" ..." e to će biti taman negdje kad se vi vratite" ..." znači konkretno, čekaću 15 dana?"..."pa zar ne stiže Fedexom? Pismo u Libiju stigne Fedexom za 2-3 dana, znam iz iskustva, otkud sad ovo?"..."pa znate, vi ste u Bosanskom Brodu, to je zona koju pokriva Fedex Banja Luka (!!!), ne može ranije"...."aha, dobro"
Sjednem, razmislim, nakon 3 minute nazovem 066 10 10 10, javi se neki treći operater.."Izvinite ja sam naručio to i to maloprije...ja ne bih to što sam naručio, ne mogu čekati" ..."pa znate, to bi možda moglo i stići do petka, a gdje ste vi?" ..."Bosanski Brod"... "E to je čini mi se Fedex zona Teslić ili Tešanj, pa znate, ako vam je hitno, mogli biste vi otići svratiti do njih i preuzeti, ako vam je usput"..."a jel? Znate šta, otkažite vi to, prekrižite me sa spiska".."U redu, kako se vi zovete?" ...dam ime i prezime, on zapiše i kaže "koleginica je upravo otišla na pauzu, kad se vrati ja ću joj reći"..."u redu"...Klap.
Nadam se da neće biti igre pokvarenih telefona, pa da me za jedno 3 sedmice nazovu iz Fedex-a da preuzmem nokiu 3500 negdje u pizdićima između Teslića i Tešnja...
_________________ meet me on the other side where as a rose I will wake though blind I'll follow every step you take...
|