Hm..Ok, slazemo se oko poboljsanja koje je verzija 8GB donijela, osim jedne..Memorijski slot...Moja "zamjerka" je sto se tice funkcionalnosti..Primjer...Hoces nesto sa nekog laptopa da prebacis na telefon. Realno, niko od nas ne hoda sa USB kablom u dzepu, a 95% danasnjih laptopa ima memory card reader. I ,sta u toj situaciji? Ok, postoji alternativa u vidu bluetootha-, ali mnogo laptopa nema bluetooth, ipak je primjetno sporije, a da ne pricam sta bi bluetooth uradio (pomalo slabasnoj) bateriji. Te neke moje "zamjerke" idu u tom pravcu, ali opet se radi o licnim preferencijama. Slazem se da telefon sa velikom internom memorijom, i bez memorijskog slota radi brze, ali ja imam karticu od 4GB, prepunu navigacija, muzike, klipova, pdf-ova, programa, i nikad nisam imao problema sa brzinom, "stekanjem", i sl..
Za moj pojam, SE P1 se savrseno ravnopravno nosi sa obe N95 varijante, kamera je "nazivno slabija", i nema GPS interni reseiver, ali u prethodnim postovima sam objasnio zasto to nije skoro nikakva prednost. Da sam imao mogucnost da biram, bez razmisljanja bih uzeo P1.
Onog trenutka, kad W960i dodje na nekih 350 evra, a to ce uslijediti uskoro, jesce obe Nokije zajedno. Za dorucak.
Nokia ce uvijek veliki dio kolaca uzimati na konto imena, ali da se ne lazemo, SE je telefon, sve ostalo je zajebancija

Za owner-e N95, updejtujte firmware na 21.0.0.16, ako vec niste, izasao je prije par dana.