Ovako..ne vidim sta 6070 traži među ovim telefonima, pa čak ni E250 nije zaslužio da se nađe tu... što se mene tiče, dva komada plastike. Kolega mu E300 i nije toliko smeće, ali je baš bez veze.. Tako da se izbor svodi na K550i, 8100, 6300, 5300, i ako se pitate zašto nisam isključio W200i, odgovor je kratak i jasan...zbog izgleda :)
K550i - Jako jednostavan telefon za korištenje, a baterija drži k'o gladna godina. Solidno izgleda, a prilično se lako navikneš na one tipke, koje su, mogu ti reći, jako kvalitetne. Sasvim solidna kamera od 2mgpx, memory slot i dobra reprodukcija zvuka će ti ulepšati dan kad je dosadno ;) Sugestija... K610i > K550i, ako mene pitaš, funkcije su iste, ovaj mi je lepši mnogo, a i jeftiniji.
8100 - U najmanju ruku je neozbiljno staviti ovaj telefon u istu grupu sa ovim ostalim. Smartphone je smartphone i svaka dalja rasprava je nepotrebna. Ne ličiš mi na nekoga ko će po ceo dan šklocati kamerom i sl, nije ni ružan, dosta je funkcionalan, jedina mana mu je baterija. Kako čujem drži jedva dva dana pa krepa.
6300 - Moj prvi izbor iz ove tvoje grupe. Fantastičan display (16 mil boja), velika brzina pri radu, ograničen, fabrički software...ali jebeš ga. Meni je jako lep dizajn tog telefona, lagan je, a ima fantastične tipke. Pored toga i pored sve siline displaya, dokazano je da baterija može držati i do tri dana uz racionalnu upotrebu. Kamera nije ništa ni bolja ni lošija od K550i, tako da je razlika zanemarljiva. I da.. Nokia je Nokia ;)
5300 - Prema ovom telefonu imam averziju. Kamera mutava, jadan display, plastika - plastika, na veće kartice telefon se štopa i ne može da pokrene pesmu po minut ipo. Jedina je pohvala ta baterija koja jako dugo traje, ali to nije ni čudno s obzirom da mu display vuče kao prosečan tamagochi.
Znači 6300, a kao što ti Karlo reče..imam trenutno dobru ponudu za N70, pa razmotri i to. Symbian je symbian. Pozdrav ;)
_________________ Always remember that you are unique, just like everyone else...
|