banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2006, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Telekom Srpske je prodat Telekomu Srbije za 646.000.000 evra.
Telekom Srbije je kupio 65 odsto državnog kapitala u "Telekomu Srpske...
E sad sta mozemo ocekivati od ovoga?
Da ce biti snizenja cijena i novih usluga na mobilnoj telefoniji?
Sta mislite?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Sad sam baš pričao preko MSN-a sjednim likom iz BG i kaže da će biti isto cijene, al kvalitetnije usluge! Koja korist od toga???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Da li ce biti novih usluga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 14:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Na to sam i mislio, loše sam se izrazio!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 14:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Evo clanka iz Nezavisnih novina:

BANJALUKA - Vlada RS prihvatila je ponudu "Telekoma Srbije" za kupovinu 65 odsto državnog kapitala u "Telekomu Srpske" od 646.000.000 evra.

Kompanija iz Beograda nadmašila je ponudu "Telekoma Austria" od 467.000.000 miliona evra.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je na sjednici Vlade, na kojoj su otvorene dvije prispjele ponude za "Telekom Srpske", da su stvoreni svi uslovi da se krene u pregovaranje do konačnog potpisivanja ugovora između Vlade i "Telekoma Srbije".

Dodik je nakon sjednice Vlade rekao da će novac od prodaje "Telekoma Srpske" biti uplaćen direktno na račun Vlade i da neće biti moguće nikakvo prebijanje dugova. On je istakao da će novac biti u budžetu RS u roku koji je predviđen zakonom, bez kašnjenja.

"Prihvatanjem ove odluke mi smo na najbolji mogući način javno pokazali kako svaka sledeća privatizacija treba da izgleda", rekao je Dodik i dodao da RS treba da bude ponosna na ovako obavljen posao.

Direktor Direkcije za privatizaciju RS Vladimir Mačkić rekao je da je privatizacija "Telekoma Srpske" počela prije tri godine, dok je formalno krenula u januaru potpisivanjem ugovora sa "Raiffeissen investmentom", kao konsultantom.

"Potom se pristupilo izradi privatizacionog programa i nijedna proceduralna, ne greška, već nijedna tačkica nije omela ovaj proces", rekao je Mačkić.

Ponuda "Telekoma Srbija" iznosi 1,292 milijardi KM, što je za 42 miliona maraka više od Prijedloga budžeta RS za 2007. godinu.

Ponude su otvorene na današnjoj zajedničkoj sjednici Vlade RS, Savjeta za privatizaciju i Komisije za provođenje tendera. Na međunarodni tender za prodaju "Telekoma Srpske", koji je zatvoren 20. novembra, ponude su dostavili "Telekom Austria" i "Telekom Srbija".

Direkcija za privatizaciju RS javni poziv za učešće na tenderu objavila je 4. avgusta, rok za otkup tenderske dokumentacije istekao je 4. septembra, a rok za podnošenje ponuda 22. septembra Direkcija je produžila, te su se, umjesto do 4. oktobra, ponude mogle slati do 20. novembra.

U pozivu za učešće na tenderu nije bila navedena najniža cijena 65 odsto državnog kapitala u "Telekomu Srpske", ali je iz Vlade RS u više navrata ponavljano da ponude niže od 400 miliona evra neće biti razmatrane. Pravo učešća na tenderu mogle su ostvariti kompanije sa najmanje 800.000 pretplatnika u fiksnoj, odnosno milion i po korsnika u mobilnoj telefoniji, a da su u poslovnoj 2005. godini ostvarile prihod veći od 500 miliona evra.

Kupac državnog kapitala u "Telekomu Srpske" dužan je da poštuje kolektivni ugovor potpisan između preduzeća i Sindikata "Telekoma Srpske" i to najmanje pet godina, da zadrži djelatnost i da trajno zadrži sjedište kompanije u Banjaluci, te da u prvoj godini investira najmanje 50 miliona evra.

Osim 65 odsto državnog kapitala, koji je dobio novog vlasnika, po 10 odsto kapitala "Telekoma Srpske" imaju privatizacioni fondovi i ostali akcionari, a 15 odsto fondovi za restituciju i PIO RS.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
huh nesto se ne nadam rapidnom boljitku...ko zna mozda bi nama obicnim smrtnicima bilo bolje da su nas austrijanci kupili...samo nek ne poskupljuju - dobro je :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Sad sam malo pogledao kome smo prodali telekom i mogu reci da se Dodo zestoko zajebo - sad ce mu i shvabe raditi o glavi, ipak smo mi njihova kolonija a ne Srbijanska. Sjetite se samo sta je bilo prije nepunih sto godina kad su se zadnji put srbijanci i shvabovi svadjali oko bosne: I Svjetski Rat!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 20:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
epek je napisao:
Sad sam malo pogledao kome smo prodali telekom i mogu reci da se Dodo zestoko zajebo - sad ce mu i shvabe raditi o glavi, ipak smo mi njihova kolonija a ne Srbijanska. Sjetite se samo sta je bilo prije nepunih sto godina kad su se zadnji put srbijanci i shvabovi svadjali oko bosne: I Svjetski Rat!!! 8)

Ne lupaj gluposti :x

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SIJUKS je napisao:
epek je napisao:

Ne lupaj gluposti :x

Vrijeme ce pokazati da li sam u pravu ili ne, nadam se da nisam ali pametni ljudi dobro paze kome prodaju kompanije od strateske vaznosti - nije sve u parama nesto je i u ojricima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
u prvom momentu sma mislila da je bolje da to bude Telekom Austrije, uz razloga da su napredniji, bolje tehnologije, bolji standardi, vishe usluga, manje cijene. No sada mi je draze sto je to ipak Telekom Srbija :wink: , mozda je bolje da je to ipak susjedna zemlja, koja uveliko zeli da kupi kapital na nashem trzistu. Mislim da ce usluge u svakom slucaju biti povoljnije nego sada, vjerovatno priblizno kao u Srbiji. Mada mislim da ce dobro parirati i ostalim operaterima u BiH.
Sama cinjenica da je AUstrija dala dosta manju ponudu, mi govori da ipak na nas gledaju kao rizik i ne josh uviejk tako profitabilno trziste.

A neko je pitao, kakva korist? Mislim da ce se osjetiti poboljsanje, uostalom za 3-4 mjeseca doci sigurno do malo boljih plata, pogodnosi zivljenja,zivje privrede, pokretanja prozivodnje i sl. Nemoguce da se takva injekciona doza u budzetu ne osjeti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sve je to divno i krasno ,kolegice,samo,zaboravljas da zivimo u drzavi kriminalaca.
Sa tim parama,mogao bi se obnoviti veci dio privrede RS,samo kad bi to zavrsilo tamo gdje treba.Nadam se da ces ti biti u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 01:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Ja se iskreno nadam da će popraviti usluge. Ja bih najviše volio da pojeftini internet i da adsl učine svuda dostupnim. Ne znam koliko pratie neke njihove forume, ali tamo se adsl baš širi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 11:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heh nicemu se ja ne nadam
kad vide kakva je usluga i kakve su cijene reci ce samo "kad je moglo tako do sad, moze i dalje da bude tako"
adsl ce biti skup, racunace se i dalje upload i download, cijene u fixnoj cisto sumnjam da ce se mijenjati,...
jedino sto su najavili je uvodjenje 3G, ali ne znam cemu to kad si ljudi ne mogu priustiti pametno ni MMS, a kamoli nesto tako (kakve li ce tek to cijene biti)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
hm. a hoce li pozivi prema srbiji i obratno biti jeftiniji? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Na tome se vec radilo. Jedan od mobis post-paid paketa je ukljucivao i jeftinije cijene poziva prema mrezama u Srbiji.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
licno ovo meni sve smrdi....

1. ne bitno da li je telekom srpske prodat srbijancima ili austrijancima, kada je to ista firma (mobilkom je kupio telekom srbije pocetkom ove godine)
2. kada je bila licitacija za prodaju mobtela 063 razlika u cijeni koju je telenor ponudio je bila cca 20 miliona eura veca nego ponuda mobilkom...sjetimo se da je ovde ponuda veca za cca 180 mil. eura...sto je malo cudno
3. telekom srbija ima duga na konto nekih licenci oko 200 mil. eura
4. predsednik upravnog odbora mobilkoma i izvrsni direktor za razvoj u mobilkomu su srbi...

tako da ljudi moji...nesto je trulo u drzavi srpskoj....zivi bili pa vidjeli...po meni cisto sumnjam da ce doci do smanjanja cijena, osim prema Srbiji.

p.s. sta mislite koliko je dodikovih para od prodaje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 16:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dodik: Vidiš zgradu Telekoma?
X: Gdje?
Dodik: 100 miliona!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
Sondri je napisao:
Dodik: Vidiš zgradu Telekoma?
X: Gdje?
Dodik: 100 miliona!!!

malo ja bih rekao dobrih 250 mil

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2006, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE: Usluge u fixnoj telefoniji ponovo poskupljuju od 1.1.2007. pa ti sad vidi ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 00:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Nista novo ne ocekujem. Sporo to ide u Srbiji, tako ocekujem i u RS. Pare od prodaje,.. ako zavrse autoput do Gradiske bice dobro, ali ne zelim da budem preoptimistican. Vecina te love provuce se kroz neke fondove i pricice gdje ce svako da uzme svoj dio, a stanje isto... Mnogo vishe investicione love je proslo do sada kroz RS, pa opet nista posebno. Isto tako, milijarda KM nije malo, ali nije ni nesto puno, da nam obecavaju ko zna sta.

Da li ce biti bolje?
Bice raskosnije, bljestavije, ali nista puno bolje..

A to sto su Srbijanci? NE znaci mi puno kada imam velik racun.

Citiraj:
Nemoguce da se takva injekciona doza u budzetu ne osjeti

Osjetice se, to je neupitno, samo je pitanje koliko ce love otici za saniranje nekih dugova, koliko za potrosnju/"lijeva ruka desni dzep", a koliko ce zaista biti investirano..

Citiraj:
Sama cinjenica da je AUstrija dala dosta manju ponudu, mi govori da ipak na nas gledaju kao rizik i ne josh uviejk tako profitabilno trziste.

Mislim da je to najcudnje u svemu, pored prognoza da TSrbije nema tu lovu. Austrijanci znaju koliko TSrpske vrijedi, ne bi oni toliko podcjenili.. Ali, dobro..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]