Vak
Samsung, telefon kao telefon u zadnje vreme se zaista dobro probija (kao i ostali), njihov je problem shto su jako rano izbacili prejaku kameru, pa onda nisu dugo vremena nishta radili, dok su ostali polako napredovali, ali od modela D500 pa na dalje idu u jako dobrom pravcu, dodao bih odlichnom (P850).
Siemens, od pukovnika do pogrebnika, nekada su delili prvo mesto sa Nokiom, sad su faktichki propali, izuzev par modela.
SonyEricsson je obecavao i napravio neshta novo.K700 je izazvao revolucio u svetu mobilne telefonije, i sada izbacuju neke jako zanimljive modele (citaj:V800, K750,P900i), ali mi se nekako chini da tapkaju u mestu, previshe posvecuju memoriji i kameri, trebalo bi da pochnu da se baziraju na OS.
NEC nebih neshta narochito komentarisao, sem chinjenice da su daleko najoriginalniji i da teraju svoju prichi.Vazhno je dodati i da NEC ima najskuplje telefone na trzhishtu pa se i dalje jako uspeshno odrzhava.
LG, Sagem, Panasonic su telefoni koji me nisu nikada zanimali, ima nekoliko dobrih modela ali to je sve.
Nokia je neshto neponovljivo i neopisivo, jako dugo vremena su u vrhu telefonije, pochevshi od 3210 pa na dalje.Ovi danashnji modeli na sve liche samo na telefone Ne, u pozitivnom smislu.Symbian je zaista neshto revolucionarno i to ce nokiu drzhati na tronu josh dugo, dugo vremena, zbog toga moj glas ide za Nokiu.