banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 08:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9920 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 492, 493, 494, 495, 496  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2024, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sad sam trenutno u fazi razmatranja Mate 50 Pro - polovan.Ako iskljucim faktor nesigurnosti (kod kupovine polovnog uredjaja), ne cini mi se losa opcija.Malo bolja verzija mog P40Pro.Da izdrzi 2-3 godine, opet dobro.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Sondri je napisao:
Ima OnePlus 12 PRO :D

Nema

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Drizzt je napisao:
Xiaomi su mi na papiru najbolji telefoni, ali softver mi nikad nije legao.
Nothing phone mi se čini kao solidan izbor i filozofija kakvu je nekad imao OnePlus.

Od Pixel serija po meni ima smisla uzeti samo "a" seriju jer su cijenom/performansama ok. Pro verzija i pixel obični su 5 godina iza sviju sa svojim čipsetom.
Znam da nije sve u karakteristikama, ali Xiaomi 15 antutu score 2M 750k, Pixel 9 Pro XL 1M 150k.
Pixel 6a ima score od 830k...kakav je to napredak za 3-4 godine.

Stvari koje google pixel navodi kao premium koliko znam ima i Samsung, a i Xiaomi. Circle search dostupan je na samsungu, a i mislim od skora i na Xiaomiu. Xiaomi ima slične opcije brisanja ljudi objekata u app galeriji kao i pixel, a čak i da nema, kupovinom premium google naloga dobijaju se iste funkcije u google photos na bilo kom telefonu.

Nije to baš tako prosto. Snapdragoni jesu generalno bolji od Guglovih Tensora, ali evo ja sam prešao sa Snap 8 Gen 3 na Tensor G3 i ne vidim nikakav pad u performansama (napominjem da ne igram igre), šta više, telefon se manje grije i ima barem za 10% bolju bateriju.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Moguće da je tome zbilja tako samo i to što pišeš je upravo ono što oni promovišu prilikom predstavljanja. Ne idu na sirovu snagu već na optimizaciju sa fokusom na AI ali koliko vidim taj AI je dostupan i na drugim telefonima.

Ja sam imao G1 tensor i sad mi je telefon sa tensor G2 i pregrijavanje telefona je mi bio problem ljeti da drastično obori performanse telefona, ali valjda na velikim vrućinama bi svaki telefon tako pokleknuo.

Ono što me je nerviralo je da sam dolaskom android 14 imao apsolutno nestabilnu telefonsku vezu da je telefon bio neupotrebljiv za govor. To sam riješio prelaskom na VoLTE na privatnom broju, ali na poslovnom nisam imao tu mogućnost. Poslije godinu dana su ispravili to na jednoj od beta verzija androida 15. Neki problem je bio sa Exynos modemom od Samsunga koji koriste u svakoj generaciji Tensora. Dok nisu ispravili problem bio sam uvjerenja da je u pitanju hardwerski problem s obzirom koliko žalbi je postajalo na internetu a ništa se nije rješavalo.

Tako da sam odlučio da uzimam sledeći Pixel kad google pređe sa Samsunga na TSMC, a valjda bi to trebalo biti sa tensor G5.
Samsung prviu top modelu ne koristi vlastiti čipset već SD, a valjda s razlogom.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Volta je napisao:
gishas je napisao:
Kod 1+ je možda i najispeglaniji softver.

Možda dok je bio OxygenOS baziran na klot androidu, ovo sad je prepakovani kineski ColorOS, koji koriste Oppo i Realme. Mene je na OP 9 Pro izluđivalo agresivno gašenje aplikacija u pozadini, bolji RAM menadžment sam imao na telefonima sa manje memorije. Jedan od glavnih razloga što sam prešao na S23U, pored pregrijavanja i brze degradacije baterije.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Imao sam prilike koristiti OP 7 i 10, radili su bez bilo kakvih problema. Negdje sam i čuo za taj model OP 9 da se nije proslavio.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
FLASH je napisao:
Google Pixel 8a za bilo koju entry premium kategoriju (ili godinu dana stariji 7a, zavisno od budžeta). Trenutno se prodaje za oko €400 i ima odlične ocjene.

Ja mislim da ću ja od sljedećeg telefona preći na Pixel, jer je Samsung ovdje bolesno skup, a S22 imam već dvije godine. Izdržaće bar još jednu ili dvije, ali baterija već kraće traje.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajd' što ode baterija, nego ne daju ni punjač. Stvarno treba biti ljubitelj nekog brenda da to prihvatiš.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 16:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ja sam kupio Belkin BoostCharge Pro 108W, imam Samsung Fast Duo Travel za puta i ne zanima me da li dolazi novi telefon sa punječem ili ne, jednom investiraš i zaboraviš na to.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisu nam očekivanja ista . Kada dajem za uređaj 500-1000€ očekujem da dobijem i to, a ne da moram doplaćivati finu cifru za "kršten" punjač.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj poslovni Samsung (koji je naravno neki lošiji, A??) je došao s punjačem pa mi to ne predstavlja problem.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 17:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nekad je bilo standardno da dođe punjač, sad nije; vjerovatno će tako i sa kablom u dogledno vrijeme.
Vremena se mjenjaju i treba se prilagoditi tome.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ide sada sve u tom nekom smjeru, gdje nece dolaziti dodatna oprema. Više sam mislio na period prije 2god kada je taj S22 i izašao, gdje su ostali davali punjač i to 120W.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Sta misli raja o Galaxy S24 FE ?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2024, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Gledao sam i taj model kao opciju.Po mom ukusu presirok, jer sam ga poredio sa A34 sto sam uzeo staroj.

Sto se ticr specifikacija tu mi stvarno nista posebno ne treba, jer sta god pogledam ,rezultati testova su bolji od mog P40 PRO, a realno ni na njega nemam nikakvu zamjerku.

Bitnije su mi te neme finese sto ugrade u premium modele, a ustede na srednjoj klasi...bolji zvucnik, bolji ekran,bolji materijali, onaj premium osjecaj, dok mi kamera bas nikakvu ulogu ne igra.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2024, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Ja taj premium osjećaj imam na telefonu od starog, Samsung S8. Telefon je za današnje standarde prelijep.
Čini mi se da ne prave više toliku razliku kao nekad.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2024, 16:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
GialloRosso je napisao:
Drizzt je napisao:
Xiaomi su mi na papiru najbolji telefoni, ali softver mi nikad nije legao.
Nothing phone mi se čini kao solidan izbor i filozofija kakvu je nekad imao OnePlus.

Od Pixel serija po meni ima smisla uzeti samo "a" seriju jer su cijenom/performansama ok. Pro verzija i pixel obični su 5 godina iza sviju sa svojim čipsetom.
Znam da nije sve u karakteristikama, ali Xiaomi 15 antutu score 2M 750k, Pixel 9 Pro XL 1M 150k.
Pixel 6a ima score od 830k...kakav je to napredak za 3-4 godine.

Stvari koje google pixel navodi kao premium koliko znam ima i Samsung, a i Xiaomi. Circle search dostupan je na samsungu, a i mislim od skora i na Xiaomiu. Xiaomi ima slične opcije brisanja ljudi objekata u app galeriji kao i pixel, a čak i da nema, kupovinom premium google naloga dobijaju se iste funkcije u google photos na bilo kom telefonu.

Nije to baš tako prosto. Snapdragoni jesu generalno bolji od Guglovih Tensora, ali evo ja sam prešao sa Snap 8 Gen 3 na Tensor G3 i ne vidim nikakav pad u performansama (napominjem da ne igram igre), šta više, telefon se manje grije i ima barem za 10% bolju bateriju.

+1 - ti skorovi imaju nisku korelaciji sa samim korišćenjem telefona.

Ukratko, razlika kod Pixela je što sve Google-ove stvari prve stižu na Pixele (a onda vremenom ih puste i na druge uređaje), sa tim da Google ima jak ugovor sa Samsungom da gura slične stvari i u njihove Ultra modele. Ovo je posebno očito sa novim stvarima što se tiču AI usluga. Recimo Magic Eraser je izašao prije 3 godine na Pixelu, pa ostali kasnije krenuli kopirati.

Jedan primjer je Gemini Nano model koji je prvo izašao na Pixelu (a služi za određene AI features gdje ne koristi cloud, već radi on-device processing), a kasnije je oslabljena verzija puštena na druge uređaje.

Neke od novijih kamera opcija su (ne ulazim u korisnost AI-ja i i šta je zapravo fotografija/video :) ):
AI Camera: Take sharp photos in low light, unblur faces, and remove unwanted items
Add Me: Use augmented reality to take a group photo with yourself included
Magic Editor: Use generative AI to reframe, crop, expand, or reimagine photos
Super Res Zoom Video: Get high-quality zoom up to 20x
Video
Edit videos with features like:
Audio Magic Eraser: Remove noise and distractions from videos

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2024, 16:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
wizzy_bl je napisao:
FLASH je napisao:
Google Pixel 8a za bilo koju entry premium kategoriju (ili godinu dana stariji 7a, zavisno od budžeta). Trenutno se prodaje za oko €400 i ima odlične ocjene.
Premalen ekran.Blize sam mozda varijanti Pixel 9.Kaka su iskustva sa kretanjem cijena tih telefona, kad bi se mozda mogao pronaci za 550 erua (verzija 256GB)

Uzevši da je Pixel 9 izašao prije 2 i po mjeseca za €999 (256GB), sačekaj jedno godinu dana. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2024, 16:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja sam imao Pixel 5 i bio prezadovoljan... gledao sam 9 Pro prije par mjeseci u prodavnici, nije velik dimenzijama, ali kamera strši poprilično.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2024, 19:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2012, 11:44
Nova Google 9 je stvarno preskupa, ja sam dugo razmisljao izmedju googla 8 pro (na univerzalnom 1400km za 256gb, sto mislim da je stvarno dobra cijena za taj telefon) i samsunga ultra s23, na kraju se odlucim za samsung. Jedini razlog je zato sto sam uvijek bio zadovoljan samsungom. Valjda ce me dobro sluziti...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2024, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samsung je jako naporan s notifikacijama, stalno nešto prijavljuje, beskorisno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9920 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 492, 493, 494, 495, 496  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]