banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2828 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 142  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jul 2014, 12:46 
Volim kada telefon radi kako treba, ionako nemam srece sa njima...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2014, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Sehxor je napisao:
Odgovor je bio za pitanje koje je postavio PFC1970.

Blackrose probaj instalirati "Music Volume EQ":
https://play.google.com/store/apps/deta ... nica&hl=en

Udji u app, pojacaj slider do kraja i idi na opcije:

"disable confirm sound i auto start on boot" i ukljuci ih.

samo da javim da nije riješilo problem

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 16:58 
Sehxor moj crni brate napaceni androidom ko i ja, izgleda da je greska bila u tome sto je sam root telefona (root kao path, ne kao superuser) i system bio mountovan kao r/w. Juce sam flesovao novi sistem, odmah rutovao telefon, instalisao es file explorer i preko njega stavio system i root kao read only. Evo za sada sve u redu da kucnem u drvo, sa stock romom koji me zezao.

Dosao do zakljucka da nesto ceprka sistem jer u trenutku flashanja uvijek ispravno prikazuje procente i onda krene bagovati (procenti ostaju skoro isti, a napon pada).

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Moguce je da neki sistemski fajl nesto pogresno upise, ali ne vjerujem da je to, jer je /data gdje se smjesta ta statistika i drugi info uvijek RW za system.

Ako imas init.d i stari backup probaj ovo cisto da vidimo jel do toga, zanima me sad :) Napravi skriptu 97batdraintest (bez extenzije) stavi perms 777 ili 775 i kopiraj je u /system/etc/init.d sa ovim sadrzajem:

Kod:
#!/system/bin/sh
mount -o remount r /system

Tako ces znati da je to sigurno ili opet nesto drugo, jer vidim da nagadjas pa se opet vrati problem :) Jer inace system ima samo "read" kad se upali, tako bi bar trebalo, osim ako ti nisi nesto cackao u /system/etc/permissions.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 18:53 
Je li sigurna ta skripta? Ako ukenjam stvar nemam gdje popravljati brikovani telefon, na putu sam. Mozda bolje sacekam i vidim kako ce narednih dana raditi telefon?

Ja vjerujem da je neka skripta drndala sistem dok je bio r/w, a sada kad je r/o istoj je to onemoguceno. I pazi, jedno 4-5 puta sam flesovao preko spflahtoola i nije bilo uspjeha, i tek kada sam stavio da je read only onda je ok sve prikazalo...

Edit, nemam init foldera...sad pogledah...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napravio sam typo u codu, sad sam tek vidio, trebalo bi biti "ro" znaci "mount -o remount ro /system". Nece skripta nista uraditi lose, tako bi i trebalo biti ako je sve ok, probaj preko ScriptManger app onda je pokretati na startup, ako nemas init.d ili modifikuj kernel init.rc pa dodaj, ali to ti je teze.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2014, 21:17 
Probacu za koji dan, dok vidim hoce li ovo biti ok. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 18:21 
U stvari probacu kroz nekoliko dana ako sve bude u redu opet promjeniti permisije na r/w, to ce biti siguran pokazatelj sta je i kako je...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
U stvari probacu kroz nekoliko dana ako sve bude u redu opet promjeniti permisije na r/w, to ce biti siguran pokazatelj sta je i kako je...

Hoces da ti portam MIUI 5 sa MI3 na to tvoje njesra :D

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2014, 19:57 
Necu, ima vec portan, ali hvala na ponudi...

Ima hrpa romova za njega, ali pazi ironije, stock je najbolji, ne zbog bugova vec je i najfluidniji i najbrzi...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2014, 08:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Je l' do mene il' je ovim novim updateom whatsapp nesto sitno usporio?
Sporije mi se otvaraju "veci" chatovi sada
Oni obicni, normalno

To mi se do sada nije desavalo
(il' ja to nisam primjecivao :oops:)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2014, 09:11 
Meni sve ok...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2014, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Na Huawei-u P6 mi se često diskonektuje sa wi-fi kad se javim nekom na Viber. Par sekundi radi i onda se samo dis. sa mreže, ne isključi wi-fi. Šta bi to moglo biti? Gledao sam u podešavanjima za wi-fi, nije upaljen idle mode ili nešto slično, već always on.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2014, 12:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
На задња два рачуна ми наплаћују роминг позиве и поруке, па веле да је до телефона јер "ухвати" неку другу мрежу. Кад сам им дала телефон ( m:smart Blade III PRO ) да ми то подесе, као не могу јер је неактивна та опција за избор мреже. Добро јутро, шта сад? Не знају, наравно.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2014, 12:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' nema neki fazon da se podesi prioritetna mreža? Na nekim ROM-ovima ima.....

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2014, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Нема или не знам наћи. Углавном, опција да изаберем оператера је неактивна. Мораћу отићи у тех.подршку, а како ми се не иде свађати с њима...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2014, 14:43 
Manual search?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2014, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Не могу ући у та подешавања. Неактивно је:

Network operators
Choose a network operator

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2014, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Koristio sam pretragu i nisam nigdje na forumu pronašao odgovor na ovo pitanje, niti neku srodnu temu, pa ću ovdje pokušati da dođem do nekog odgovora :)

Na koji način je regulisano odnosno propisano postavljanje baznih stanica za potrebe moblinih operatera? Tačnije zanima me postoji li zakonom propisana udaljenost bazne stanice od stambenog objekta u neposrednoj blizini?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2014, 09:37 
http://balkanandroid.com/ljudima-se-svi ... e-android/

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2828 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]