banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 04:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9948 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2018, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Rocker je napisao:
pilot babo je napisao:
Stigao RN5 - sve uredno i bez greske...kinez sa global miui 10 romom, koji zbog nedavnih zajebancija necu updateovati neko vrijeme. Vele da se moze brikovati telefon.

Rocker je napisao:
Većina tih Xiaomi koji su navodno "global" verzija dolazi sa otključanim bootloaderom i pečovanim romom. Prvi fw update i relock + samo chinese rom da ga oživiš.

Tvoj telefon je sa eMMC ili UFS memorijskim chipom ? Gledam kod sebe u arhivi i imam otključan bootloader + qpst firmware, ali je za emmc. Iz nekog razloga sam bio siguran da taj model dolazi sa UFS-om. Možda si raspoložen da iščitaš dump (samo 0x0 - 0x34000000)?

eMMC 5.1 je, nije UFS.
Ma i kod proslog Redmi 5+ koji je dosao sa fejk romom i fejk otkljucanim bootloaderom (pisalo unlocked, ali bio zakljucan) morao sam otkljucavati.
Ovaj mislim da je regularni global beta miui 10 rom, pise isto tako da je unlocked, ali ne da mi se paliti laptop da provjerim. Izbacuje mi update, ali necu da kliknem.
Ako zaista jeste otkljucan bootooader, kad mi se bude dalo nabacicu twrp i xiaomi.eu rom, dobijati apdejte ko cojek.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Da, bolje ne rizikovati update, ja, pošten da budem, i ne razumijem zašto bi bilo ko koristio MIUI u odnosu na neki custom clean rom. Imao sam neki sa factory dual boot, možda je još u nekoj ladici, to je bilo cool :D

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Mislim da je u tom cjenovnom segmentu od Samsungom A6 2018 puno bolji Meizu 15.

Sent from my LEX657 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Da, bolje ne rizikovati update, ja, pošten da budem, i ne razumijem zašto bi bilo ko koristio MIUI u odnosu na neki custom clean rom. Imao sam neki sa factory dual boot, možda je još u nekoj ladici, to je bilo cool :D

Ma dobar je miui. Ja stalno kofol izvrtim par romova, ali se ponovo vratim na original. Bude to fluidno i fino, ali opet...
Evo recimo meni se svidja sto jednim klikom sa mi clouda podesi telefon identicno kao i na onom ranije (ukljujuci sve aplikacije, raspored ikonica, i sva ostala sistemska podesavanja).
Pa onda dual apps - ima na playstoreu aplikacija koje obavljaju to, ali uzasno puno bateriju vuku. Ovde toga nema.
Zatim kod igrica skontas koliko je optimizovaniji softver u odnosu na custom (bez obzira na svu fluidnost u radu). To sam vise puta primjetio.
Pa onda baterija, koja je gotovo uvijek bolja u odnosu na bilo sta drugo (mada nisam tu kompetentan, nisam previse cjepidlacio i pratio).
I jos neke stvari i stvarcice - ali generalno, barem za mene nije to to ako na Xiaomijevom telefonu nije miui.
Ja mozda launcher promijenim (jer me inace nerviraju ove ladice) i to je to.
Ali Bogu hvala, ogromna baza je custom romova pa ko voli nek izvoli.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ti se najviše sviđa to što preko clouda prebacuješ podatke sa starog na novi, onda si ti iphone materijal :D Ja imam sve od 2008. na trenutnom telefonu :D

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Ja bih još dodao, automatsko snimanje razgovora kome je to bitno. Ima isto par aplikacija na gp ali ili ne radi kako treba ili je loš kvalitet snimka. Onda Mi remot, odlično funkcioniše i ima takođe backup tako da kad promjeniš tel ili uradiš factory reset, vratiš sve podešene uređaje. Mi drop isto odličan mada se on može skinuti ibsa gp...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jednim klikom ti podesi telefon od zadnjeg check pointa. Eto, meni je to ok skroz.
Nemam ja nista protiv custom romova, bas naprotiv...eto, volim mozda isprobati malo noviju verziju androida. Recimo imam jos brutalno jak mali Zuk Z2, za koji postoji hrpa custom romova, i koji neuporedivo bolje rade od fabrickog. Na njemu imam PE 9.0 i sve fercera besprekorno.
Sto se tice miui-ja, najvise me nervirao ram management, ali i to su utegli od prosle verzije 9, pa sad i 10.
Evo mene zivo interesuje koja je to strasno bitna opcija na cistom androidu koja ne postoji na miui-ju? I kakve su to uopste bitne prednosti, osim nekih kozmetickih?
Meni je svaki android od 4 pa na ovamo isti.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa što se mene lično tiče, kad je android u pitanju, uvijek samo najosnovnije, dakle "go" android i par aplikacija, browser, youtube, viber i sl. Telefone koristim prvenstveno kao telefon, i naravno za čitanje vijesti ujutro uz kafu.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Gedza je napisao:
Sledeće sedmice uzimam Galaxy A8 (2018) tj. u Ponedeljak, ma kamere su sigurno dobre kao i ekran, vidim da je i vodootporan, tako da sam se odlučio za njega i mislim da nisam pogriješio.
Vodonepropusan, ne vodootporan. Velika je razlika, nećeš roniti sa njim...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 22:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Ovo vam je telefon
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
^ Zakinuli su ga za video ili foto kameru, ne mogu sad da se sjetim. Note 6 obavlja bolji posao. Cini mi se bas da je foto kameea.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2018, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

despot777 je napisao:
Ja bih još dodao, automatsko snimanje razgovora kome je to bitno. Ima isto par aplikacija na gp ali ili ne radi kako treba ili je loš kvalitet snimka. Onda Mi remot, odlično funkcioniše i ima takođe backup tako da kad promjeniš tel ili uradiš factory reset, vratiš sve podešene uređaje. Mi drop isto odličan mada se on može skinuti ibsa gp...
To sve što si naveo imaju i drugi malo bolji kineski telefoni kao što je Leeco ili Meizu. I sve te aplikacije rade super baš kao i na MIUI. Generalno meni su ti kineski o.s. bolji nego na onim etabliranim kao što su Samsung, Sony ili LG.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 00:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Maj 2016, 23:45
Leeco napravi svoj Le Pro 3 sa SD821 i zauvijek ostade na 6.0 Androidu. Ima li iko da potvrdi kako se drzi taj telefon danas

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kakvo automatsko snimanje razgovora?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Pa namjestiš da ti svaki razgovor automatski snima.
Mada ne znam šta će to kome... :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 26 Okt 2014, 07:58
I onda platis Kukicu da ti sredi malo snimke :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Jel ovi 11.11 odma' salju telefone, ili ima nekog dodatnog cekanja, od standardnog.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nikola29_06 je napisao:
Leeco napravi svoj Le Pro 3 sa SD821 i zauvijek ostade na 6.0 Androidu. Ima li iko da potvrdi kako se drzi taj telefon danas
Imam ja da potvrdim. Telefon se drži odlično. Sve super brzo radi. Istina Leeco je ostao na androidu 6.0 ali nedavno ke izbačen update na 030s verziju EUI tako da ipak nije mrtav neka podrška i dačje postoji i za očekivati je da bude i na android 7 verziji jer recimo x850 i x900 su već na toj verziji. Ja sam prezadovoljan sa telefonom. Dobre fotke, dobra baterija, dobar multitasking i notifikacije rade super brzo.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 18:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ima li koji od tih kineza, da je dual sim i da podržava rad duplih app? Ono, dva vibera za dva broja i sl?

Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2018, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kod mene na redmi note 4 (koji je dual sim) ima ova opcija Dual apps, nemam pojma kako radi. Valjda je to to sto trazis.
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9948 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]