banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2013, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Mozes li spojiti sad preko USB-a tel na komp?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2013, 21:47 
Nisam jos probao, i dalje stoji fastboot ac kada udjem u bootloader. Ugasen mi je komp, probacu sutra. Najbitnije mi je da se ne restartuje i da se ne zamzava. Nadam se da sam sa updateom bar to rijesio...

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2013, 17:39 
E 'vako, daljnje izvjestavanje...

Juce os'o kod male (u stvari zovno me stari njezin, kaze ajd' da mi nastimas kanale na TV-u, a usput i nekih 10-ak metara drva doslo), ostavio da se obe baterije napune do vrha dok je fon iskljucen bio, nakon toga upalio telefon i evo od juce ni jedan restart niti ista slicno tako da izgleda da je do baterije bio problem...

usb i dalje ne radi...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2013, 20:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To sa usb-om ti je do verzije ROM-a. I meni se dešavalo na nekim custom ROMovima....Lijeka nije bilo dok nisu napravili patch.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2013, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
E 'vako, daljnje izvjestavanje...

Juce os'o kod male (u stvari zovno me stari njezin, kaze ajd' da mi nastimas kanale na TV-u, a usput i nekih 10-ak metara drva doslo), ostavio da se obe baterije napune do vrha dok je fon iskljucen bio, nakon toga upalio telefon i evo od juce ni jedan restart niti ista slicno tako da izgleda da je do baterije bio problem...

usb i dalje ne radi...

Dobro bar si rjesio problem koji je bio veci od problema sa usbom i pohvalio se pred rajom da imas malu :P

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2013, 21:12 
Evo maloprije opet restart i cudno ponasanje telefona (bootloop, restartuje se i neke linije dobija cudne dok se sistem dize i odmah nakon toga se zamrzne), posto sumnjam da je nesto u vezi sa baterijom udjoh u recovery i odradih "wipe battery stats" i nakon toga evo opet sve ok, digao se sistem iz prve...

Sad moram vidjeti da stavim da taj fajl za bateriju bude prazan i read only (data/system/batterystats.txt), vjerujem da je do njega nesto...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2013, 22:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
tensSa je napisao:
Evo maloprije opet restart i cudno ponasanje telefona (bootloop, restartuje se i neke linije dobija cudne dok se sistem dize i odmah nakon toga se zamrzne), posto sumnjam da je nesto u vezi sa baterijom udjoh u recovery i odradih "wipe battery stats" i nakon toga evo opet sve ok, digao se sistem iz prve...

Sad moram vidjeti da stavim da taj fajl za bateriju bude prazan i read only (data/system/batterystats.txt), vjerujem da je do njega nesto...

Ajd obrati pažnju na pregrijavanje telefona, tj može biti da imaš problema sa pregrijavanjem matične ploče... Vidi kako ti radi kad je hladan a kako kad je ugrijan...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa kako si krenuo pobjedices inzinjere tog telefona :P

Nemoj stavljati taj file na read-only, on treba da upisuje statistiku baterije, ne resetuje ti se zbog toga, jesi provjerio da nije baterija otisla? Mozda se malo naduvala?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 08:37 
Ne osjecam ovako na dodir da je nesto pregrijano niti ga nesto silujem sa programima ili igricama koje gutaju CPU, jedino da istalisem neki cpu meter ili nesto slicno...

Da, nije do tog fajla definitivno...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
ima li iko preporuku servisa za kineske tablete...?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 14:38 
Huh, to neces ovdje naci, pogotvo ako imas nekakav znj model...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
despot777 je napisao:
ima li iko preporuku servisa za kineske tablete...?

Koji chipset ? Neki kineski tableti imaju boot u SPI eepromu, rockstar ili tako nesto.
Imao sam negdje fajlove i uputstvo kako ga "dici" sa ponyprogom.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ne znam šta mi je bilo da ga i kupujem, bila mi hića a učinio mi se OK...
Tablet je "FreeLander PD20" GPS verzija, pri kupovini je presudilo što ima GPS pa sam ga koristio kao navigaciju. Elem, sinoć da ga upalim i samo stoji boot screean sa natpisom android. Aj kontam greška u rom-u, proguglam, i nađem ovo: http://www.pandawillforum.com/showthrea ... e-20120822
Skinem taj oficijelni rom, ispratim uputstvo o načinu instaliranja, ali izgleda treba koristiti komp sa XP-om, pa nisam uspio... probaću večeras sa XP-om...Mana ovih kineza je što nema custom rom-ova, čak je dobro ako se nađe i oficijelni...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

despot777 je napisao:
Ma ne znam šta mi je bilo da ga i kupujem, bila mi hića a učinio mi se OK...
Tablet je "FreeLander PD20" GPS verzija, pri kupovini je presudilo što ima GPS pa sam ga koristio kao navigaciju. Elem, sinoć da ga upalim i samo stoji boot screean sa natpisom android. Aj kontam greška u rom-u, proguglam, i nađem ovo: http://www.pandawillforum.com/showthrea ... e-20120822
Skinem taj oficijelni rom, ispratim uputstvo o načinu instaliranja, ali izgleda treba koristiti komp sa XP-om, pa nisam uspio... probaću večeras sa XP-om...Mana ovih kineza je što nema custom rom-ova, čak je dobro ako se nađe i oficijelni...

Uspio "oživiti" ovog kineza 8) presudno je bilo skinuti odgovarajući ROM (prvi put sam i to pogriješio) i koristiti XP za ovu rabotu (USB drajveri na 7-ici nisu OK)...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2013, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I meni se naslo par kinez tableta u rukama ista situacija, izgleda da im sistem sam od sebe padne :P

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 14:07 
30 km kosta popravka microUsb porta, u onom servisu kod vidovica...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To nije puno, jesi li nosio svoj telefon? Sta kazu jel hardware ili software kvar? Moraju li ti staviti (zalemiti) drugi usb port?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2013, 19:20 
Vjerovatno hardware, moraju lemiti ili sta vec, ne znam ni ja, zena mi je rekla samo da kosta 30 km...nosicu mozda ako sredim ove random reboote...mada iskreno ni ne smeta mi da izvadim karticu i kopiram na nju pa je vratim opet u telefon, ionako bih to radio svakih nekoliko dana ako sta trebam prebaciti...

Stavih juce GB i flashovao zvanicni zadnji firmware (3.28.707.1) za evo 3D koji nisam nikako prije stavljao (nadjoh ga na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1648407) i evo od juce telefon radi kao nov, cjeli dan danas ga terorisem i ni jedna greska do sada, baterija mnogo bolja nego prije, daj boze ostane sve kako treba sto se tice toga...takodje sam pratio stanje baterije na zvanicnom testu od HTC-a i ne dopustam da padne ispod 3.75 V, malo sam se prepao kada sam vidjeo da je max voltaza kod liIon baterija 4.2, a kod mene dostizalo i 4.35, ali ok je, kazu zvanicnici iz HTC-a da navodno tako treba da bude tokom faze punjenja...

I tako...zanimljiva desava uglavnom,a ovog sto mi je uvalio 'vaki telefon ako sretnem noge mu odbiti, nije smartfon za glupu seljacinu iz sipova...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Probaj izmjeriti napon baterije preko multimetra ako ga imas, precizniji je od programa tih u vecini slucajeva ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2013, 08:21 
Ovi "experti" iz kuce izgubili...uglavnom evo novi dan, telefon i dalje sve ok i bez problema radi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]