banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2013, 14:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Džobs je na nebu, Apple gubi kompas... a oduvjek je zagrižena jabuka bila porez na budale. Samim tim i stvar prestiža.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 20:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Ovo je provala godine. iPhone je smeće. Brojni problemi ih non stop prate, a ostali smeće? Hahaha. Moj Nexus 4 ga dere u svakom pogledu, svaku specifikaciju ima bolju, a da ne pričamo o Galaxy S4. Evo malo o smeću iPhonu:

http://www.telegraph.co.uk/technology/a ... ashes.html
http://news.cnet.com/8301-13579_3-57605 ... idespread/

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
_зока je napisao:
Rocker je napisao:
Hocu reci, ako vec kupujete telefon, jedino sto vrijedi je iPhone, SVE ostalo je smece.

Ova tvrdnja bi imala veze sa istinom samo onda kada ne bi postojali telefoni drugih proizvođača (Samsung, HTC, LG) koji su kvalitetom jednaki iPhone-u ili bolji. Naravno, pariraju mu i cijenom. Očekivati od budget verzija telefona da pariraju iPhone-u je neozbiljno iz razloga što Apple takve telefone ne proizvodi. Al' izgleda da se i to mijenja...

Naravno, ali evo ti jednostavna racunica.
Pogledas neki "budget" ZTE ili Huawei model od ~ 300KM, svaki od njih ce iPhone 3s pojesti za dorucak i po perfomansama i kvalitetu i cijeni :)

Pogledas hi end Samsung telefone i doci ces do zacudjuce velikog procenta kvarova. Cak bih rekao jako banalnih:

https://www.google.com/search?newwindow ... Y8Phv_2LGs

Dakle firmware u eMMC kontroleru koji su oni pisali, uzrokuje kvar ciji popravak kosta najmanje 100 eura.
Slicnih kvarova apsolutno nema u Apple proizvodima. Zasto - zato sto Apple osim sto je "fancy" u stvari ima izuzetno kvalitetan hardwer. Ne kupuju 3rd grade komponente kao Samsung.

Ali, da ne drvim dalje, Samsung Mobile je mi je u stvari dosta pomogao, zahvaljujuci njima egzistencija mi je prilicno dobro osigurana.

https://www.google.com/search?newwindow ... gLmH1hEEMs

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 21:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rocker je napisao:

Ali, da ne drvim dalje, Samsung Mobile je mi je u stvari dosta pomogao, zahvaljujuci njima egzistencija mi je prilicno dobro osigurana.

Ma kontam da bi ti vrlo dobro živio i od iPhone-a samo da ga ima ovde u nekim zapaženijim količinama.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Ma kontam da bi ti vrlo dobro živio i od iPhone-a samo da ga ima ovde u nekim zapaženijim količinama.

Ja nisam "ovdje" zaradio dinar ima bar 7 godina.

Novac koji generise iPhone je van domena onog cime se ja bavim.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 23:34 
Veteran
Veteran

Vidi se da nemaš pojma o čemu pričaš. Samsung pravi sebi komponente, a Apple kupuje od njih. I kakav bolan 3s, to je drevna prošlost, sada nisu ni do koljena ozbiljnijim konkunrentskim telefonima.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
Vidi se da nemaš pojma o čemu pričaš. Samsung pravi sebi komponente, a Apple kupuje od njih. I kakav bolan 3s, to je drevna prošlost, sada nisu ni do koljena ozbiljnijim konkunrentskim telefonima.

Troluj nekog drugog sine, ili se potrudi da razumijes ono sto si procitao.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 00:45 
Veteran
Veteran

Nisam ja tvoj sin, momak. Nema se tu šta razumjeti, mlatnuo si glupost, i sada ne znaš šta ćeš. Apple ima kvalitetniji hardver od Samsunga a oni im ih prave... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Nikad nisam volio apple, ali sam posjedovao par apple telefona, oni imaju kvalitetniju zavrsnu izradu nego bilo ko na trzistu i siguran sam da ce se prije fizicki pohabati bilo koji telefon nego apple proizvod, a i to ti spada u hardware, ma da vise ne kupuju procesore od samsunga vec prave svoje.

Apple telefoni su daleko bolji sto se tice kompatibilnosti aplikacija jer se sve prave za isti hardware, dok kod androida postoji milion uredjaja i svi imaju nesto svoje.

@mara-

Spusti malo gard, sto napadas ljude po forumu.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 07:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Činjenica je da Apple u svoje proizvode ugrađuje samo najbolji hardver, bilo to telefoni, plejeri ili računari. To je bila Džobsova filozofija i to je jedan od razloga njihove cijenovne politike. Isto tako u telefone ostalih proizvođača tog cjenovnog ranga se ugrađuju samo top komponente.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Rocker je napisao:
_зока je napisao:
Rocker je napisao:
Hocu reci, ako vec kupujete telefon, jedino sto vrijedi je iPhone, SVE ostalo je smece.

Ova tvrdnja bi imala veze sa istinom samo onda kada ne bi postojali telefoni drugih proizvođača (Samsung, HTC, LG) koji su kvalitetom jednaki iPhone-u ili bolji. Naravno, pariraju mu i cijenom. Očekivati od budget verzija telefona da pariraju iPhone-u je neozbiljno iz razloga što Apple takve telefone ne proizvodi. Al' izgleda da se i to mijenja...

Naravno, ali evo ti jednostavna racunica.
Pogledas neki "budget" ZTE ili Huawei model od ~ 300KM, svaki od njih ce iPhone 3s pojesti za dorucak i po perfomansama i kvalitetu i cijeni :)

Mislis 3Gs 8)

A ti poredis '' budget'' Huawei ili ZTE su iz 2013 godine sa iPhonom 3Gs iz 2009 godine :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
_зока je napisao:
Činjenica je da Apple u svoje proizvode ugrađuje samo najbolji hardver, bilo to telefoni, plejeri ili računari. To je bila Džobsova filozofija i to je jedan od razloga njihove cijenovne politike. Isto tako u telefone ostalih proizvođača tog cjenovnog ranga se ugrađuju samo top komponente.

To jeste, jos jedna cinjenica je da apple ima najbolji sistem garancije od svih proizvodjaca u americi.

Ljudi ako imaju jedan zakocen pixel ili home dugme previse mekano odu u apple store i dobiju novi telefon na licu mjesta, znas kad bi kod nas to moglo :P

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

///AMG je napisao:
Mislis 3Gs 8)

A ti poredis '' budget'' Huawei ili ZTE su iz 2013 godine sa iPhonom 3Gs iz 2009 godine :lol:

Pa da - polovan 3gs kosta 150KM, a opet je bolji od nekog ZTE ili Huawei modela koji kosta ~300KM i koji je potpuno nov. :)

Budget kategoriju odredjuje prvenstveno cijena i ako neko zeli tel od ~300KM bolje je kupiti polovan iPhone nego nov ZTE ili Nokia Asha :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 13:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa ne može se to tek tako upoređivati...Dobra stvar je dobra i kad je polovna. Audi A8 star tri godine je i dalje bolji od novog Golfa.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 13:50 
Nije bas ni zte neka kanturina...quad core 1.5 Mhz, 2 gige rama...

http://www.gsmarena.com/zte_grand_memo_v9815-5330.php

A ni huawei p6, takodje quad core 1.5 i 2 gb rama...

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_p6-5467.php

Citiraj:
a opet je bolji od nekog ZTE ili Huawei modela

To i jeste kljucno, nekoga, ne svakog... Opet, svaka cast ajfonu, ali da je precijenjen, jeste...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Precijenjen , a Z1 je oko 1200 KM , S4 1000KM , Htc ONE 1000KM !!
Niko njih ne spominje da su precijenjeni , uvjek svi skacu na Apple ..

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 15:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Apple iPhone 5s 16 GB - 799 €
Sony Xperia Z1 - 609 € (-190 €)
HTC One - 519 € (-280 €)
Samsung Galaxy S4 - 469 € (-330 €)

Ista prodavnica u Sloveniji. Čisto sumnjam da razlika u kvaliteti opravdava razliku u cijeni... al dobro, svaka rasprava sa korisnicima iUređaja je bespredmetna... shvatam da smo svi mi robovi brendova, ali... :roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 15:46 
Jesam ja rekao da je xperia precijenjen telefon (i jeste), a onda je Zoren obrisao (bar mislim da je Zoran, na malim oglasima sam kvario oglas nekom liku)... :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Apple iPhone 5s 16 GB - 799 €
Sony Xperia Z1 - 609 € (-190 €)
HTC One - 519 € (-280 €)
Samsung Galaxy S4 - 469 € (-330 €)

Ista prodavnica u Sloveniji. Čisto sumnjam da razlika u kvaliteti opravdava razliku u cijeni... al dobro, svaka rasprava sa korisnicima iUređaja je bespredmetna... shvatam da smo svi mi robovi brendova, ali... :roll:

Jesam iKorisnik , ali sam ove telefone koristio u isto vrijeme po par dana i samo One cijenim ..

I ne mrzim ostale brendove , kao ostali na forumu sto su protiv iPhona ..

A Z1 nisam imao licno ali sam ga neki dan uzeo od kolege i uporedio sam ga sa i5 , tih 20,7 mpx nisu uopste bolji od mojih 8 mpx a tek da ne pricam o displeju

Po meni isto nije opravdana cijena Galaxy S4 , dobijes vrhunski tel. u smjesno losem kucistu ( masci ) iPhone 4S ima 5 puta kvalitetniju izdradu od njega ...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Rocker je napisao:
Drama je u tome da svako otvaranje telefona nosi rizik.
Ako pogledas npr HTC M7, skoro pa je nemoguce otvoriti ga i odlijepiti bakarnu foliju bez ostecenja.

Serviser dakle uracunava faktor rizika + ~radni sat.

Sad vec ima smisla.
A iz razloga u kojem si napisao da ima "servisa" i servisa sam i postavio prvobitno pitanje.

I bespredmetno je govoriti kako je neki Apple uredjaj smece
(Pre)skup/da se za slicne pare moze naci nesto sa boljim ovim ili onim karakteristikama - mozda, ali smece - nikako
Isto tako je bespredmetno govoriti kako je svaki telefon osim iPhonea smece

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3433 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]