banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 06:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 269  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel vijesti
PostPoslato: 06 Maj 2014, 07:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
a da preimenujete temu u "Kako razguliti sa mtel-a" :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Masa ljudi se žali na mtel pre paid, a tome su sami doprinijeli ovom tarifom koja je stimulativna za odlazak sa mreže.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Da upravo tako. Nedavno ja u mtelu i "cude" se kao sta ja pricam sta ja znam mtel je najjeftiniji, a eronet najskuplji. Ja im samo rekao imate internet - uporedite ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
ssaassaa je napisao:
Ultra broj,koja je to mreza,bh

Ultra je bh telecom (bh mobile).

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
markonato je napisao:
Pa kao da je tesko broj prebaciti - uzmes iz mtela podatke (pin, puk, serijski kartice) odes u eronet i das licnu kartu i oni ti zahtjeve popune i ti samo potpises. Daju ti novu karticu i za pet dana kada ti dodje sms izvadis staru mtel karticu, ubacis njihovu i eto te na eronetu sa 065/66 brojem ;)

Ili odes na najblizi kiosk, kupis karticu, ubacis u telefon i koristis je ODMAH :)
Sto se tice eroneta/mtela/bht-a ili bilo kog operatera u BIH, cijene su otprilike tu negdje, ja biram ono sto je meni najpovoljnije a to je trenutno eronet, ne mora znaciti da za pola godine to nece biti mtel ili bht ili neko treci, gledajuci iz te perspektive gnjavaza oko prebacivanja broja iz jedne u drugu mrezu nema nekog velikog smisla.
Samo jos da nabavim neki dual-sim telefon i bog da me vidi :)

Citiraj:
Masa ljudi se žali na mtel pre paid, a tome su sami doprinijeli ovom tarifom koja je stimulativna za odlazak sa mreže.

Mislim da je tarifa smisljena kao stimulacija za prelazak sa prepaida na postpaid, znaci lagano povecati mjesecnu potrosnju pojedinacnog korisnika na prepaidu naduvavanjem cijena, taman toliko da se postpaid ucini kao isplativija opcija, pa koga upecaju upecaju.
Mtel je dosta korisnika navukao na postpaid preko ponuda telefona, mnogi od tih korisnika su se nedugo nakon toga pokajali

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ne mozemo grijesiti dusu i reci da su sa ponudom telefona u odnosu na ostale dosta isplativiji. al zato ssve ostalo je katastrofa

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mtel je dosta korisnika navukao na postpaid preko ponuda telefona, mnogi od tih korisnika su se nedugo nakon toga pokajali ali se nisu vratili na prepaid ili presli kod drugog operatera vec im je moto "cuti i trpi" :) Uostalom vecina tih ugovora s telefonima je s vremenskom klauzulom od 2 godine sto znaci da mtel sebi garantuje dohodak od jednog takvog korisnika u trajanju od dvije godine. Prepaid im je postao sekundarno trziste pa im se moze da povecavaju cijene zato sto im to puno ne utice na sveukupan profit... Do kad ce moci tako to cemo da vidimo.

Citiraj:
ne mozemo grijesiti dusu i reci da su sa ponudom telefona u odnosu na ostale dosta isplativiji. al zato ssve ostalo je katastrofa

Jbg, upravo to im je selling point ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa jeste sve bi to bilo ok samo da nema konkurencije :-D a mislim da itekako pre paid korisnici su im bitni iako većina njih nije isplativa ipak i dalje najviše korisnika je pre paid tako da odliv tih korisnika je itekako bitan. I mene u mtelu pitali zašto prelazim i da navedem razlog u pisanoj formi. Mislim da prosječan radnik u mtelu i ne prati cijene i tržište njima je super i misle da je firma u kojoj rade najbolja. Što se tiče telefona nisam ni tu primjetio neku povoljnost kod mtela i druga dva daju na rate i uz učešće uz sličnu ponudu i za sličnu cijenu.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 20:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Da li je vecina ili manjina na pripejdu ili postpejdu,nikakve veze nema.Samo je bitan prihod koji generisu jedni ili drugi. A to da prosjecan radnik u mtelu ne prati cijene..Ljudi vjerovatno misle da svi zaposleni u mtelu imaju dzabno telefoniranje,a to tek veze sa zivotom nema.

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2014, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma bitan je prihod naravno, ali i svaki korisnik jer se gleda učešće nekog telekoma na tržištu kroz broj korisnika. Bitno je zadobiti povjerenje korisnika i istog zadržati. Problem mtela je što su oni ovo tržište shvatiti zdravo za gotovo i misle da mogu nabijati kakve god hoće cijene da će ljudi samo zarad patriotizma ostati na mtelu. Nisam rekao da radnici mtela imaju besplatno telefoniranje, jer znam dosta ljudi iz telekoma. Mada mi to nije logično pogotovo ako ljudima za posao treba onda bi morali imati bar 20KM uključeno. Kad radnicima drugih firmi firma o svom trošku putem mtela obezbjedi mjesečni bonus onda je malo bezveze da firma koja se tim bavi ne može to isto. To njima ne predstavlja neki trošak naravno u razumnoj mjeri da se koristi.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa cekajte,ako jedan postpaid korisnik mjesecno potrosi 60-ak maraka i to svaki mjesec uredno mora platiti, a s druge strane neko na prepaidu cca 20 km i to u vidu dopuna, sta se vise telekomu isplati? Naravno, bitniji im je neko na ugovoru nego neko na prepaidu. Vecina ljudi koji su bili na prepaidu a trosili vise od 20-30 km mjesecno na dopune vec su presli na postpaid. Ostaju im prepaid korisnici koji ionako ne generisu preveliki prihod. Poenta ovog poskupljenja je da se odredjeni broj prepaid korisnika koji dopunjavaju vise od prosjeka navedu na prelazak na postpaid... Ne bih se slozio da broj korisnika njima igra neku veliku ulogu, profit je njima glavna motivacija ;-)

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 09:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Upravo :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma znam šta je motiv i šta je njihova želja, ali ne možeš ti nikog na silu natjerati na postpaid. Pogotovo ne ljude koji nemaju neki budžet i koji zbog toga i nisu na pretplati. Veoma mali broj ljudi je u mogućnosti, a nije na post paidu. Kod nas najjeftiniji postpaid se kreće od 15KM dok u Srbiji i Hrvatskoj ima i za 10KM i to je jedan od razloga što kod nas ima manje pretplatnika. S druge strane nikada nisu bila popularna poskupljenja i to zna izazvati revolt kod ljudi i bojkot operatera što se sada dobrim dijelom i dešava. U doba vibera i sl.servisa ljudi ne troše na mob kao nekad tako da im sve manje bitno kojeg operatera koriste bitno je da to što manje plate jer ionako ne troše kao nekad. U tim uslovima mtel čini kontra potez umjesto sniženja oni se odlučuju za poskupljenje usluga.

Poslednji put menjao BL Boy dana 07 Maj 2014, 09:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
epek je napisao:
Pa cekajte,ako jedan postpaid korisnik mjesecno potrosi 60-ak maraka i to svaki mjesec uredno mora platiti, a s druge strane neko na prepaidu cca 20 km i to u vidu dopuna, sta se vise telekomu isplati? Naravno, bitniji im je neko na ugovoru nego neko na prepaidu. Vecina ljudi koji su bili na prepaidu a trosili vise od 20-30 km mjesecno na dopune vec su presli na postpaid. Ostaju im prepaid korisnici koji ionako ne generisu preveliki prihod. Poenta ovog poskupljenja je da se odredjeni broj prepaid korisnika koji dopunjavaju vise od prosjeka navedu na prelazak na postpaid... Ne bih se slozio da broj korisnika njima igra neku veliku ulogu, profit je njima glavna motivacija ;-)

Potpisujem!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ma znam šta je motiv i šta je njihova želja, ali ne možeš ti nikog na silu natjerati na postpaid. Pogotovo ne ljude koji nemaju neki budžet i koji zbog toga i nisu na pretplati. Veoma mali broj ljudi je u mogućnosti, a nije na post paidu. Kod nas najjeftiniji postpaid se kreće od 15KM dok u Srbiji i Hrvatskoj ima i za 10KM i to je jedan od razloga što kod nas ima manje pretplatnika.

Pa niko ovde nikoga ne tjera na silu ;) Budzet je relativan pojam, umijece marketinga je da iz dzepova ljudi izvuces najvise sto mozes i da im konkretnu uslugu ucinis sto prihvatljivijom, kod odredjenog procenta ljudi to pali a negdje ne. Opet kazem, cilj mtela (kao i ostatka telekom druzine u bih) je da sto vise korisnika ima pod ugovorom, e sad zasto oni ne spuste cijenu pretplate to je druga prica. U svakom slucaju, prednost postpaida za operatera je to sto je to za korisnika uvijek macka u dzaku - nikad ne znas koliki ce ti racun doci, i na toj cinjenici operateri profitiraju, znaci fiksna pretplata koja im kapa svaki mjesec dvije godinice dana i potrosnja koju prebacis. Slazem se, bilo bi mtelu pametnije da uvede jeftinije "pretplate" kao u komsiluku pa da tako mami ljude sa prepaida na pospaid nego sto poskupljuje usluge.... al ajd, neka im bude, i ovo je jedan od nacina :D

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jest im način ;-) to bi moglo proći da ovdje vlada monopol.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Kada u Hrvatskoj vidim reklamu 1500 min, 1500 por i 1500 mb za 99 kuna dođe mi da placem od muke.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2014, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
markonato je napisao:
Kada u Hrvatskoj vidim reklamu 1500 min, 1500 por i 1500 mb za 99 kuna dođe mi da placem od muke.

To će kod nas biti za jedno 5 godina. :-) U svemu u prosjeku toliko kasnimo za njima.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2014, 06:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Meni je misterija sta ljudi urade sa 1500 min mjesecno.

Sent from my Galaxy Note 3 using Tapatalk 4

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2014, 06:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
pricaju?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 269  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]