FLASH je napisao:
Ne kontam, u cemu je problem? Pa, nismo stvarno toliko nepismeni da, nakon sto ukucamo 444, pritisnemo 4 (promjena nekih podesavanja), pritisnemo 1 (promjena tarife), ne cujemo da zenski glas kaze da ce se sa racuna skinuti 5KM ako zelimo ovu tarifu i u slucaju da pristajemo pritisnemo 2 (cini mi se). Ako neces - ne moras, fino te je upozorilo, a ne da, nakon sto pristanes i kad to pocne, slucajno saznas da ti je skinulo sa racuna. :roll:
I mene je malo to "izbilo" nakon sto sam cuo, ali nista, sta se moglo i ocekivati? :wink:
Nikakva "kradja" nije prisutna, mada te razumijem da nije fino ovo uraditi, ali dizati ovoliku buku oko ovog... Ipak je to nas Mobi's. :-?
500% se slazem sa navedenim.
To je normalna reklamna kampanja.
Svi koriste trikove ali na kraju ipak moraju naglasiti cijenu i uslove.
Takav nacin reklamiranja nije nista novo, koriste ga sve zapadne firme u zadnjih 30 godina.
Cinjenica jeste da ti dobijes jeftiniju uslugu, ali moras preracunati koliko ti se isplati u odredjenom vremenskom periodu kada uracunas ulozeno, potroseno i napravis razliku izmedju potrosenog novca postojece dvije tarife.
Pogledajte kvizove i ostale emosije/usluge/pozive. Malim slovima pise koliko para kosta poziv po minuti razgovora, a to sto ti se javi automat i ti cekas 10 minuta je tvoja stvar, ako je pisalo 3.5 km/min tebe ce tih 10 minuta kostati 35km a nemas se kome zaliti jer cinjenica jeste da si bio upozoren.
Ko god je nazvao broj 444 i izabrao opciju promjene tarife lijepo je bio upozoren da mijenjanje tarife kosta i tacno navedeno koliki je iznos u pitanju (nesto malo vise od 5 km cini mi se).
Poskupio je i hljeb prije koji mjesec pa sta ? Dobro nam dosli u demokratiju i kapitalizam.
Niko te ne tjera da imas mobilni telefon ali takodje imas i izbog mobilnih operatera.
p.s. kad dizes kredit u banci konacna cifra je uvijek umanjena za usluge "procesiranja kredita", a mnoge banke, do novoizglasanog zakona, nisu navodili prave (realne) kamatne stope, pa si fakticki placao vise nego sto je pisalo na njihovim reklamnim kampanjama, ali to je sve pisalo u ugovoru koji si potpisao, tvoj problem sto nisi citao :)
Toliko od mene ... :)