banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 14:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2003, 13:27
Koja zbunjoza ... pa zar nije cilj akcije da svaki korisnik dobije +5 sati na racunu + 100 besplatnih SMS-ova + jeftiniju tarifu .... (ovu taktiku sam jos koristio kao ucenik i student od staraca, dam ti 5M a ti meni 10KM)

Scenarij je sledeci, imas 5,15KM na racunu, nakon aktiviranja gubis 5,00KM sa racuna, tj. ostajes sa 0,15KM, medjutim nakon toga dobijes 10KM na racun, tj. sada ces imati 10,15KM na racunu + 100 besplatnih SMS poruka + nizu tarifu razgovora .... Tako sam ja razumio sve ovo ...

Slika sa sajta mobisa ... http://www.065mobis.com/mobis/Portal/Images/zcarolija07.gif

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2007, 16:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Procitaj ti ovo ipak jos jednom. :)

Citiraj:
Svi NOVI MOBI’S korisnici (i prepaid i postpaid), odnosno oni koji to postanu u promotivnom periodu od 19.12.2006. do 31.01.2007. dobiće bonus od 10 KM i 100 besplatnih SMS poruka. Ovaj bonus moći će da koriste do kraja februara 2007. godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 07:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Sve u svemu zelenaska akcija cilj svrnuti sto vise love. Cuj naplate ti da bi koristio nesto po nizim cijenama i to samo u promo periodu, a kasnije idemo dalje za iste pare. Jesu pametni.Ako vec hoce da nesto snize nek snize ali bez dodatne naknade za korisnike

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 10:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
samo do kraja februara?
pffff hahahhaha
dobro da rok koristenja nije 7 dana
stvarno su pokvareni do srzi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
prvo je bio neki ciganluk da od 17:00 do 18:00 imas neki popust na pozive... Mislim, mogli su staviti izmedju 5 i 6 ujutro, cisto da budu sigurni da skoro niko nece zvati...
Sjecam se prosle godine plakata koji je promovisao "popust", vidio sam ga samo na 2 mjesta u gradu, nisam siguran u brojke, ali, izmedju 20 i 21 cas, saljite SMS poruke po nizoj cijeni od 8 pf po poruci! WoW! I trajalo je ili nedelju dana, ili dve nedelje, oko praznika novogodisnjih...
Ma prava su djubrad, kad se sjetim da smo prvi broj uzeli prije 4-5 godina, je jer prica bila da ce DEFINITIVNO te iste godine uletiti novi mobilni operater i smanjiti oligopol... Nacekasmo se fino... i ne docekasmo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2007, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Чини ли се ово мени или су укинули јаки и слаби саобраћај за локални позив преко фиксних?! Сада се све обрачунава као да је јаки саобраћај. Који мајмуни!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 08:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da na fixnom je poskupio poziv a akcija traje samo domkraja januara mislim na extra tarifu za stare korisnike

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Budimo glasni mobis je gluh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
AKCIJA:
Mobis u strahu od eskalacije nezadovoljstva medju sirim narodnim masama svim ucesnicima hajke sa blic.foruma po 1000 minuta besplatnog razgovora.

vi k'o djeca.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 14:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Ne kontam, u cemu je problem? Pa, nismo stvarno toliko nepismeni da, nakon sto ukucamo 444, pritisnemo 4 (promjena nekih podesavanja), pritisnemo 1 (promjena tarife), ne cujemo da zenski glas kaze da ce se sa racuna skinuti 5KM ako zelimo ovu tarifu i u slucaju da pristajemo pritisnemo 2 (cini mi se). Ako neces - ne moras, fino te je upozorilo, a ne da, nakon sto pristanes i kad to pocne, slucajno saznas da ti je skinulo sa racuna. :roll:
I mene je malo to "izbilo" nakon sto sam cuo, ali nista, sta se moglo i ocekivati? :wink:
Nikakva "kradja" nije prisutna, mada te razumijem da nije fino ovo uraditi, ali dizati ovoliku buku oko ovog... Ipak je to nas Mobi's. :-?

500% se slazem sa navedenim.

To je normalna reklamna kampanja.
Svi koriste trikove ali na kraju ipak moraju naglasiti cijenu i uslove.

Takav nacin reklamiranja nije nista novo, koriste ga sve zapadne firme u zadnjih 30 godina.
Cinjenica jeste da ti dobijes jeftiniju uslugu, ali moras preracunati koliko ti se isplati u odredjenom vremenskom periodu kada uracunas ulozeno, potroseno i napravis razliku izmedju potrosenog novca postojece dvije tarife.

Pogledajte kvizove i ostale emosije/usluge/pozive. Malim slovima pise koliko para kosta poziv po minuti razgovora, a to sto ti se javi automat i ti cekas 10 minuta je tvoja stvar, ako je pisalo 3.5 km/min tebe ce tih 10 minuta kostati 35km a nemas se kome zaliti jer cinjenica jeste da si bio upozoren.

Ko god je nazvao broj 444 i izabrao opciju promjene tarife lijepo je bio upozoren da mijenjanje tarife kosta i tacno navedeno koliki je iznos u pitanju (nesto malo vise od 5 km cini mi se).

Poskupio je i hljeb prije koji mjesec pa sta ? Dobro nam dosli u demokratiju i kapitalizam.
Niko te ne tjera da imas mobilni telefon ali takodje imas i izbog mobilnih operatera.

p.s. kad dizes kredit u banci konacna cifra je uvijek umanjena za usluge "procesiranja kredita", a mnoge banke, do novoizglasanog zakona, nisu navodili prave (realne) kamatne stope, pa si fakticki placao vise nego sto je pisalo na njihovim reklamnim kampanjama, ali to je sve pisalo u ugovoru koji si potpisao, tvoj problem sto nisi citao :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
The Godfather je napisao:
AKCIJA:
Mobis u strahu od eskalacije nezadovoljstva medju sirim narodnim masama svim ucesnicima hajke sa blic.foruma po 1000 minuta besplatnog razgovora.

vi k'o djeca.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
The Godfather je napisao:
vi k'o djeca.

sa sela

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2007, 05:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Platio sam promjenu tarife i placao bih je svaki mjesec jer mi se isplati. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2007, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni nije u redu ni ono sto stave cijenu bez pdv o.24km to kao da odes u prodavnicu i oni ti okace bez pdv cijenu ti kupis i na kasi ti kaze daj jos za pdv mislim stvarno..ne bi me cudilo da je obracunska jedinica 30 sek. kakvi su. kao najniza tarifa u bih jest vala bas a na eronetu samo jedan fening skuplje ali prema svim mrezama i to do 31.03. a ne samo do kraja januara

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@mIRCon: Слажемо се у свему! Али, нпр, ја сам претплатник у фиксној телефонији Телекома Српске, и зашто се мене не информише о промјенама тарифа телефонских разговора?! Ја не желим да ме се информише чланком од 3*3cm у Гласу Српске о томе.

Кад причамо о рекламама и акцијама, ја сам савјестан и информисан грађанин тако да ја немам такав проблем да будем обманут кад гледам рекламе. Проблем је затупљен и неинформисан свијет, а таквих је највише код нас. У Србији је нпр. та ствар регулисана законом. Тако банкари кад рекламирају своје кредите морају да наведу ефективну камату. Исто тако, у рекламама које рекламирају производе и услуге не смију да се наводе никакве компарације типа "јефтиније", "боље", "квалитетније",... Дакле, законом је створен такав оквир да се "обични људи" рекламама упознају са нечим, а онда да сами процијене да ли им то треба или не, а не да чују ријечи типа "јефтиније" па да одмах похрле на ту нову ствар без даљег размишљања ... то је проблем.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 07:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A to za promjenu cijena je posebna prica tu nam telekomi uvalise supljak samo takav.rak kaze da oni nisu nalozili povecanje cijena vec da su odredili gornju granicu iznad koje cijene ne smiju ici a ovi jedva docekali i nama formirali te maksimalne cijene,a niko im nije branio da ostanu stare ili cak i da snize ali to je kad nema konkurencije niko nas i ne pita :)
Citat sa sajta http://www.cra.ba
REAGOVANJE NA POGREŠNO INFORMISANJE JAVNOSTI O POSKUPLJENJU TELEKOMUNIKACIJSKIH USLUGA

Friday, January 05, 2007

REAGOVANJE NA POGREŠNO INFORMISANJE JAVNOSTI O POSKUPLJENJU TELEKOMUNIKACIJSKIH USLUGA

U cilju tačnog informisanja javnosti, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) ovim putem reaguje povodom izjava menadžmenta BH Telecoma, koji u svojim istupima za javnost navodi da se sva poskupljenja telekomunikacijskih usluga vrše po nalogu RAK-a. Tvrdnja da je RAK naredio povećanje cijena telekomunikacijskih usluga je netačna i stvara kod građana pogrešnu predstavu o realnom stanju.

Naime, RAK je donio Pravilo 24/2005 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH, kojim su određene granične cijene usluga. To znači da se izmjenama cijena ne smiju prekoračiti određene gornje granice. Samim tim se cijene mogu definisati na nižem nivou od graničnih, a mogu se zadržati i na istom nivou, ako je niži od graničnog. Kod domaćih usluga taj nivo je veći od postojećih, ali to ne obavezuje operatore da podižu cijene do tih granica. Kod međunarodnih usluga te su granice kod svake promjene faze rebalansa cijena niže i to obavezuje operatore da smanjuju cijene.

Dakle, prema Pravilu o modelu rebalansa cijena, BH Telecom je mogao zadržati sve cijene domaćih telefonskih usluga na istom nivou, pa čak ih i smanjiti ako bi tako odlučio. Agencija bi dala saglasnost na svaki predloženi cjenovnik, koji se nalazi u okvirima granica propisanih Pravilom o rebalansu cijena. Svaki cjenovnik na koji Agencija daje saglasnost je rezultat poslovne odluke menadžmenta BH Telecoma, a zadatak Agencije je isključivo da osigura poštivanje Pravila.

Na kraju, još jednom naglašavamo da navođenje RAK-a kao razloga za povećanje cijena usluga ne odgovara istini i da je stvarni razlog u nadležnosti menadžmenta telekom operatora.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]