coki13 je napisao:
A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL I MOZES NORMALNO ZVATI I SLATI PORUKE I TO SA PREPAIDA.....I TO IZ AUSTRIJE, NJEMACKE, SVEDSKE... BEZ PROBLEMA I TO JEFTINO
065 NEMA MREZE NPR.U N.TRAVNIKU, GUBI SE U BUGOJNU, LJUBUSKOM,SIROKOM.,..... OSH JOSH, BRATE?
ISKLJUCI TAJ CAPS LOCK "Ocu" jos. Ovo sto si dosad napisala nije tacno (za Bugojno neznam).
????????????????????????????????????????????????????
061 u Njemackoj ima svoj signal????????? To prvi put cujem.
DA SE RAZUMIJEMO (IAKO JE TO SA TOBOM NEMOGUCE), NE PRICAMO O ROAMINGU NEGO O POKRIVENOSTI VLASTITOM MREZOM (JA TI GARANTUJEM DA I JA MOGU IZ NJEMACKE I AUSTRIJE I ZVATI I PORUKE SLATI). MA BOLI MENE ONA STVAR KO IMA DOBAR ROAMING (AKO CU PRICATI U ROAMINGU ONDA MI JE SVEJEDNO HOCU LI BITI NA 065, 061 ILI 063). JA TI PRICAM O POKRIVENOSTI BIH VLASTITOM MREZOM.
BTW. AKO SU TI TAJ BROJ U NICK-U GODINE (A PO NEKIM TVOJIM POSTOVIMA SVE MI SE VISE CINI DA JESU0 ONDA STVARNO EOD S' TOBOM.
I inace, ovo je u potpunosti bezvezna rasprava i ja sam argument o pokrivenosti iznneo, onako, po strani i nisam ga ni u potpunosti obrazlagao jer sam smatrao da je nebitan (ali se @coki uhvatila ovoga kao pijan plota - iz samo jednog razloga, a to je sto nije procitala post kako treba i, naravno, nije ga ni razumjela), a sad cu to i obrazloziti.
Rekao sam da nisam mjenjao operatera je
Citiraj:
Jos jedan od razloga zbog kojih nisam prelazio na druge mreze je i to sto je mobi's prvi pokrivao citavu BiH mrezom"
Napisao sam "nisam prelazio" i "pokrivao" (i ovo su kljuce rijeci te recenice).
Naravno da sam ovdje mislio (iako to nisam napisao) na dijelove BiH kojima se ja krecem. Znaci, imao je najbolje pokriven prostor RS-a, i imao je pokrivene vaznije saobracajnice i neka mjesta u FBiH. Dok su 061 i 063 imali pokrivenu Banja Luku sa po jednim predajnikom.
@bl boy
Sto se tice danjasnjeg stanja.
Ljetos sam obisao citavo Sarajevo i imao sam MOBI'S signal (i to bas sam obracao paznju na to - svako malo vadio sam telefon da vidim da li ima signal i bilo je). Takodje, sto se Hercegovine tice (mislim na ovaj dio u RS - juznije od Bilce) je imao MOBI'S signal (ili nije bilo ni 061, ni 063, ni 065). Ne ocekujem ja signal u sred Perucice.
Jos jedna stvar: Naravno da mi je sad ovaj argument skoro nevazan kad sve tri mreze imaju priblizno istu pokrivenost.