banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
coki, stvarno se vidi da imaš 13 godina. Prestani pisati velikim slovima, to je nekulturno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 11:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
coki13 je napisao:
MISLILA SAM NA NEMACKU, A REKLA SLOVENIJU.......
ISTINA JE......
STA TI SAD, HOCES RECI DA JE MOBIS THE BEST I JEDINI........
O BOZE

Prepaid ima roaming i u Njemackoj. Ajde ti lijepo uzmi atlas, pa se smisli, i onda dodji pa nam kazi.
I stvarno, koliko imas godina? Nije valjda tlinaest?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2006, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Vidim da ste se prebacili na novu temu pokrivenost.
Mislim da je trenutno situacija po pokrivenosti sljedeca.
1.061
2.065
3.063
pogledajte i karte pokrivenosti na stranicama operatera doduse jesu malo frizirane ali svako je "svoje" najbolje pokrio.To je dokaz da smo daleko od slobodne konkurencije.
Na karti pokrivenosti 063 vidi se da su se bazirali na vece gradove(pa je tako i BL odlicno pokrivena signalom) dok su putevi i manja mijesta skroz lose.
Slash normalno je da na granicnim prelazima ima dobra pokrivenost i da je duboko u teritoriji druge drzave.To je i kod 061 slucaj primjer prelaz kod Gradiske.Doduse 061 ima nesto losiji prijem u BL-ali kazu da ce ove godine raditi BL,a ostali gradovi su o.k.pokriveni.
Prosle god. su ubacili EDGE u BL pa valjda ce je i malobolje pokriti.
Mobis sa signalom ni u Sarajevu nije bio bas neki,a dole u Hercegovini mogu misliti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 17:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
Macro je napisao:
coki13 je napisao:
MISLILA SAM NA NEMACKU, A REKLA SLOVENIJU.......
ISTINA JE......
STA TI SAD, HOCES RECI DA JE MOBIS THE BEST I JEDINI........
O BOZE

Prepaid ima roaming i u Njemackoj. Ajde ti lijepo uzmi atlas, pa se smisli, i onda dodji pa nam kazi.
I stvarno, koliko imas godina? Nije valjda tlinaest?

nije nego cetlnaest.........
mozda ti tako pise u atlasu........
ali, u stvarnosti nema pojma da je tako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2006, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
coki13 je napisao:

A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL I MOZES NORMALNO ZVATI I SLATI PORUKE I TO SA PREPAIDA.....I TO IZ AUSTRIJE, NJEMACKE, SVEDSKE... BEZ PROBLEMA I TO JEFTINO
065 NEMA MREZE NPR.U N.TRAVNIKU, GUBI SE U BUGOJNU, LJUBUSKOM,SIROKOM.,..... OSH JOSH, BRATE?

ISKLJUCI TAJ CAPS LOCK
"Ocu" jos. Ovo sto si dosad napisala nije tacno (za Bugojno neznam).
????????????????????????????????????????????????????
061 u Njemackoj ima svoj signal????????? To prvi put cujem.
DA SE RAZUMIJEMO (IAKO JE TO SA TOBOM NEMOGUCE), NE PRICAMO O ROAMINGU NEGO O POKRIVENOSTI VLASTITOM MREZOM (JA TI GARANTUJEM DA I JA MOGU IZ NJEMACKE I AUSTRIJE I ZVATI I PORUKE SLATI). MA BOLI MENE ONA STVAR KO IMA DOBAR ROAMING (AKO CU PRICATI U ROAMINGU ONDA MI JE SVEJEDNO HOCU LI BITI NA 065, 061 ILI 063). JA TI PRICAM O POKRIVENOSTI BIH VLASTITOM MREZOM.
BTW. AKO SU TI TAJ BROJ U NICK-U GODINE (A PO NEKIM TVOJIM POSTOVIMA SVE MI SE VISE CINI DA JESU0 ONDA STVARNO EOD S' TOBOM.
I inace, ovo je u potpunosti bezvezna rasprava i ja sam argument o pokrivenosti iznneo, onako, po strani i nisam ga ni u potpunosti obrazlagao jer sam smatrao da je nebitan (ali se @coki uhvatila ovoga kao pijan plota - iz samo jednog razloga, a to je sto nije procitala post kako treba i, naravno, nije ga ni razumjela), a sad cu to i obrazloziti.
Rekao sam da nisam mjenjao operatera je
Citiraj:
Jos jedan od razloga zbog kojih nisam prelazio na druge mreze je i to sto je mobi's prvi pokrivao citavu BiH mrezom"

Napisao sam "nisam prelazio" i "pokrivao" (i ovo su kljuce rijeci te recenice).
Naravno da sam ovdje mislio (iako to nisam napisao) na dijelove BiH kojima se ja krecem. Znaci, imao je najbolje pokriven prostor RS-a, i imao je pokrivene vaznije saobracajnice i neka mjesta u FBiH. Dok su 061 i 063 imali pokrivenu Banja Luku sa po jednim predajnikom.

@bl boy
Sto se tice danjasnjeg stanja.
Ljetos sam obisao citavo Sarajevo i imao sam MOBI'S signal (i to bas sam obracao paznju na to - svako malo vadio sam telefon da vidim da li ima signal i bilo je). Takodje, sto se Hercegovine tice (mislim na ovaj dio u RS - juznije od Bilce) je imao MOBI'S signal (ili nije bilo ni 061, ni 063, ni 065). Ne ocekujem ja signal u sred Perucice.

Jos jedna stvar: Naravno da mi je sad ovaj argument skoro nevazan kad sve tri mreze imaju priblizno istu pokrivenost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
evo sta je mene iznenadilo jeste to da kada sam isao za beograd cijelo(dok sam bio u bih) cijelo vrijeme bez prekida sam imao signal bhgsm-a a prije se sjecam nisam mogao ni u kakav kanjon uci a da se mreza ne izgubi, u svako slucaju za pohvalu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slash je napisao:
coki13 je napisao:

A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL I MOZES NORMALNO ZVATI I SLATI PORUKE I TO SA PREPAIDA.....I TO IZ AUSTRIJE, NJEMACKE, SVEDSKE... BEZ PROBLEMA I TO JEFTINO
065 NEMA MREZE NPR.U N.TRAVNIKU, GUBI SE U BUGOJNU, LJUBUSKOM,SIROKOM.,..... OSH JOSH, BRATE?

ISKLJUCI TAJ CAPS LOCK
"Ocu" jos. Ovo sto si dosad napisala nije tacno (za Bugojno neznam).
????????????????????????????????????????????????????
061 u Njemackoj ima svoj signal????????? To prvi put cujem.
DA SE RAZUMIJEMO (IAKO JE TO SA TOBOM NEMOGUCE), NE PRICAMO O ROAMINGU NEGO O POKRIVENOSTI VLASTITOM MREZOM (JA TI GARANTUJEM DA I JA MOGU IZ NJEMACKE I AUSTRIJE I ZVATI I PORUKE SLATI). MA BOLI MENE ONA STVAR KO IMA DOBAR ROAMING (AKO CU PRICATI U ROAMINGU ONDA MI JE SVEJEDNO HOCU LI BITI NA 065, 061 ILI 063). JA TI PRICAM O POKRIVENOSTI BIH VLASTITOM MREZOM.
BTW. AKO SU TI TAJ BROJ U NICK-U GODINE (A PO NEKIM TVOJIM POSTOVIMA SVE MI SE VISE CINI DA JESU0 ONDA STVARNO EOD S' TOBOM.
I inace, ovo je u potpunosti bezvezna rasprava i ja sam argument o pokrivenosti iznneo, onako, po strani i nisam ga ni u potpunosti obrazlagao jer sam smatrao da je nebitan (ali se @coki uhvatila ovoga kao pijan plota - iz samo jednog razloga, a to je sto nije procitala post kako treba i, naravno, nije ga ni razumjela), a sad cu to i obrazloziti.
Rekao sam da nisam mjenjao operatera je
Citiraj:
Jos jedan od razloga zbog kojih nisam prelazio na druge mreze je i to sto je mobi's prvi pokrivao citavu BiH mrezom"

Napisao sam "nisam prelazio" i "pokrivao" (i ovo su kljuce rijeci te recenice).
Naravno da sam ovdje mislio (iako to nisam napisao) na dijelove BiH kojima se ja krecem. Znaci, imao je najbolje pokriven prostor RS-a, i imao je pokrivene vaznije saobracajnice i neka mjesta u FBiH. Dok su 061 i 063 imali pokrivenu Banja Luku sa po jednim predajnikom.

@bl boy
Sto se tice danjasnjeg stanja.
Ljetos sam obisao citavo Sarajevo i imao sam MOBI'S signal (i to bas sam obracao paznju na to - svako malo vadio sam telefon da vidim da li ima signal i bilo je). Takodje, sto se Hercegovine tice (mislim na ovaj dio u RS - juznije od Bilce) je imao MOBI'S signal (ili nije bilo ni 061, ni 063, ni 065). Ne ocekujem ja signal u sred Perucice.

Jos jedna stvar: Naravno da mi je sad ovaj argument skoro nevazan kad sve tri mreze imaju priblizno istu pokrivenost.

iskljuci i ti caps lock....
izgleda da tebi neshto bash fali, cim si se ovoliko natakario na moje odgovore... u njemackoj bhtelekom nema svoju mrezu, ali ima roaming, a 065 nema ni roaming... gde si to procitao? nemoj tvrditi nesto u sta se licno nisi uverio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 18:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

coki13 je napisao:
izgleda da tebi neshto bash fali, cim si se ovoliko natakario na moje odgovore... u njemackoj bhtelekom nema svoju mrezu, ali ima roaming, a 065 nema ni roaming... gde si to procitao? nemoj tvrditi nesto u sta se licno nisi uverio

Dijete, dijete sidji sa tog racunara tebi nesto fali (izgleda da nisi dovoljno papice popila).
Sta gdje sam procitao? Fino si napisala
coki13 je napisao:
A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL

Mi ovdje ne pricamo o roamingu (ako to nisi shvatila), a kad si vec navalila na roaming recicu ti da MOBI'S u Njemackoj ima roaming sa T-COM-om, MOBILCOM-om i EPLUS-om. Nemoj ti tvrditi nesto u sta se nisi uvjerila.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slash je napisao:
coki13 je napisao:

Dijete, dijete sidji sa tog racunara tebi nesto fali (izgleda da nisi dovoljno papice popila).
Sta gdje sam procitao? Fino si napisala
coki13 je napisao:
A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL

Mi ovdje ne pricamo o roamingu (ako to nisi shvatila), a kad si vec navalila na roaming recicu ti da MOBI'S u Njemackoj ima roaming sa T-COM-om, MOBILCOM-om i EPLUS-om. Nemoj ti tvrditi nesto u sta se nisi uvjerila.
[/quote]
gdje to pise da i ja procitam...
najlakse je prelistavati novine i pretrazivati net i citirati sto je neki ciko kazao o T-COM-u , E-PLUS-u i sl...
nemam, majke mi, zivaca za tebe....
ako te ne mrzi skokni do Svabije, pa ces se uvjeriti 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

i, ako ti nisi shvatio, ne pitam te gdje si procitao u mojim postovima...
vec na kojem mediju si pronasao(procitao) te podatke, jer je ocigledno da tim cinjenicama ne baratas iz iskustva...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ti nisi normalna. Za T-COM znam da sigurno (10000%) radi. Inace sve roaminge imas na http://www.065mobis.com/mobis/Portal/sr ... ?TabID=175 pa ubodi gdje hoces i vidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ops, sad cemo se i vrijedjati...
kako se mozes svadjati a djetetom od tlinaest godina...
jadno...
kukavicki

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
coki il' se pravis luda il' bas ne razumijes funkcionisanje mobilne telefonije....
Bazna stanica-antena mobilne telefonije sa koje duso tvoj mobil dobija signal ima domet 30 km u idealnim geografsko-klimatskim uslovima....sve signale vanka drzave osim u pogranicnim dijelovima 'skidas' ......sa antena operatera te zemlje....i placas zato i dolazne pozive...to se zove roming....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ok,slash..
nek si mi rekao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

coki13 je napisao:
ops, sad cemo se i vrijedjati...
kako se mozes svadjati a djetetom od tlinaest godina...
jadno...
kukavicki

Prvo pogledaj ko je prvi poceo vrijedjati. Ti ili ja?
Nemoj da ti opet moram pokazivati gdje si to napisala.

Sto se tice rasprave na ovu temu s' tobom EOD

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ej, "slash" ili kako ono bese tvoj drugi nick,
sve ok...\
eod
nisam htjela caps lock da ne ispadnem nekulturna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
coki il' se pravis luda il' bas ne razumijes funkcionisanje mobilne telefonije....
Bazna stanica-antena mobilne telefonije sa koje duso tvoj mobil dobija signal ima domet 30 km u idealnim geografsko-klimatskim uslovima....sve signale vanka drzave osim u pogranicnim dijelovima 'skidas' ......sa antena operatera te zemlje....i placas zato i dolazne pozive...to se zove roming....

ok, slash, nek si mi rekao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 19:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eod

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
coki13 je napisao:
The Godfather je napisao:

ok, slash, nek si mi rekao

Kao shto vidish ovo je Godfather...... :lol: :lol: :lol: :lol: Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2006, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
:lol: :lol: ma jeni samo shadow

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]