Uzeo sam iphone 11 PM u februaru preko mtela i ‘ladno mi napisali garanciju na godinu dana i ovjerili (preko webshopa, mtel express). I to me covjek 3 dana zvao, prvo kaze ima, koju ces boju, drugi pita adresu, treci ne zna ima li ili nema, itd. Poslao mi nalog, imao sam tracking broj, da bi me nakon 4 dana zovnuo i rekao da nema telefona, magicno nestao. Ja sjednem i napisem kilometarski mail, kako sam korisnik preko 13, 14 godina, da znam da telefone ostavljaju samo svojima,itd itd. I nakon 10 dana kad sam se vec ohladio, ganjao na olxu drugi telefon, zovu u petak, izvinjavaju se kazu moze sutra biti telefon na adresi i stvarno bi tako.
Sinoc slucajno naletih na artikl na olxu od covjeka iz BL, isto uzeo u mtelu, pogledam svoju garanciju, vidim pise 1 godina. Posto sam uglavnom uzimao Samsung uredjaje, ajde kontam iPhone je samo 1 godina, da se ograde sa internacionalnom koja je isto godinu. Jutros zovnem na broj 0800500005 kaze da imam 2 godine garancije, to je greska da odem do poslovnice. Odem do poslovnice, zena kaze ovo se jos nije desilo, zove seficu pita, kaze nek pise zalbu. Mogu mi ispuniti sve, ali njihov ce biti pecat, npr mtel prijedor, a ne mtel express. Pa stvarno im pavijani rade u firmi. Na starom garantnom koji sam ja dobio, gore pise mekline.ba, a na ovom novom nema toga u zaglavlju.
Telefon je ispravan, ali hocu da bude kako i treba, a ne da se zajeb.. sa tim. Tako da obratite paznju

.