Opet ja...

Da podsjetim, najbitnije mi je sljedece: ekran ISP 10.1, jaka baterija, udoban surf, da hardver moze izdrzati bar jos 3-4 godine, prenosivost
Namjena: gledanje filmova, surf, putovanja
Sada sam naletjela na ovu ponudu...Sta mislite o ovome?
ASUS-EEE-PAD-TRANSFORMER-TF101GASUS EEE PAD TRANSFORMER TF101G - NOV
Puna specifikacijaPlusevi:
1.ISP ekran, 10.1, zastita za staklo
2.ima hdmi
3.ima jaku bateriju, radi i po 10 sati sa multimedijom
3.2 jezgra
4.asus kao proizvodjac
5.tastatura kao prilog koji ide u paketu
6.cijena ispod 400 KM
Minusi:
1.tezina 700 gr, valjda sa tastaturom, sto je prihvatljivo, ali eto
2.tablet je iz 2011. godine pa se bojim zastarijevanja hardware-a, naime moj prosli asus eee, kupljen 2008. sada vise, vec duze vrijeme, iako ispravan, ne moze da radi nista osim da vrti neke igrice koje su dosle s njim, objasnjenje u servisu je to da je hardware, maticna i procesor, zastario i da ne moze da podrzava novine, tako da ne moze da pokrece ni video, ni online igrice za djecu-nista!
3.operativni sistem je Android v3.2 or later (Honeycomb), sto ne znam koliko mi je bitno s obzirom na namjenu
Pretpostavljam da mogu uvijek instalirati neki video player koji ce tjerati filmove, ili?
Najvise me od ovih minusa brine stari operativni sistem i hardware koji je ipak iz 2011.godine, tj. njegov vijek, ne u smislu ispravnosti nego u smislu podrske za aktuelne aplikacije.
Da li je to ipak bolji izbor od ovih Prestigio tabletaI sta znaci kad je baterija nonremovable, da se ne vadi prilikom punjenja ili da nije zamjenjiva u slucaju problema s njom?