banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2014, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ovo mi liči na top listu nadrealista kad se prevodi "ja citam" ;-) pa ljudi moji sto slijepo prihvatati sve sto vam se servira. Ja licno se ne slazem ni sa nekim novim terminima ili pravopisom u Srpskom jeziku jer tako nije bilo pravilno kad sam ja ucio skolu a opet dozvolicete da se tad ipak pravilnije stosta ucilo nego sad. Npr. Sad odjednom u Srpskom je pravilno reci iskoriscavati a ne iskoristavati i sl. Isto tako instalirati meni bar nekako manje para usi od instalisati. Tacno je za to objasnjenje ali ima i u Srpskom rijeci gdje se koristi sa -irati samo ne mogu se sad sjetiti primjera ali ima. Takodje meni prirodnije reci euro nego evro pa koliko god to bilo u neskladu, ali i Evropa prije nego Europa. Jezik pogotovo nas nikad nije bio sveto pismo nego se mjenjao i evoluirao- jos jedna rijec sa irati ;-) Ovo ko Hrvati sto rade samo izvrtati da bude razlicito.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 13:53 
_зока je napisao:
dtb_pro je napisao:
_зока je napisao:
Nije meni to problem. Odem na google.play sa kompa i kroz moje aplikacije ih opet pošaljem na telefon.

Provjereno to tako radi ili..? I u tom slučaju logično mi djeluje da će ti na telefon poslati u tom trenutku ažurnu verziju. Zar ne?

Da. Kada odeš sa računara na gp imaš karticu "Moje aplikacije" na kojoj se nalaze sve aplikacije koje si ikada instalirao, na bilo kom uređaju. Samo ideš redom i ponovo instaliraš i dobijaš ažuriranu verziju jer google.play ne čuva starije verzije softvera.

Citiraj:
Cekaj, on ih bas vrati u isto stanje u kakvom su bile ili samo ih nanovo instalise?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 14:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nanovo. Nije ti to bekap.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 14:08 
Steta. Gadno kada moram opet svaki program ponovo podesavati...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 16:00 
Administrator
Korisnikov avatar

A šta ga podešavaš toliko živ bio? Ja, ako mi app ne sjedne iz prve, brišem :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 17:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Vaistinu. Ulogovati se na par aplikacija, i podesiti još par sitnica koje se završe za desetak minuta najviše.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 18:03 
Zavisi, dosadno do zna boga kada isprobavas razlicite ROMove...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 20:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Jul 2009, 21:45
Sto se tice chata whatsapp je po meni mnogo bolji od vibera. Kod vibera mi je glupo sto mozes zvati korisnika i tebi pise fino calling iako je on offline, dakle uopste ne pravi razliku bio online ili offline i onda pomislis da se covjek ne javlja, a on u stvari i ne zna da ga zoves

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 07:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Kad drugoj strani zazvoni onda piše ringring...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 08:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Aha :D E jbg ja kada zovnem stavim tel na uho, kao i vecina drugih ljudi, pa ne znam sta pise na ekranu, a cujem da zvoni :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ja ne kontam sto uopste zovete ako ne pise online, a i tad poziv zavisi od jacine wifi-3g signala.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
Pokrenimo akciju "Budite sretni, instalirajte skype i na svoj pametni telefon". :D :p
Viber vas zeza? Skype neće. Skype nije samo za stolnih računala, možete ga instaLISATI i na mobitel.

:D :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
dtb_pro je napisao:
MuskoBre je napisao:
tensa, kako glasi u nominativu osoba koja nesto INSTALISE?

Off-topic... Koliko sam uspio primijetiti, nervira te kad neko kaže "instališe", a ne "instalira" što je tebi pravilno?! I ne mislim samo sad. Već sam vidio negdje sličnu tvoju opasku, mislim da je ista ili slična riječ u pitanju.

Smijem li ti skrenuti pažnju da baš i nisi u pravu?

Džabe si pametovao i ovoliko pisao. Sprski pravopisni riječnik kao jedini ispravan oblik navodi instalirati, tako da...

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 15:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ti koja si poznata kao neko ko ovdje na forumu samo mora biti svakom loncu poklopac, trebalo je da dosada naučiš da u raspravu ulaziš sa argumentima da bi neko uopšte obratio pažnju na tvoj post.
Dakle, navedeš izvor ili barem objašnjenje toga što tvrdiš. Spominješ srpki pravopisni RIJEČNIK? Majko...
Nažalost, poznata je srpska "sloga" po mnogim pitanjima pa su se tako naravno "dogovorili" i uredili pravopis. Malo sutra naravno. Imaš samo srpski pravopisni REČNIK, koji je toliko opšteprihvaćen da pola "jezičkih autoriteta" (nažalost, ljudi ih slušaju) osporava ispravnost prve riječi njegovog naziva i tvrde da jednačenje po zvučnosti ovdje nije "u duhu jezika" i da mora biti srBski?! Mani se bespotrebne rasprave.
Ili još bolje, pozovi se ti na Klajna pa mi nađi njegov primjer i objašnjenje pa mi pritom nađi i pojašnjenje kako se u to sve uklapa riječ "vodoinstalater" koja je starija od svih pojmova uvezenih tokom informatičkog doba.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 16:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne kontam ja....ti kažeš da je ispravno instalirati, on kaže da je pravilno instalirati...Đe boči?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 16:14 
Veteran
Veteran

dtb_pro je napisao:
Ti koja si poznata kao neko ko ovdje na forumu samo mora biti svakom loncu poklopac, trebalo je da dosada naučiš da u raspravu ulaziš sa argumentima da bi neko uopšte obratio pažnju na tvoj post.
Dakle, navedeš izvor ili barem objašnjenje toga što tvrdiš. Spominješ srpki pravopisni RIJEČNIK? Majko...
Nažalost, poznata je srpska "sloga" po mnogim pitanjima pa su se tako naravno "dogovorili" i uredili pravopis. Malo sutra naravno. Imaš samo srpski pravopisni REČNIK, koji je toliko opšteprihvaćen da pola "jezičkih autoriteta" (nažalost, ljudi ih slušaju) osporava ispravnost prve riječi njegovog naziva i tvrde da jednačenje po zvučnosti ovdje nije "u duhu jezika" i da mora biti srBski?! Mani se bespotrebne rasprave.
Ili još bolje, pozovi se ti na Klajna pa mi nađi njegov primjer i objašnjenje pa mi pritom nađi i pojašnjenje kako se u to sve uklapa riječ "vodoinstalater" koja je starija od svih pojmova uvezenih tokom informatičkog doba.

Standardo, opet pametuješ. Prvo, ja samo mogu biti poznat a ne poznata. Koji je to bogati tvoj izvor? Tvoja prababa? Logično je da je rječnik pouzdan izvor, a samo idiot može da osporava riječ srpski i da kaže srbski. To što Hrvati forsiraju -irati ne znači da ga mi ne koristimo. Evo ti izvor, pa ti listaj: Pravopis u tački 100b kaže: „-ovati, -isati, -irati. Sva tri nastavka u srpskom izrazu sasvim su obična u pozajmicama, a u hrvatskom uzusu generalizuje se -irati.“ Imaš more primjera sa ira i šta sada sve treba prebaciti u -isati?

Poslednji put menjao mara- dana 12 Jul 2014, 16:23, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 16:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Danas sam nabacio novu tastaturu na telefon, Multiling O Keyboard. U odnosu na staru ima mnogo više podešavanja i teška je oko 800 kB. Preporučujem da se proba. :)

Edit: izvinite se za offtopic :)

Poslednji put menjao Philby dana 12 Jul 2014, 16:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 16:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije rIječnik nego rječnik. Govorio ijekavicu ili ne kratki je jat i u ekavskom je kratko e, a u ijekavskom je.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 16:22 
Veteran
Veteran

Hvala za ispravku.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2014, 19:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

'ebo vas vise pravopis, da hocu o tome citati isao bih na takav forum. Haj malo o'ladite sa offtopicom!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]