dtb_pro je napisao:
Ti koja si poznata kao neko ko ovdje na forumu samo mora biti svakom loncu poklopac, trebalo je da dosada naučiš da u raspravu ulaziš sa argumentima da bi neko uopšte obratio pažnju na tvoj post.
Dakle, navedeš izvor ili barem objašnjenje toga što tvrdiš. Spominješ srpki pravopisni RIJEČNIK? Majko...
Nažalost, poznata je srpska "sloga" po mnogim pitanjima pa su se tako naravno "dogovorili" i uredili pravopis. Malo sutra naravno. Imaš samo srpski pravopisni REČNIK, koji je toliko opšteprihvaćen da pola "jezičkih autoriteta" (nažalost, ljudi ih slušaju) osporava ispravnost prve riječi njegovog naziva i tvrde da jednačenje po zvučnosti ovdje nije "u duhu jezika" i da mora biti srBski?! Mani se bespotrebne rasprave.
Ili još bolje, pozovi se ti na Klajna pa mi nađi njegov primjer i objašnjenje pa mi pritom nađi i pojašnjenje kako se u to sve uklapa riječ "vodoinstalater" koja je starija od svih pojmova uvezenih tokom informatičkog doba.
Standardo, opet pametuješ. Prvo, ja samo mogu biti poznat a ne poznata. Koji je to bogati tvoj izvor? Tvoja prababa? Logično je da je rječnik pouzdan izvor, a samo idiot može da osporava riječ srpski i da kaže srbski. To što Hrvati forsiraju -irati ne znači da ga mi ne koristimo. Evo ti izvor, pa ti listaj: Pravopis u tački 100b kaže: „-ovati, -isati, -irati. Sva tri nastavka u srpskom izrazu sasvim su obična u pozajmicama, a u hrvatskom uzusu generalizuje se -irati.“ Imaš more primjera sa ira i šta sada sve treba prebaciti u -isati?