banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 12:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2014, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ma mene najvise isfura kad mi ne prikaze novu poruku..

Posalje mi neko poruku, pise toj osobi da je isporuceno a meni poruka dodje dan kasnije.. sa starim datumom.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 08:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni isto Viber radi savršeno, posebno za poruke. Poziv zavisi od neta, na wifi-ju radi kao doksa.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 09:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Radite li redovan update Viber-a ili koristite neku stariju verziju (čuo sam da ovo drugo mnogi isfurani korisnici Viber-a rade)?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja ne radim....al' pošto svako malo mijenjam ROM i onda uglavnom ponovo skidam sve aplikacije većina ih je relativno ažurna....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:16 
Nadji titanium backup, zakon je kada trebas vise programa vratiti. Caka je u tome da ti vrati aplikacije u istom stanju kakve su i bile, sa istim podesavanjima.

Btw ja sam viber prestao koristiti ima bar pola godine, mozda i vise i to bas zbog hrpe bagova... Ni ne sjecam ih se vise, znam samo da sam odahnuo kada sam presao na WhatsApp... Ni jednog problema do sada na whatsapp-u...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije problem čim uraditi bekap nego je problem u ljenosti da se on uradi :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:26 
Znam, ali daleko ti vise vremena oduzme ponovno instalisanje programa i ostalo. Ovako bukvalno u 2 minute vratis programe u onom stanju u kakvom su bili...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
dtb_pro je napisao:
Poruke me ne interesuju, to ostavljam preraslim pubertetlijama koji provode sate birajući emotikone i stikere koje će poslati u svojim sladunjavim porukicama. Govorim isključivo o potrebi za voice-service uslugom kada imam mogućnost da zovem besplatno umjesto da plaćam poziv. Samim tim korištenje mobilnog interneta da bih koristio Viber ili Skype mi je bezze. U redu je ako je to sad u sklopu nekog paketa pa se ima besplatnog mobilnog neta, ali sve ostalo je van pameti. Naravno, ja gledam iz ugla potrošača čiji razgovori traju do 3 minuta uglavnom, a ne nekog srcelomca koji se iz neke pripi*dine gdje nema wireless-a ni za lijeka mora hitno da se čuje sa svojom voljenom koja će mu u polučasovnom monologu opisati svoj shoping-dan.

hehe, slažem se za ovo "preraslim pubertetlijama koji provode sate birajući emotikone i stikere koje će poslati u svojim sladunjavim porukicama" :D :D
Mada je Viber sasvim OK za "porukanje" sa inostranstvom s obzirom da "naš prijatelj" mtel nema bonusa za sms van granica BiH... ali tu su i drugi servisi, npr WhatsApp... što se tiče razgovora putem Viber-a na WiFi sasvim zadovoljavajuće (obe strane na WiFi-ju) a na mobilnom internetu već škripi što je dijelom zasluga opet "našeg prijatelja" ... jedina prava prednost Vibera je što ga skoro svi imaju...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Znam, ali daleko ti vise vremena oduzme ponovno instalisanje programa i ostalo. Ovako bukvalno u 2 minute vratis programe u onom stanju u kakvom su bili...
Nije meni to problem. Odem na google.play sa kompa i kroz moje aplikacije ih opet pošaljem na telefon.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:43 
_зока je napisao:
Milan je napisao:
Nije meni to problem. Odem na google.play sa kompa i kroz moje aplikacije ih opet pošaljem na telefon.

Cekaj, on ih bas vrati u isto stanje u kakvom su bile ili samo ih nanovo instalise?

Citiraj:
Govorim isključivo o potrebi za voice-service uslugom kada imam mogućnost da zovem besplatno umjesto da plaćam poziv.

Slanje poruka je smijesno i neozbiljno, a pricanje preko vibera je zato veoma ozbiljno? Daj, ne zajebavaj me...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
tensa, kako glasi u nominativu osoba koja nesto INSTALISE?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:46 
Instaliser...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Odlicno.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Milana pitaj za njemački, ne za srpski....

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 10:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To se tek pribojavam.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

Provjereno to tako radi ili..? I u tom slučaju logično mi djeluje da će ti na telefon poslati u tom trenutku ažurnu verziju. Zar ne?

MuskoBre je napisao:
tensa, kako glasi u nominativu osoba koja nesto INSTALISE?

Off-topic... Koliko sam uspio primijetiti, nervira te kad neko kaže "instališe", a ne "instalira" što je tebi pravilno?! I ne mislim samo sad. Već sam vidio negdje sličnu tvoju opasku, mislim da je ista ili slična riječ u pitanju.

Smijem li ti skrenuti pažnju da baš i nisi u pravu? Nakon raspada umjetno stvorenog srpskohrvatskog/hrvatskosrpskog jezika u kojem je zarad političke tolerancije mnogo toga imalo dvostruke,trostruke pa i višestruke aršine kad su pravopisne norme u pitanju, došlo je do uvođenja nekih novih principa. Naročito se tu ističe sintagma "...u duhu našeg jezika...". Koriste je jako često lingvisti kada međusobno nisu u mogućnosti dokazati ko je u pravu i zašto je nešto onako kao što oni tvrde, a da se pritom pozovu na neke već usvojene i standardizovane norme.

Shodno tome, smatra se da je "u duhu hrvatskog jezika" na tuđice (naročito glagole) koje su u skoro izvornom obliku unešene u maternji jezik odomaće tako što će imati sufiks "-irati" po uzoru njemačko "-ieren" na kraju infinitiva glagola. Naravno da to donekle ima smisla s obzirom na "hrvatsko-germansku kvaziljubav", ali mnogo više ima smisla zbog prostog dugogodišnjeg uticaja Austrije na tim prostorima. Tako da su većina tih riječi zapravo germanizmi. Pa tako u hrvatskom jeziku imamo: kritizirati, interesirati, marginalizirati, kristalizirati...

S druge strane "u duhu srpskog jezika" je da ti isti pojmovi imaju neki drugi sufiks, najčešće "-ovati" i "-isati". Naravno, to ima smisla jer je bitno kontrirati hrvatskoj varijanti, a pritom radi se o riječima latinskog i eventulano grčkog porijekla koje su nama dolazile sa zapada pa se ne može pozivati na rusko-staroslavensku (voljnu) ili tursku (prisilnu) kvaziljubav. Postoje naravno objašnjenja zašto baš ovi drugi sufiksi, ali nijedno nije baš ubjedljivo. Elem, zato u srpskom jeziku imamo: kritikovati, interesovati, marginalizovati, kristalisati...

E sad... S poplavom anglosaksonskih termina iz svijeta informacionih tehnologija i svega što je blisko tome došlo je do vidnih problema na tom polju. Hrvati u posljednjih 25 godina pate od "ugroženosti identiteta" njihovog jezika pa nastoje prevesti što više tuđica u nešto što vuče korijene u njihovim riječima: interface - sučelje, firewall - vatrozid... Kada to ne ide, onda posegnu za gore navedenim pravilom i od engleskog INSTALL se prebacuju na njemačko INSTALLIEREN da bi dobili "hrvatski" izraz INSTALIRATI.
S druge strane srpski jezik ne pati od "krize identiteta" jer je ona najstariji, najpostojaniji, najbolji... (ma Sumeri su pričali s njim, ali zato što danas postoji samo klinasti pisani trag, a nema usmenog predanja, još traje rasprava na tu temu). Zbog toga kao najstariji narod koji nema čega da se boji jednostavno objeručke prihvataju strane termine ubacuju ih po želji u svoj govor i po "difoltu" ih nastavljaju smatrati svojima. Ko ne razumije o čemu pričam evo jedan post sa ovog foruma: Primjer pa pokušajte u njemu ili u raspravi prije i poslije tog posta prebrojati riječi na srpskom jeziku. I naravno da bi se ispoštovao "duh srpskog jezika" ne može biti isto kao u hrvatskom, stoga imajući u vidu da "instalovati" nije "milozvučno" ostala je jedino opcija "INSTALISATI".

I ovo je previše, ali ako tražiš repete, prebacićemo se na temu gdje se raspravlja o pravopisu i gramatici pa nastaviti tamo. Samo sjeti se da živimo u zemlji u kojoj su tri službena jezika: jezici hrvatskog, srpskog i bošnjačkog naroda koji su potpuno ravnopravni na cijeloj teritoriji naše zemlje. S obzirom da je Banjaluka na tom tlu, onda i ovaj forum (laički gledano bar) virtuelno podliježe tom propisu. Samim tim šta je pravilno je jako teško definisati. A Google Translate ne prihvatam kao mjerodovan, nismo djeca.

Poz!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 12:52 
Administrator
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
_зока je napisao:

Provjereno to tako radi ili..? I u tom slučaju logično mi djeluje da će ti na telefon poslati u tom trenutku ažurnu verziju. Zar ne?

Da. Kada odeš sa računara na gp imaš karticu "Moje aplikacije" na kojoj se nalaze sve aplikacije koje si ikada instalirao, na bilo kom uređaju. Samo ideš redom i ponovo instaliraš i dobijaš ažuriranu verziju jer google.play ne čuva starije verzije softvera.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 13:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dtb, koliko tastatura sabijes godisnje/mjesecno?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ala mu dtb zadaje.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2014, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
dtb, koliko tastatura sabijes godisnje/mjesecno?

I pitaju se ljudi što ne volim telefone nove generacije sa ekranom osjetljivim na dodir i "kucanjem" na virtuelnoj tastaturi. Nisam ja kao tensa, meni ni 5 inča nije dovoljno za ugodan rad :-).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3051 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]