banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2004, 20:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
hehe, slucajno citajuci ovu raspravu vidim jednu na jednom drugom forumu... jako slicna... koga zanima nek pogleda... dosta je samo i prvi post :lol:
http://forum.bih.net.ba/showthread.php? ... eadid=2442

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2004, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Misko, imas pravo na misljenje, ali valjda imam pravo da dajem pare nekom na kvalitet? A Mobil's i ima veci kvalitet od onih muslimansko-hrvatskih operatera. Svejedno kada bi dosao recimo DT ovdje i ponudio recimo GPRS za prepaid reazmislio bih, ali kada kao alternativu imam jebeni GSMBIH ili onaj hercegbosanski ERONET nema price. Jest da su nesto skuplji, ali nasi su. I poslije onoga sta su nam radili '91 da im dajem pare? Neka hvala. Ako ti zelis da dajes manje para za losiju uslugu...izvoli. Ipak Mobi's NIJE ZA SVAKOGA :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Feb 2004, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Delija_BL je napisao:
Misko, imas pravo na misljenje, ali valjda imam pravo da dajem pare nekom na kvalitet? A Mobil's i ima veci kvalitet od onih muslimansko-hrvatskih operatera. Svejedno kada bi dosao recimo DT ovdje i ponudio recimo GPRS za prepaid reazmislio bih, ali kada kao alternativu imam jebeni GSMBIH ili onaj hercegbosanski ERONET nema price. Jest da su nesto skuplji, ali nasi su. I poslije onoga sta su nam radili '91 da im dajem pare? Neka hvala. Ako ti zelis da dajes manje para za losiju uslugu...izvoli. Ipak Mobi's NIJE ZA SVAKOGA :D

Neka, kad ne budes imao sta jesti obrati se "svojima" ... oni ce ti dati koricu hljeba za razliku od bosanskih .... sigurnoo.... o da....

Kad sam u decembru bio u BL recimo bio sam iznenadjen. Imam pretplatu ko Sunrise-a i EroNet i GSMBIH su imali roaming sa njim ali "nash" GSMMS1 NIJE imao. Mislis da je sunrise odbio da ima roaming sa "nashom gospodom"???
A sto se tiche kvaliteta, eto, provozao sam se po blizoj i daljoj okolici i ne sjecam se da sam igdje ostao bez signala, sto govori o pokrivenosti podrucja ovim drugim dvema mrezama.

p.s. imas pravo na svoje misljenje ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
uvodjenje novih operatera je domen politike i korupcije, nazalaost :x

trebala je da se otvori Zeptel telefonija.... malo kasnije nego sto se pojavio Mobis...no politika ucini da Mobis ostade bez konkurencije na teritoriji RS... :roll:

Licno, nezadovoljna sam cijenama, veza zna da bude pravi uzas, ponashaju se kao pravi aposlutisti...

ali dok se ne pojavi konkurecija ravna ovoj nece biti promjena..ili dok ne dodje normalnije rukovodstvo na celo ove firme...raspisan je konkurs..pa vidjecemo...(ne nadam s enesto pretjerano s obzirom na policku odmjeru vlasti :roll: ).....

sto se tice raominga... nisam imala problema...
sto se tice sa CRO, postoji roming sa VIP-on i Cronetom....
U SCG : mobtel i monet

sa inostranstvom isto tako..u vecini zemlajlja okruzenja postoji ugovor o romingu sa 2,3, pa cak i 4 operatera te zemlje...pa odna naravnno izaberete najjeftiniju mrezu :wink:

tacne cijene ne znam sa pojedinim operaterima..ali znamd a u Srbiji sa Yu03 mozete da pricate dosta duze nego sa nashom dopunom...

recimo kartica mobisa od 10 Km moze da traje 22 min razgovora u jakom saobracaju....provjereno :cry: :D inace zalosno je to.... tako skupi impulsi nema to nigdje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
trenutna situacija pokazuje da operateri nece da idu na teritoriju drugog operatera(mobis u fbih ili bhtelekom u rs...) jer bi tako bili jedni drugima konkurencija i bili bi primorani na nize cijene... no nadam se da cim se bhtelekom i mobis privatizuju (eronet je vec privatna mreza?) da strance nece biti briga ko je tamo ko je vamo vec ce svaki htjeti komad kolaca! a onda ce, opet se nadam, doci do pada cijena i bolje ponude sto se tice usluga.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko je meni poznato po nekom zakonu u jednoj drzavi moze biti 2 odnosno maximalno 3 operatera. Znaci da postoje 3 operatera i da ne postoji mogucnost da se pojavi novi.

Kefalo : Pa GSMBIH itekako dobro pokriva teritoriju RS bar BL i okolinu, kako onda kazes da 'ne zele da jedni drugima budu konkurencija" ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 03:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Koji je to zakon? Evo veceras cuo koji su to operateri u Austriji i mislim da ih ima 4-5... Mislim ne postoji tu neko pravilo, vec na osnovu vise cinilaca odgovarajuca tijela naprave proracune i prodaju koncesiju.. Kod nas su CRA (stranci) odlucili da mozemo/trebamo imati tri operatera, dali su njima monopol (polipol :) ) i to je to..

Sto se tice signala i ERONET i PTTBH imaju dobar signal ovdje, bar u nekim dijelovima, i ne vjerujem u tu pricu o dogovoru i iskljucivanju konkurencije. Takodje ne vjerujem u pricu o boljem zivotu nakon privatizacije jer po meni privatizacija - pogotovo stratestkih preduzeca/grana kao sto je telekom - nije uopste dobar potez sa stanovista ekonomskih interesa i tu cemo uglavnom biti na gubitku, medjutim, istina je da smo na gubitku i sada jer korumpirane i nesposobne vlasti na pogresan i neprikladan nacin (ne)koriste ovaj resurs.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 08:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 11:17
Neko spomenu Zeptel, moj komentar bi bio HA HA :lol:

Ja nikad nisam imao problema sa vezom, sto nije slucaj sa racunom. Ali ljudi moji, mobilni telefon je ipak luksuz.

Kvalitet i usluge su na sasvim pristojnom nivou, jedino da su cijene nesto nize. I uopste ne znam zasto ljudi spominju pokrivenost, ja gdje god odem ganjam neke cuke i ne mogu da nadjem a da nema signala.
Da vi ljudi kupite bolje (ispravne telefone) ? :)

Ako nekome ne odgovara, hladno moze da postane korisnik neke druge mreze. I gsm bih i eronet su tu, bar kad je rijec o BL.
Ako neko puno putuje moj savjet mu je eronet, jer ljudi su dijelom vlasnistvo HTmobilea, pa imaju roaming i sa kajmakanskim ostrvima :D :D

Ali ovde se postavlja jedno drugo pitanje, misljenje ljudi cesto se reflektuje u zavisnosti kojoj politickoj opciji pripadaju. Ovde se vec prepoznaju Dodikovci i Sdsovci. Mada ima i onih gdje se ne moze zakljuciti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 09:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
ali kada kao alternativu imam jebeni GSMBIH ili onaj hercegbosanski ERONET nema price. Jest da su nesto skuplji, ali nasi su. I poslije onoga sta su nam radili '91 da im dajem pare? Neka hvala

Nesto, ne znam kako da se izrazim, GLUPLJE, odavno nisam procitao.
Pa dok god se bude tako razmisljalo (a nemoj misliti da se ni te firme ne bave istrazivanjima javnosti - sto ce reci gluposti korisnika njihovih usluga) tako VESELO i skupo ce i biti. I TREBA DA BUDE.
Kako god ti tako razmisljas, tako i firme - IMAMO MI "NASIH" toliko i toliko i mozemo racunati s njima, pa kad je vec tako onda da ih i oderemo.
Nigdje u svijetu se vise ne pita cija je firma - jer je strani kapital svugdje. Multinacionalne kompanije - jedu ove male za dorucak - tako da se sve u svemu svodi na isto. Ako ne danas onda - uskoro.
Samo gledaj gdje je jeftinije - za istu uslugu.
Uskoro ce biti i konkurencija u ovim "zemaljskim" telefonskim uslugama. Nisu ni one jeftine.
Dostavljaci struje, kablovske TV, interneta, osiguravajucih drustava ..... da ne idemo dalje .... i ako se bude gledalo na to CIJI SU KOJI .... odose pare u vodu.
KO VOLI NEK IZVOLI, a ono gore nabrojano vas sve ceka.

To ti je isto kao i krediti na neke velike pare. Naravno gledas gdje je najpovoljnija kamata, a ne cija je banka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Kefalo : Pa GSMBIH itekako dobro pokriva teritoriju RS bar BL i okolinu, kako onda kazes da 'ne zele da jedni drugima budu konkurencija" ?

slazem se sa tobom sto se tice pokrivenosti signalom... ja sam htio da kazem da se ne bore za klijente... josh ovde nisam vidio reklamu za bhtelekom! a mislim da ni tamo nema za mobis! a imaju infrastrukturu koja im obebjedjuje klijente! riba negjde smrdi! i ovo kartica sto se ovde moze kupiti mislim da to sve ide preko ulicnih prodavaca i "svercera"...
hocu da kazem imaju sve preduslove da i ovde imaju klijente i ovi nasi tamo... ali ne vidim da se trude :(

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
slazem se sa tobom sto se tice pokrivenosti signalom...

Moguce ... medjutim isto je moguce da zele prvo pokriti dobro prostor infrastrukturom, pa onda otvarati prodajna mjesta jer ne zele da prodaju sarenu lazhu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2004, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nek pozure!
a bilo bi dobro da se uvede i ovo sa brojem, da ne moras da mijenjas broj ako prelazis kod drugog operatera... e onda bi se odmah prebacio! a vrlo lako i vratio ;) ako bude bilo povoljnije

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kefalo je napisao:
nek pozure!
a bilo bi dobro da se uvede i ovo sa brojem, da ne moras da mijenjas broj ako prelazis kod drugog operatera... e onda bi se odmah prebacio! a vrlo lako i vratio ;) ako bude bilo povoljnije

ha ha mislim da ovo tek nece biti u skorijoj buducnosti... :roll: :wink:

pa kad u okviru mobisa prebacujesh proj postpaid--> prepaid..morash da platish 20 KM
kad ti ukradu karticu i da ti ostane isti broj...opet placash blokiranje pina, i izdavanje nove kartice...
znaci sve je to u okviru mobisa... :roll: a pomisao na ugovore sa drugim mrezama po tom pitanju s obzirom na sadasnje ponashanje nasheg operatera mi samo izaziva tragicni :lol: :lol:

neko pomenu da je mobitel luxus...pa jeste luxsuz, ali i automobil je luxsuz, placas porez kroz gorivo i kroz registraciju...a kroz telefoniju placas porec mnogo vishe puta.. :roll:

Tj. pri kupovini broja, pri kupovini kartice, pri potrosnji impulsa, kroz poruke, dodatni porez 5 km, i josh plus porez na posjedovanje mobitela jer je to sve luxuz ... mislim stvarno :o

manji je porez na nekretnine... a opet se radi o mnogostruko vecim vrijednostima.....nego koliko kosta obicni mobitelcic i njegova primjena...

bitke se vode u politici u Federaciji za 3 operatera....heh...
RS...je inace bez konkurencije u svemu :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Не може се тако гледати шта је луксуз... ако у РС 300-400 хиљада људи има мобилни, онда то сигурно није луксуз. Ако у БЛ имаш 70000 регистрованих аута, онда је очигледно да то није луксуз.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]