ajkula je napisao:
Metheny je napisao:
Sinoć oko 10 sati sam na mobilni imao dva poziva, zapravo "trzanja" sa nekog čudnog broja +88194511xxxx, zazvonilo je samo po jednom... Kasnije vidim na Googleu da se radi o jednoj od mreža satelitske telefonije, pretpostavljam da je u pitanju opet ona navlakuša da te trzne pa da ti provjeriš ko te zvao, a onda te zaboli glava od cijene tog poziva...
Meni nikada nece biti jasno zasto neki ljudi polome noge dok ne stignu da se jave na tel ili da zoves natrag broj koji je tebe zvao. Ako me neko treba, zvace opet a ako ne zove onda nije nista bitno.
Nisam rekao ni da sam "polomio noge" da se javim a niti da sam zvao taj broj... Pozvali su me u vrijeme kad me rijetko ko ili niko ne zove, usput probudili kćerkicu

, a kako imam prijatelja i rođaka u inostranstvu (kao i svi ostali) interesovalo me koja zemlja je u pitanju... Satelitska numeracija je odmah pobudila sumnju da je u pitanju navlakuša pa sam zato i pokrenuo post da upozorim ostale da se to ponovo dešava...
Inače, i ja se vodim logikom da će onaj ko me stvarno treba (a nije mi u imeniku) zvati ponovo, tu se slažemo...