banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 15:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 00:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Od prodaje Telekoma se dobilo vise nego sto iznosi citav godisnji budzet RS - negdje ce se to osjetiti, ma koliko novca odatle ode Dodiku i kompaniji.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 12:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
epek je napisao:
BSE: Usluge u fixnoj telefoniji ponovo poskupljuju od 1.1.2007. pa ti sad vidi ;)

a zasto nisam iznenadjen? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
А на који ће то начин те паре отићи Додику у џеп, ево нека ми неко објасни од вас стручњака?! Ако већ причате о криминалцима који поткрадају државу, да ли вам је уопште познато на који начин се то ради?! Према вама дође један министар одбије 1% од буџета за себе, дође други одбије 1% за себе итд.

Што се тиче мог мишљења у вези приватизације, мислим да боље ни у сну није могло. Сигурно је да је политика имала везе у свему томе јер је очигледно да је Додик погурао код Коштунице да понуда буде већа, и ту нема ништа чудно. А ако то неко из Српске сматра лошим онда је или глуп или муслиман. Са Телекомом Србије име Телекома Српске ће вјероватно остати исто, сједиште дефинитивно у Бањој Луци (сумњам да би након 5-10 година остало и даље у БЛ да су побиједили Аустријанци иако то пише као обавеза у тендеру) а ускоро сасвим сигурно можемо да очекујемо и још једну репрезентативну зграду у Бањој Луци јер је 2/3 свог пословног простора у граду Телеком Српске закупио, тако да практично (осим оне зграде у парку) немају свој простор у БЛ. Што се тиче оне нове зграде Владе РС, која је првобитно била намијењена за ТС па преписана на Владу РС, мислим да је пун погодак! У Сарајеву се већ увелико завршава зграда заједничких институција а била би права срамота да наша поједина министарства и даље кубуре у изнајмљеним баракама. Мене приватизација прије свега као грађанина интересује у смислу колико ће он боље након приватизације да ради, колико ће више новаца од директних пореза уплаћивати у буџет, колико ће подићи друге гране привреде, колико ће високо-образованих људи да се запосли, колико ће беспосличара у ТС да добије отказ итд. Што се тиче цијена услуга, о томе нема шта да се расправља, оквирне цијене диктира Регулаторна агенција за комуникације и ако неко очекује неко озбиљније појефтињење у домену локалног телефонирања вара се. Можемо сасвим сигурно да очекујемо нове и квалитетније услуге и коначно људе који могу да имплементирају те услуге јер у овдашњем телекому има свакаквих профила, од правника до економиста и неспособних менаџера, али правих стручњака из домена телекомуникација нема, или их има мало и средина у којој раде их спутава да раде оно што знају ...

Што се тиче новца од приватизације, ја не очекујем повећање плата буџетских корисника у наредним мјесецима јер би то значило да се паре троше на буџетску потрошњу. С друге стране те паре треба расподијелити на неки период од 2-3 године као што је урађено у Србији са НИП-ом да не би дошло до драстичног повећања инфлације. Мислим да би највише новца требало отићи у инфраструктуру за градњу и реконструкцију школа, факулета, болница, аутопутева, зграда општина итд. и подстицај оним привредним субјектима за које се може бити сигуран да ће се тај подстицај исплатити.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 12:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
medi je napisao:
А на који ће то начин те паре отићи Додику у џеп, ево нека ми неко објасни од вас стручњака?! Ако већ причате о криминалцима који поткрадају државу, да ли вам је уопште познато на који начин се то ради?! Према вама дође један министар одбије 1% од буџета за себе, дође други одбије 1% за себе итд.

Ne znaju oni to. Njima je baba rekla da se krade i samo to znaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Cini mi se da je dodik rekao da u onom novom neboderu sto se pravi kod stadiona nece biti sjediste vlade jer je integra inzinjering napravila stambenu zgradu odmah pored, pa bi bilo malo nezgodno nezgodno kada bi se recimo odrzavala sjednica vlade a preko puta komsho na balkonu susi ves/pece janje/kobasice/cevape/guzi zenu itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 08:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
simplicity je napisao:
u prvom momentu sma mislila da je bolje da to bude Telekom Austrije, uz razloga da su napredniji, bolje tehnologije, bolji standardi, vishe usluga, manje cijene. No sada mi je draze sto je to ipak Telekom Srbija :wink: , mozda je bolje da je to ipak susjedna zemlja, koja uveliko zeli da kupi kapital na nashem trzistu. Mislim da ce usluge u svakom slucaju biti povoljnije nego sada, vjerovatno priblizno kao u Srbiji. Mada mislim da ce dobro parirati i ostalim operaterima u BiH.
Sama cinjenica da je AUstrija dala dosta manju ponudu, mi govori da ipak na nas gledaju kao rizik i ne josh uviejk tako profitabilno trziste.

A neko je pitao, kakva korist? Mislim da ce se osjetiti poboljsanje, uostalom za 3-4 mjeseca doci sigurno do malo boljih plata, pogodnosi zivljenja,zivje privrede, pokretanja prozivodnje i sl. Nemoguce da se takva injekciona doza u budzetu ne osjeti :wink:

I ja se slažem s ovim gore citiranim.
Gledam na HRT-u koliko se žale što im je stranac ušao u strateške firme.
Ako budu cijene impulsa mobilne telefonije i poruka kao u Srbiji onda super! Imam prijatelje koji sate i sate provode na internetu putem mobilnog telefona a ja to ne mogu ni da zamislim da probam.
A Dodik da bi opravdao svoje mjesto mandatara mora malo da se potegne iz otežalog budžeta.
Na nama ''malima'' je da se nadamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 10:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Ako budu cijene impulsa mobilne telefonije i poruka kao u Srbiji onda super! Imam prijatelje koji sate i sate provode na internetu putem mobilnog telefona a ja to ne mogu ni da zamislim da probam.

Na nama ''malima'' je da se nadamo.

istina, stalno vise na nekim mobil chatovima, iako su cijene skoro slicne nasima
hajd` valjda ce neko iz Telekoma Srbije objasniti ovim levatima u Telekomu Srpske da postoje kartice koje nisu vremenski ogranicene :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ma drago mi je samo sto je telekom srbije kupio pa makar sve ostalo isto .. kad sam mogao do sad koristit mogu i dalje ...
ovako bar na neki nacin gradimo veze sa srbijom, ako ne moze bit jedna drzava moze bit jedan vlasnik ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
XentoniX je napisao:
ma drago mi je samo sto je telekom srbije kupio pa makar sve ostalo isto .. kad sam mogao do sad koristit mogu i dalje ...
ovako bar na neki nacin gradimo veze sa srbijom, ako ne moze bit jedna drzava moze bit jedan vlasnik ..

To Srbine :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
ma u sustini nece puno sniziti cijene a i sto bi nisu ludi da ostvaruju manji profit.Mislis da ovi iz 065 ne znaju da se mogu kartice produziti bez ogranicenja:)ovako im je bolje tjeraju ljudstvo da dopunjava para se brze obrce i to je to.Ma ja samo ne volim sto opet drzavni telekom, bar da je od neke jake zemlje ovako,tuch down:(steta sto nije mobilkom i to velika u tom slucaju bi smo imali nize cijene i sa Hrvatskom(Vip) i sa Srbijom(mobilkom) i sa svim vodafone mrezama a vodafone je najjaca kompanija iz te oblasti.Ovako ce mobilkom kupiti BH telecom,a T mobile HT mobile pa ce mobis biti donji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hehehe nedavno je jedan prijatelj dosao u BL iz inostranstva i morao sam da ga odvedem u mobi`s da uzme covjek sebi broj da bude i ovdje dostupan ljudima i da moze zvati a da nije u roamingu
i pita on fino na salteru da mu daju da napuni racun na 20 kermi, lik za salter bulji
uglavnom nakon pola sata natezanja lik za salterom se cudio sta moj prijatelj trazi, zvao u "centralu", mozda je cak mislio i zvati obezbjedjenje misleci da ga moj prijatelj zaje****
uglavnom nemaju u mobisu pojma o neogranicenim karticama :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma normalno da na salteru ne znaju. Ali oni u vrhu to sve dobro znaju.Ma za ljude sa strane Ultra holiday je zakon platis 13km ima 5km na racunu taman dok to skrsi mora ici.Kad opet dolazi opet tako i sta opet bolje nego davati 33km za standardan broj.
e da zaboravih reci najbolja stvar kod hey je da kartica neograniceno vazi provjereno sto posto iako pise da postoji deaktivin period u praksi ne iskljucuju.Takodje pretpl. ostalih mreza bespl. pmogu preci na Eronet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
WeeBoo je napisao:
Premijer RS Milorad Dodik rekao je na sjednici Vlade, na kojoj su otvorene dvije prispjele ponude za "Telekom Srpske", da su stvoreni svi uslovi da se krene u pregovaranje do konačnog potpisivanja ugovora između Vlade i "Telekoma Srbije".

Dodik je nakon sjednice Vlade rekao da će novac od prodaje "Telekoma Srpske" biti uplaćen direktno na račun Vlade i da neće biti moguće nikakvo prebijanje dugova. On je istakao da će novac biti u budžetu RS u roku koji je predviđen zakonom, bez kašnjenja.

Sve se bojim da koji milioncic nece zalutati u njegov dzep. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2006, 22:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jan 2006, 15:25
epek je napisao:
XentoniX je napisao:

Tako je! :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 04:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
...

Poslednji put menjao jellyfish dana 19 Dec 2010, 23:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 11:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

a ko je rekao da je TSrbije u rukama MObilKoma kad jos nije ni privatizovan ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
BSE je napisao:
a ko je rekao da je TSrbije u rukama MObilKoma kad jos nije ni privatizovan ???

:lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma bes 3g mrezu kad malo ko ima fon koji to podrzava da meni sms i poziv bude jeftin i gprs to je sve sto trebamo.a nevjerujem da ce taj umts kod nas ubrzo kad je tek sad u srbiji.bojim se da ce se mobis pretvoriti u otpad mts primjer mondo isfuran tamo pa ga sad ovdje nama furaju. I inace mislim da ce u prvih par godina mts nastojati da isisa lovu iz ts da otplati sumu koju je dao jer tako rade svi operateri koji kupe drugog a tek poslije ulazu u razvoj mada je ovdje def. koliko moraju uloziti ali da podsjetim to je bio slucaj i kod mljekare banjalucke pa eno nisu ulozili nista a ugovor im nije ponisten.Zato kad se nesto prodaje treba prodavati jakim firmama a ne onim koji najvise ponude.Steta sto nije mobilkomu prodano i to velika.Ovako nevjerujem da ce Telekom Srbija biti ni priblizno jak kao u Srbiji a sve i da bude kao tamo to opet nije top.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Nego, kad Vlada RS misli ukinuti onaj kretenski porez na mobilni tel. u iznosu od 5 maraka?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2007, 11:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ako ga i ukine TS ce staviti neku novu stvar za placanje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]