Vader je napisao:
EiLeen je napisao:
I sama na mobu imam 1.3mpx i ne može se poredit kvalitet slike od 5mpx sa slikom od 1.3 ili 1.9mpx
To je od napredovanja ostalih parametara koji utiču na fotografisanje. Sve to napreduje, mnogo faktora utiče na kvalitet slike, a megapikseli samo na veličinu. Npr. Fuji aparati sa novim senzorima unose mnogo manje šuma i od recimo dobrog Canona, zbog drugačije riješenog senzora, megapikseli tu ne igraju nikakvu ulogu, dobiješ čistiju sliku, posebno noćnu, ali ne zbog megapiksela koji sa tim nemaju ništa. To možeš čitati ako malo pratiš razvoj te tehnologije i čitaš razne testove na internetu. Pažnja se posvećuje tome koji senzor je korišten i kakve rezultate daje, a megapikseli se samo pomenu, i to često u negativnom smislu ako ih ima previše na senzoru koji to ne može da podrži (što je takođe vrlo važno i može da pokvari slike).
Božji čovječe, ne moraš mene upućivat u tu tehnologiju, svaki dan čitam šta izlazi na tržište... Zato i kupujem novi aparat....
Al evo, najlakše ćemo ovako: automatska podešavanja na aparatu od 5mpx i automatska na telefonu od 5mpx. Vjerovatno će biti bolja na aparatu, al ni ova slika telefonom ne može biti loša ako je uslikana po danu s dovoljno svjetlosti. Nikad nisam rekla da ću radit umjetničke slike mobilnim (jer i neću

), al bolja je slika od 5mpx nego ova od 2 i džaba. Ne znam o čemu mi uopšte raspravljamo ovdje.