banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Miss Poppins je napisao:
kada ce MOBI'S imati slicnu akciju?! Nikad!

http://www.eronet.ba/hej/aktualnosti/akcija_box_NG.html

A akcije :lol: Jel ti mozda radis u eronetu? :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
black milk, ne budi sarkastična, u pravu je. Akcija je odlična, i dosad neviđena u BiH. Dok u svim iole normalnim zemljama postoje slične i bolje akcije.

Kako me je danas izbijala jedna sredovječna brkata jadnica = radnica u mobi'su Gradiška :roll:
Jadna, nema pojma o ničemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
ja sam trenutno vise vremena vani nego u BiH tako da koristim mobis, nista mi ne znaci ali cim zavrsim fax prebacujem sa na bilo koju drugu mrezu...

P.S. Nema to veze sa patriotizmom vec sa lopovlukom ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Jeste vi cudni ljudi u svemu gledate nacionalno,pa cak i prilikom kupovine.Neces kupovati kod Dragana Covica vec kod Eroneta.Ovaj Cova se vuce po zatvoru zato sto je muvao sa Eronetom.Ja sam prvi za sto ako bude povoljniji preci cu na bilo koju mrezu.Jos da se kao u Hrvatskoj moze preci bez mijenjanja broja,e to bi bila potpuna konkurencija,a ne ovaj nacionalni DIL-presutni dogovor.Jebes patriotizam kad se mangupi u Telekomima na konto njega bogate.Daj progledajte malo:)Ne kontam kako neko moze biti zatucan toliko i ici na svoju stetu kupujuci skuplje.Ionako ce sva 3 operatera kupiti strejndzeri pa onda ce i Eronet-ako se tada bude tako zvao zaposljavati ljude odavde i otvarati ovde poslovni centar i nece biti vazno koji je ciji.Cuo sam da ih valjda namjerav kupiti MOBILKOM AUSTRIJA.To bi bilo dobro jer vec ima u Hrvatskoj i Srbiji(VIP i MOBTEL) tako da bi roaming bio jeftin.Bolji boli me briga ja za svoje pare mogu kupiti sta hocu.Nego jel ova info tacna da od februara se u Eronetu prelazi na integralnu sekundu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Hadzialagic....ako si na pre-paid-u mojne komentare i cijene ti da obrazlazes....to je kinder verzija telefoniranja prema tome....mani se racunice....ne moze stari za 10 KM mjesecno i MMS I GPRS I SMS ....pusti kraju

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 08:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gudfader jesam li ja mozda rekao da moze sve to zajedno.Normalno da ne moze kad je skupo.Ali trenutno na Eronetu moze zato sto je GPRS besplatan,a MMS jeftin.Nisam ja nista rekao osim da je trenutno za pre paid najpovoljniji BH Mobile.Ti ako smatras suprotno argumente na sunce.Navedi bilo sta gdje je 065 jeftiniji.Sto se tice kinder verzije telefoniranja meni licno najvise odgovara pre paid kao i ogromnoj vecini sto se vidi po podacima o broju korisnika-nije valjda da su svi oni djeca.Sa pre paid-om trosis koliko imas i nema sta,a vamo placas pretplatu fiksnu i jos ti mogu priheftati sta god hoce.Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2005, 19:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
E, dosad sam bio neutralan, ali su sad stvarno pretjerali. Pa mamu im ***** mjesecno im dam 25 KM samo za pretplatu i "porez" + razgovor + "porez" na razgovor + poslane poruke (enormno velik broj - kao da Anu Karenjinu saljem SMS-om) + naravno "porez" na poruke +++. I sta oni na sve to ucine??? Daju 50% popusta pre-paid korisnicima. Ja potrosim 40 KM mjesecno na pozive, i zamisli dobijem 3.57 KM BONUSA. Vau.......Stvarno hvala im. Velikodusni su, nema sta. Nije da se zalim zbog sebe - boli me qrac, svakako cu od sledece godine preci na pre-paid (MOBI"S je jedina mreza u svijetu gdje je prepaid isplativiji (ako se moze koristiti ta rijec za ovu mrezu) od post paid-a) ili na neku drugu mrezu (e sad ja gledam cijene ERONET-a i GSMBiH-a i tamo su cijene bez poreza i slicnih pojmova za legalnu kradju para pa mislim da je sve to slicno - prednosti su im integralna sekunda (sto mi je i svejedno jer mi poziv u prosjeku ne traje ispod 40-ak sekundi), a i neki od razloga zbog kojeg nisam htio prelaziti na drugu mrezu je sto imam gotivan broj i sto u prosjeku na 100 mobilnih brojeva iz imenika nekih 2-3 su 063/061 a ostalo 065), ali su nesto trebali uciniti za post paid korisnike.

Fazon kod njih (MOBI'S-a) je to sto niko od njih se ne pojavljuje u kontakt emisijama na TV-u pa da mu se mogu postaviti pitanja. Recimo:

Zasto ja na post paid-u placam 5 KM "poreza na upotrebu mobilnog telefona" a na pre paid-u se to ne placa?
Zasto je cijena poruke 10 pf + porez=11pf, pa mi u racunu opet na sve to dodje jos porez. Recimo za 5 poruka u racunu dodje 55 pf+porez???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slash ovo za porez stvarno nije do njih,nije da ih branim naprotiv bio sam cirka 5 god na Mobisu prebacio se na BH Mobile i zasad je o.k.
To je do zakona na post paidu se placa 5KM porez na upotrebu mobilnog,a na pre paid-u 10 posto od vrijednosti dopune tj. 10KM placas 11KM sto nije slucaj na drugim telekomima.E sad zamijerka Mobisu je kad vec ima nametnut taj porez morao bi biti jeftiniji kad su u pitanju cijene,a on je naprotiv najskuplji.Ako si za post paid nama iz RS najvishe odgovara ovaj eronetov tarifni model Vikend.Jeftiniji je od mobisovog HIT.Pogledaj pa se sam odluci.
A sto se tice ovog da u imeniku imas samo 2-3 broja pa kontas da se ne isplati .Ja nemeam ni jednog sa 061 i 063 pa mi se opet isplati na BH Mobile-u biti.E to se zove paradox i sramota za mobis-Da je meni jeftinije zvati na 065 nego nekom sa 065 na 065.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2005, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam pretplatnik već 4 godine i stvarno nikad nikakve pogodnosti od njih! Sramota. A u svim drugim državama pretplatnici dobijaju svakakve pogodnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@Hadzialagic

Ma znam ja da mora biti poreza ali oni te poreze po dva puta naplacuju (koliko sam ja primjetio) i da nije tako onoliko poruka da mjesecno posaljem nema sanse (sad sam ponistio brojac poruka na telefonu pa cu vidjeti koliko saljem).
BTW. Jos jedan od razloga zbog kojih nisam prelazio na druge mreze je i to sto je mobi's prvi pokrivao citavu BiH mrezom.

Prije nekih dvije godine sam pricao sa covjekom iz finasijske policije koji mi je govorio (tvrdio) da za jedan porez (nemogu se sad sjetiti koji) uopste nema zakonske osnove, ali odvdje je drzava .... pa sve prolazi.

@points
Za dvije godine ce oni moliti da se predje na njihovu mrezu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nazalost ima zakonske osnove za te poreze,ali nema logicke osnove da se dva puta naplacuje isti porez tj.porez na promet.
Trebalo bi se naplacivati samo kod koristenja usluge tj. kao kod 061 i 063.
Znaci posaljes recimo poruku i platis na cijenu poruke 10 posto to je u redu.Isto i sa zvanjem i ostalim.Ali ovo sto oni rade da pri kupovini dopune placas porez i na post paid porez na upotrebu mobilnog je cista glupost.
To je dvostruko oporezivanje.Cudi me kako se ljudi jednom ne pobune protiv toga.
A to sto ti kradu na porukama ili razgovoru na post paid to je vec lopovluk cisti.Zato ja gotivim pre paid cist racun duga ljubav kolko platim toliko trosim i zdravo.Uplatim kad imam kad nemam nemam sta bih.
Kod nas povoljnosti za post paid nema nikakve i ovi folovi sa akcijama za kupovinu telefona kod mobisa nema nikakve povoljnosti-vise se isplati kupiti tel. u prodavnici.Vec kod eroneta ima nekih pomaka tu pa se moze kupiti fin tel. za manje love nego u prodavnici.
Ovo za pokrivenost BIH mrezom mobisa te neko dobro slagao.Ni jedan operater nema ni 80 posto a kamoli 100 posto.Nisu ni sve gradove pokrili kako treba a gdje su sela i zaseoci.Pusti kraju samo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mobi's definitivno krade. Meni se 2 puta desila ista stvar: posaljem 1 mms poruku mjesecno, a tad je cijena bila 15 pfeniga, a na racunu pise ovako: mms, kolicina 1, cijena 0,90! Po kojoj to logici?! To sam im napisao na forumu, a oni kazu: trebali ste to ranije prijaviti! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2006, 18:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Nazalost ima zakonske osnove za te poreze,ali nema logicke osnove da se dva puta naplacuje isti porez tj.porez na promet.
Trebalo bi se naplacivati samo kod koristenja usluge tj. kao kod 061 i 063.
Znaci posaljes recimo poruku i platis na cijenu poruke 10 posto to je u redu.Isto i sa zvanjem i ostalim.Ali ovo sto oni rade da pri kupovini dopune placas porez i na post paid porez na upotrebu mobilnog je cista glupost.
To je dvostruko oporezivanje.Cudi me kako se ljudi jednom ne pobune protiv toga.

Ovo za pokrivenost BIH mrezom mobisa te neko dobro slagao.Ni jedan operater nema ni 80 posto a kamoli 100 posto.Nisu ni sve gradove pokrili kako treba a gdje su sela i zaseoci.Pusti kraju samo.

Ta 1KM koju ti placas na prepaid-u kod kupevine kartice nije porez na promet nego je to onaj isti porez koji ja placam na pretplati svaki mjesec. Onih 5 KM. To ti je Zakon o upotrebi, držanju i nošenju dobara. To nije dvostruko oporezivanje nego sasvim nesto drugo sto oni rade.

Nisam ja rekao da mobis ima 100%-nu pokrivenost, nego da ima nejvecu pokrivenost (barem je tako bilo do prije nekih godinu dana) - govorim iz iskustva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2006, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
A GDJE SI BIO DO PRIJE GODINU DANA.......
KOJI CRNI MOBIS?
POSTO IMAM PRILIKU DA PUTUJEM SA PRIJATELJIMA KOJI IMAJU 065 (JA IMAM 061), STALNO SE ZALE NA "POKRIVENOST".....
061 I 063 SU U VELIKOJ PREDNOSTI

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2006, 19:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
coki13 je napisao:
POSTO IMAM PRILIKU DA PUTUJEM SA PRIJATELJIMA KOJI IMAJU 065 (JA IMAM 061), STALNO SE ZALE NA "POKRIVENOST".....
061 I 063 SU U VELIKOJ PREDNOSTI

Hahahahaa.... No comment

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jan 2006, 20:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@coki
Ako ti treba prevodilac - javi.
Rekao sam da je MOBI'S do prije nekih godinu dana imao najvecu pokrivenost. Sta si ti razumjela (cini mi se da si zensko?) pitaj Boga.

A ja bih se zapitao gdje ti putujes?
Po citavoj BiH gdje sam bio ima MOBI'S signala. Cak i ponegdje u Srbriji i Crnoj Gori i Hrvatskoj sam ga hvatao (naravno u pogranicnim podrucijma).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A CIM PREDJES GRANICU NEMACKE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL I MOZES NORMALNO ZVATI I SLATI PORUKE I TO SA PREPAIDA.....I TO IZ AUSTRIJE, NJEMACKE, SVEDSKE... BEZ PROBLEMA I TO JEFTINO
065 NEMA MREZE NPR.U N.TRAVNIKU, GUBI SE U BUGOJNU, LJUBUSKOM,SIROKOM.,..... OSH JOSH, BRATE?

Poslednji put menjao coki13 dana 11 Jan 2006, 11:45, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 10:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Slash je napisao:
@coki
Ako ti treba prevodilac - javi.
Rekao sam da je MOBI'S do prije nekih godinu dana imao najvecu pokrivenost. Sta si ti razumjela (cini mi se da si zensko?) pitaj Boga.

A ja bih se zapitao gdje ti putujes?
Po citavoj BiH gdje sam bio ima MOBI'S signala. Cak i ponegdje u Srbriji i Crnoj Gori i Hrvatskoj sam ga hvatao (naravno u pogranicnim podrucijma).

TO TI HOCES RECI DA KAO PUTUJES PO BIH? 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 10:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
coki13 je napisao:
A CIM PREDJES GRANICU SLOVENIJE, 065 IZGUBI BILO KAKAV SIGNAL DOK 061 IMA SIGNAL I MOZES NORMALNO ZVATI I SLATI PORUKE I TO SA PREPAIDA.....I TO IZ AUSTRIJE, NJEMACKE, SVDSKE... BEZ PROBLEMA I TO JEFTINO
065 NEMA MREZE NPR.U N.TRAVNIKU, GUBI SE U BUGOJNU, LJUBUSKOM,SIROKOM.,..... OSH JOSH, BRATE?

Prestani me zasmijavati. Prepaid ima roaming u Sloveniji, ako si na to mislila. I to sto si nabrojala za te gradove nije istina. Mozda prije par godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 11:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

MISLILA SAM NA NEMACKU, A REKLA SLOVENIJU.......
ISTINA JE......
STA TI SAD, HOCES RECI DA JE MOBIS THE BEST I JEDINI........
O BOZE

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]